Asteptandu-l pe Godot la Festivalul Interetnic de Teatru

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 ani si 10 luni
Vizualizari
169

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul German de Stat participa la Festivalul Interetnic de Teatru de la Arad


Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) participa la Festivalul Interetnic de Teatru, a carui a cincea editie are loc in acest an la Arad. Actorii scenei germane vor prezenta joi, 11 noiembrie, la ora 19,30, in sala Teatrului Clasic „Ioan Slavici" din Arad, spectacolul cu piesa Asteptandu-l pe Godot, de Samuel Beckett, in regia Christianei J. Schneider si scenografia Sandrei Meurer (ambele din Republica Federala Germania).


Productia a avut premiera pe scena germana timisoreana in luna februarie, cu sprijinul Institutului pentru Relatii Externe din Stuttgart. Interpreteaza actorii: Rares Hontzu, Radu Vulpe, Peter Papakostidis, Horia Savescu si Simona Vintila.


Asteptandu-l pe Godot


Editia din acest an a Festivalului Interetnic de Teatru se desfasoara intre 8 si 15 noiembrie in organizarea companiei de teatru „Aradi Kamaraszínház". Manifestarea reuneste 17 productii produse de tot atatea teatre care joaca in limbi ale minoritatilor nationale din Romania. Coorganizator al evenimentului este Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei.Piesa Asteptandu-l pe Godot este unul dintre textele emblematice ale literaturii dramatice a secolului XX si este considerat a fi un reper in creatia lui Samuel Beckett, acesta fiind considerat la randul sau unul dintre artizanii teatrului absurdului.Spectacolul se traduce simultan in limba romana.