Baroc muzical feminin la Castelul Peles

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
353

Voteaza & Distribuie

Descriere

Baroc muzical feminin la Castelul Peleș

Sâmbătă 28 mai 2016, de la ora 16, în sala de muzică a Castelului, în cadrul ediției a VI a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, manifestare organizată de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş, Asociatia Pro Valores si Radio Romania Cultural, sunteți invitați la un eveniment inedit.

Două muziciene de mare valoare: soprana Ruxandra Cioranu (Franţa) şi clavecinista Raluca Enea,pasionate susţinătoare ale autenciticăţii, vor aduce în faţa publicului un duel muzical între cele mai cunoscute creatoare ale perioadei baroce: Barbara Strozzi (1619 – 1677) vs Elisabeth Jaquet de la Guerre (1665 – 1729)

Compoziţia muzicală feminină, trecută sau contemporană, nu reprezintă nici in ziua de azi o evidenţă, în ciuda numărului mare de femei compozitoare care au existat de-a lungul timpului.Deşi educaţia muzicală era destinată cu precădere fetelor (lecţii de canto, orgă, lăută, clavecin şi, ulterior, de pian şi harpă), acest lucru avea rareori o finalitate profesională. Cel mai adesea era privit ca o îndeletnicire asemănătoare însuşirii bunelor maniere. Cu atât mai excepţional apare astfel destinul unor personalităţi ca: Barbara Strozzi sau ElisabethJacquet de la Guerre.