BE ROmaniacs!

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
387

Voteaza & Distribuie

Descriere

10 studenti belgieni vin sa traiasca romaneste

Organizatia studenteasca BEST Timisoara desfasoara in perioada 6-13 august evenimentul "BE ROmaniacs!". Sub aceasta denumire are loc in aceste zile un schimb cultural cu 10 studenti belgieni din Leuven-la-Neuve veniti sa descopere Romania, in special Timisoara si sa vada ce inseamna sa traiesti romaneste.

In decursul zilei de astazi tinerii au avut parte de ora de limba romana, gazduita de libraria Carturesti - Unirii, in care au invatat expresii specifice, cuvinte din regiunea Banatului, primind pentru o ora chiar si nume romanesti. Programul social continua cu o excursie la Oasa, judetul Alba unde organizatorii le vor pregati petreceri haiducesti la focuri de tabara. De asemenea tinerii vor avea sansa sa viziteze frumoasa Capitala Culturala Europeana 2007- Sibiu. La intoarcerea in Timisoara li se va prezenta orasul, Muzeul Satului si Memorialul Revolutiei. Intr-una din seri vor avea parte si de o petrecere tipic romaneasca, cu mancare si bautura traditionala la care se adauga voia buna a dansatorilor de muzica populara invitati.

Ca un raspuns la aceasta, tinerii belgieni vor pregati si ei o seara cu specific belgian de la care nu vor lipsi cele mai bune ciocolate belgiene, mancare si bautura specifica. Dar mai multe despre acestea vor putea experimenta mai tarziu, in perioada 15-22 septembrie, 10 tineri din BEST Timisoara ce vor afla la randul lor secretele culturii belgiene.

Eveniment realizat cu sprijinul: Universitatea "Politehnica" din Timisoara, Autoritatea Nationala pentru Tineret(ANT), Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor(ANSIT) si Agentia pentru Sprijinirea Studentilor(ASS).