Architecture as awareness in time

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
360

Voteaza & Distribuie

Descriere

ARHITECTURA – CONSTIENTIZARE LA TIMP

- Subiect al conferintei sustinute de profesori ai Scolii Academice de Arhitectura din Oslo in cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti -

Materiale, tehnici, procese, obiect, conexiuni, context, oameni, mister, energie sunt cateva dintre elementele care influenteaza procesul creativ al arhitectilor. Despre toate acestea ne vor vorbi in cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti trei arhitecti, profesori ai Oslo School of Architecture and Design [AHO]. Per Olaf Fjeld (Norvegia), Rolf Gerstlauer (Elvetia), si Lisbeth Funck (Suedia) isi desfasoara activitatea in cadrul grupului Bygg 3 al Scolii Academice de Arhitectura din Oslo si vor fi prezenti in Romania joi, 6 noiembrie 2008. Intalnirea lor cu publicul roman va avea loc la Muzeul Taranului Roman, sala Horia Bernea, de la orele 14.00.

ARCHITECTURE AS AWARENESS IN TIME" [Constientizarea la timp in arhitectura] este titlul conferintei pe care cei trei apreciati profesori o vor sustine la Bucuresti.

Ce este arhitectura „dincolo de constructie"? Care este relatia dintre noile materiale si vechiul continut? Care sunt noile noastre dorinte? Unde sa gasim continut si cum sa il intelegem? Poate natura sa ne mai sustina in continuare? La ce valori putem sa renuntam? Ce putem castiga de pe urma unor renuntari?

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care se vor cauta raspunsuri in cadrul conferintei de la Muzeul Taranului Roman.

Per Olaf Fjeld va aborda subiecte legate de folosirea eficienta a materialelor, precum si teme legate de tehnici si procese de constructie moderne. Domnia sa este presedinte al European Association for Architectural Education (Asociatia Europeana pentru Educatie in Arhitectura).

Rolf Gerstlauer va expune idei despre obiectul de arhitectura si contextul acestuia, despre conexiunile inerente intre spatiul construit si cel inconjurator. Prezentarea sa este inspirata de impactul pe care contactul recent cu trei mari orase ale lumii l-a avut asupra sa: Tokio, New York si Beijing.

Lisbeth Funck este cel de-al treilea membru al echipei de arhitecti invitati de VELUX la Bucuresti. Prezentarea sa se va axa pe rolul fiintei umane, al magiei si al preocuparii pentru dezvoltare durabila in arhitectura. Vremurile noastre se schimba in mod radical; care vor fi aceste schimbari si cum putem iesi castigatori din aceasta situatie sunt cateva dintre subiectele expunerii de la Bucuresti.

Moderatorul intalnirii de joi este Prof. Dr. Arh. Ana Maria Zahariade.

Intrarea este libera.

In cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti, VELUX este prezent si cu alte doua proiecte:

Expozitia B3 LIGHT MACHINES poate fi vizionata in perioada 23 octombrie - 7 noiembrie 2008, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Sala Expo. Machetele prezente in expozitie au fost realizate cu sprijinul VELUX, in urma cursului "Light/Shadow. Daylight as an Architectural material" tinut de Per Olaf Fjeld, Neven Fuchs-Mikac, Lisbeth Funck si Rolf Gerstlauer la Academia de Arhitectura din Oslo.

Instalatia interactiva DAYLIGHT LABORATORY este expusa in perioada 15 octombrie-15 noiembrie 2008, la Teatrul National Bucuresti, galeria ¾, etaj 3, MNAC. Ea permite studiul de lumina in interiorul unei machete configurabile.