Astra Film Cinema: Filme romanesti in premiera la Sibiu

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 8 ani si 1 saptamana
Vizualizari
274

Voteaza & Distribuie

Descriere

Astra Film aduce in premiera pentru Sibiu cateva din cele mai recente lungmetraje romanesti, filme care definesc cinematografia romaneasca actuala, apreciate de critici pe plan national, dar si international. In perioada 7-11 mai 2014, cinci proiectii speciale vor delecta publicul cinefil la sala Astra Film Cinema (Piata Mica, nr.11), incepand cu ora 20.


Miercuri, 7 mai 2014, va fi proiectat filmul lui Nae Caranfil, Closer to the moon, o coproductie internationala, cu nume importante ale cinematografiei mondiale in distributie, precum Vera Farmiga sau Mark Strong. Filmul se inspira din povestea celor sase autori ai marelui jaf de la Banca Nationala din Bucuresti, din 1959. Autorii loviturii sunt arestati, judecati si condamnati la moarte, dar in asteptarea executiei trebuie sa-si joace propriile roluri intr-o reconstituire cinematografica a actiunii lor, pentru un film de propaganda.


Roxanne este filmul de debut al lui Vali Hotea si va putea fi urmarit joi, 8 mai, la Astra Film Cinema. Roxanne spune povestea lui Tavi Ionescu, care, la 20 de ani de la Revolutie, afla din dosarul sau de la Securitate ca ar putea fi tatal unui baiat despre care nu știe nimic. Pornind propria investigație, Tavi este prins intr-un trecut complicat care scoate la iveala lucruri urate si da peste cap atat viața lui, cat și a celor din jurul sau. Este o poveste despre prietenie, tradare si sacrificiu, din care nu lipseste umorul, dar din care se naste o dilema: ce sa faci cu adevarul atunci cand el poate face mai mult rau decat bine?Cand se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism, in regia lui Corneliu Porumboiu este lungmetrajul proiectat vineri, 9 mai 2014, la Astra Film Cinema. Una dintre productiile recente considerate reprezentative pentru cinematografia romaneasca contemporana, filmul a fost primit cu entuziasm de critica internationala. Filmul surpinde criza artistica a unui regizor de film, care are o aventura cu una din protagonistele filmului pe care trebuie sa il termine in doua saptamani.


Love Building este o comedia proiectata sambata, 10 mai, a carei acțiune are loc intr-o tabara menita sa "repare"cele 14 relații de cuplu ajunse intr-un moment critic, ajutate de trei pshihoterapeuți și traineri, interpretati de Dragoș Bucur, Dorian Boguța și Alexandru Papadopol. Pe parcursul a 7 zile, participantii trec prin diverse etape ale repararii relatiilor lor. Dar cei trei traineri meniți sa ii asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapa incet, incet de sub control.


Toata lumea din familia noastra incheie seria filmelor romanesti de la Astra Film Cinema duminica, 11 mai. Filmul lui Radu Jude trateaza in cheie tragi-comica relatiile de familie din Romania de azi, investigand felul cum evolueaza conflictele dintr-o familie dupa un divort. Totusi, nu divortul si consecintele lui sunt tema principala a filmului, ci lipsa de comunicare, neputinta de a-l intelege pe celalalt si imposibilitatea de a repara raul facut.


Biletele se pot procura cu 30 de minute inainte de inceperea fiecarei proiectii, iar alte informatii se pot obtine la numarul de telefon 0751.166.516. Acest eveniment este organizat de Astra Film, CNM Astra, Voodoo Films si Asociatia Culturala Cinemascop.