Avem toate aceeasi poveste

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
156

Voteaza & Distribuie

Descriere

AVEM TOATE ACEEASI POVESTE

Premiera la final de stagiune 2008 / 2009 la TGST

Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) prezinta la finalul stagiunii 2008 / 2009 premiera piesei:

AVEM TOATE ACEEASI POVESTE

de Dario Fo si Franca Rame.

Un one-woman-show interpretat de Olga Török

duminica, 21 iunie 2009, ora 19

in Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely" Timisoara.

O satira plina de umor si spiritualitate deapana povestea unei tinere – incepand cu prima ei noapte alaturi de partenerul ei, nasterea unui copil pana la adevarata acceptare de sine si a micului sufletel.

Intr-un ritm alert si cu un limbaj strengaresc textul nu este o simpla piesa despre emancipare, ci aduce in prim plan problema libertatii interioare si independentei sufletesti. Monologul are caracterul unei improvizatii, lasand astfel personajului libertate de interpretare.

Olga Török a participat cu succes cu acest spectacol la Bacau la cea de a 4-a editie a festivalului-concurs „GALA STAR". Scenografia este semnata de Vasile Iscru, coordonarea artistica ii apartine lui Enikö Benczö, dupü un concept de Silvia Török.

Olga Török colaboreaza din 2007 cu Teatrul German, a carui angajata a devenit in 2008. In stagiunea curenta joaca in spectacolele: "Alba ca Zapada si cel sapte pitici", de Simona Vintila si Ilie Stepan, dupa Fratii Grimm (regia: Simona Vintila), "Toate la timpul lor", de David Ives (regia: Radu-Alexandru Nica), "Cantareata cheala", de Eugène Ionesco (regia: Alexandru Dabija) si "Sunetul muzicii" de Howard Lindsay si Russell Crouse, muzica de Richard Rodgers, textele cantecelor de Oscar Hammerstein II (regia: Simona Vintila).


Foto: TGST