Blocul 29, apartamentul 1 - de Corina Sabau

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
325

Voteaza & Distribuie

Descriere

Scriitoarea Nora Iuga prezinta primul roman al Corinei Sabau, Blocul 29, apartamentul 1, la Carturesti Verona

Editura Polirom va invita joi, 7 mai, ora 18.00, la Libraria Carturesti Verona, la lansarea romanului Blocul 29, apartamentul 1 de Corina Sabau. Prezinta, alaturi de autoare, Nora Iuga si Ovidiu Simonca. Cu o prefata de Nora Iuga, Blocul 29, apartamentul 1 reprezinta debutul literar al Corinei Sabau, aparut in colectia „Ego. Proza" de la Polirom (coordonator Lucian Dan Teodorovici).

Irina are doisprezece ani si locuieste cu bunicul, un batrin tipicar, obsedat de gospodarie si retete vegetariene, si o neverosimila bunica, frumoasa, inteligenta si aiurita, pentru care mica eroina dezvolta o adevarata obsesie. In fundal evolueaza perechea mama-tata, doi inadaptati in plina criza sociala, sentimentala si maritala, plus pleiada de vecini de bloc si amici de familie, fiecare cu propria voce si propria poveste.

Blocul 29, apartamentul 1 este un fragment dintr-un posibil Bildungsroman al Irinei, deocamdata inca o fetita sfisiata intre lumea adolescentei care se apropie, cu gastile, filmele si bravadele ei, si cea stranie, mecanica si cenusie a batrinilor pe linga care creste.

Nora Iuga: „Corina Sabau scrie cum vede, scrie cum aude, fetita de doisprezece ani din cartea ei care povesteste la persoana I (autor, narator, personaj deopotriva) isi exploateaza la maximum organele de simt. Stilul nu e stil, e incizie pe viu, totul se face direct, fara anestezii formale, fara trisuri tehnice, realizind acea riscanta dezbracare in public, fara muzica si fara orga de lumini, pe care as numi-o «viata ca viata»."

Corina Sabau (n. 1975, Cimpulung-Muscel) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. In prezent lucreaza ca redactor la Radio Romania International. Impreuna cu regizorul Radu Jude a scris scenariul de lungmetraj „Toata lumea din familia noastra", considerat cel mai bun proiect in cadrul Sofia Meetings, importanta piata de industrie cinematografica din sud-estul Europei.