As You Like It - celebra comedie a lui Shakespeare la Teatrul Maghiar

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
409

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" din Timisoara prezinta miercuri, 15 decembrie de la ora 19:00, in Sala Mare comedia Cum va place de William Shakespeare. Prima premiera de Sala Mare a stagiunii este montata de regizorul Koltai M. Gábor.


„Oras sau padure? A pleca sau a ramane? Integrare sau retragere? Asumare sau deghizare? Idealism sau adevar? Romantism sau realitate? Devotament sau compromis? A trai sau a ocoli viata? Dar iubirea?


comedia As You Like It la Teatrul Maghiar


Personajele piesei Cum va place se retrag departe de lume si isi creaza un Paradis artificial, in care fiecare incearca sa ia decizia potrivita. Dar cum se pot lua decizii departe de lume?" – spune regizorul despre spectacol.


Koltai M. Gábor a absolvit in 2000 Universitatea de Film si Teatru din Budapesta. Din 1995 publica in reviste de specialitate („Holmi", „Jelenkor", „Filmvilág", „Színház"). Monteaza, compune versuri, a tradus carti si piese de teatru, iar in 2005 i-a aparut piesa de teatru Tempefői scrisa impreuna cu Sediánszky Nóra. In 2010 a obtinut la Budapesta premiul pentru Cea mai buna regie (Danton). Dintre montarile sale, amintim: Romeo si Julieta si Othello de William Shakespeare; Ce pacat ca-i curva de John Ford; Danton de Stanisława Przybyszewska; Nefericitii de Füst Milán; Amphitryon de Heinrich von Kleist; Mirandolina de Goldoni; Desteptarea primaverii de Frank Wedekind.


Distributia spectacolului este alcatuita din: Molnos András Csaba, Kiss Attila, Mátray László, Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Tasnádi-Sáhy Noémi, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, László Pecka Péter, Páll Gecse Ákos, Nagy Sándor, Vass Richárd, respectiv Kardos M. Róbert, actor al Teatrului de Stat Oradea, Trupa „Szigligeti". Scenografia spectacolului este semnata de Kalmár Bence, iar adaptarea scenica de Sediánszky Nóra. Muzica live din spectacol a fost orchestrata de actorul Kiss Attila.


Dupa premiera, urmatoarele reprezentatii vor avea loc in zilele de 16 si 21 decembrie, de la ora 19.


Biletele se pot procura de la casa de bilete a teatrului. Pretul maximal al unui bilet este de 16 lei si 8 lei cu reducere. Va atragem atentia, ca rezervarile isi pierd validitatea cu 20 de minute inaintea inceperii spectacolului. Va rugam sa le procurati in timp!


Orarul Casei de bilete: zilnic intre orele 10-13, iar in zilele de miercuri si vineri si intre orele 17-19, sau cu o ora inaintea spectacolului. Adresa: str. Alba Iulia nr. 2, telefon: 0356-450.606, e-mail: ticket@tm-t.ro.