Bullet For My Valentine, in premiera la Bucuresti, pe scena Rock The City 2013

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 10 ani si 7 luni
Vizualizari
414

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bullet For My Valentine, in premiera la București,

pe scena Rock The City 2013


Bullet For My Valentine, cea mai spectaculoasa trupa metalcore din lume, vine pentru prima data in Romania la cel mai mare festival al verii, Rock The City 2013.


Trupa galeza va susține un recital extraordinar in cea de-a doua seara a festivalului – 28 iulie.


Bullet For My Valentine a fost inființata in 1998, in orașelul Bridgend, din Țara Galilor, sub numele inițial de Jeff Killed Jack. Dupa cațiva ani in care a cantat cover-uri heavy metal și grunge, formația și-a schimbat numele și – cel mai important – a reușit sa obțina un contract cu Sony BMG. In prezent, trupa compusa din Matthew "Matt" Tuck (solist vocal, chitara ritmica), Michael "Padge" Paget (chitara, voce), Jason James (chitara bass, voce) și Michael "Moose" Thomas (tobe), are peste trei milioane de albume vandute și pana sa ajunga la București, va lansa un nou album.


Formația are patru albume de studio la activ. Primul, intitulat The Poison a fost lansat in octombrie 2005 și a adus trupei mai multe premii: Best Newcomer la Welsh Music Award, Best British Band oferit de celebra revista Metal Hammer, respectiv Best British Newcomer și Best Single (pentru Tears Don\'t Fall) oferite de prestigioasa revista Kerrang!. Nu in ultimul rand, trupa a fost invitata sa cante in deschiderea mai multor concerte Metallica și Guns N\' Roses.


BFMV


Al doilea album Bullet For My Valentine, intitulat Scream Aim Fire, a fost lansat in ianuarie 2008, la doar cateva zile dupa lansarea single-ului omonim. Despre acest album, Matt susține ca "are un tempo mult mai agresiv decat precedentul" și "este un album intens, dar totuși accesibil, care onoreaza radacinile noastre metal". Odata cu lansarea acestui material, turneele și recitalurile in cadrul celor mai mari festivaluri din lume s-au ținut lanț pentru formația galeza. De acolo vanzarile excelente ale discului și clasarea pe locuri fruntașe in mai multe topuri de specialitate. Scream Aim Fire a inregistrat vanzari de peste un milion de unitați in toata lumea.


Al treilea album al trupei avea sa fie lansat in aprilie 2010, sub titlul Fever. Materialul a fost intens promovat timp de un an de zile, cu rezultate excelente: vanzari de peste 500.000 de exemplare la nivel mondial.


In noiembrie 2012, formația a lansat un nou single, intitulat Temper Temper. Acesta va fi și titlul viitorului album, programat spre lansare in prima parte a lunii februarie 2013.


Bullet For My Valentine este cea de-a doua trupa anunțata de organizatorii festivalului Rock The City, alaturi de Rammstein.


Biletele la festivalul Rock The City 2013 se distribuie exclusiv prin Rețeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas și Carturești și online pe eventim.ro.