Bucuria de a fi propriul tau stapan - editia a II-a

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
145

Voteaza & Distribuie

Descriere

Miercuri, 14 aprilie 2010, incepand cu orele 13.00, in sala Aula Magna din incinta Academiei de Studii Economice din Bucuresti va avea loc cea de-a doua editie a conferintei „Bucuria de a fi propriul tau stapan".

In incercarea de a sprijini energiile pozitive din societatea romaneasca si de a incuraja initiativa in randul tinerei generatii, Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei a initiat un program adresat tinerilor cu spirit antreprenorial care doresc sa-si deschida o afacere. Proiectul, intitulat «Bucuria de a fi propriul tau stapan», consta intr-un concurs care finanteaza o idee de afaceri, fezabila si utila societatii, venita din partea unui tanar.

Castigatorul primei editii a concursului "Bucuria de a fi propriul tau stapan", derulata in 2008, este Adela Radmanastean, o tanara din comuna Ortisoara, judetul Timis. Premiul primit de ea, in valoare de 25.000 euro, a fost destinat infiintarii unui club pentru copiii cu varste cuprinse intre 1 si 10 ani.

Pentru a le oferi tinerilor informatiile utile despre cum se pot lansa in afaceri sau ce trebuie sa faca pentru a obtine fondurile necesare, organizatorul proiectului a demarat, in parteneriat cu actori importanti din mediul universitar, precum Universitatea Bucuresti si Academia de Studii Economice din Bucuresti, o campanie de informare si consiliere in randul tinerilor.

In cadrul acestei campanii va fi organizata si cea de-a doua editie a conferintei „Bucuria de a fi propriul tau stapan", la care participantii vor afla cum sa conceapa un plan de afaceri, ce etape trebuie sa parcurga si cum sa-si construiasca strategia pentru a fi castigatorul finantarii oferite de Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei.

Au raspuns afirmativ invitatiei pentru a le impartasi tinerilor din experienta lor: Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Bobby Voicu, primul manager Yahoo din Romania, Roxana Popa, directorul firmei de consultanta pe fonduri europene Logicons, lect. univ. dr. Laura Marinas, sef Birou Orientare si Accesare Fonduri Structurale ale UE in cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale-ASE, Bogdan Burdescu, director al Directiei Contencios, din cadrul Oficiului National al Registrului Comertului si Edward Pastia, redactor sef ziarul Financiarul. Bogdan Naumovici, director de creatie in cadrul unei companii multinationale, va transmite, special pentru cei prezenti la conferinta, un mesaj video despre importanta comunicarii in afaceri.

Pentru ca ideile de afaceri ale tinerilor sa nu ramana in acest stadiu, ei sunt invitati pana pe data de 31 mai, sa isi inscrie planul de afaceri in concursul "Bucuria de a fi propriul tau stapan".

Cea de-a doua conferinta „Bucuria de a fi propriul tau stapan", este organizata de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti, Senatul Studentesc al Academiei de Studii Economice, Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti si Liga Studentilor Romani in Strainatate.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Antena 1, Antena 3, Saptamana Financiara, Financiarul, www.studentie.ro.