ANOSR sustine protestele studentilor de la medicina

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
162

Voteaza & Distribuie

Descriere

ANOSR, avand in structura sa reprezentanți ai studenților mediciniști iși exprima nemulțumirea fața de o serie de nereguli care incalca drepturile studenților la un invațamant de calitate.

Astfel, luni, 17 ianuarie 2011, incepand cu ora 13:30, studenții mediciniști din Iași vor protesta in fața Universitații de Medicina și Farmacie "Gr. T. Popa" impotriva descentralizarii Examenului de Rezidențiat.

Avand in vedere comunicatul de presa al Ministerului Sanatații din data de 06.01.2011, in care se afirma ca examenul de Rezidențiat va fi organizat descentralizat in 2011, Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI) impreuna cu studenții UMF Iași iși exprima nemulțumirea fața de aceasta masura care dezavantajeaza absolvenții mediciniști din toata țara.

Aspectele negative ale descentralizarii sunt:

- subiectele realizate la nivel local care nu fac decat sa scada din relevanța examenului
- incurajarea corupției, neexistand o comisie unica la nivel național
- repartiția regionala a candidaților. Aceasta face ca un absolvent cu un punctaj bun sa fie nevoit sa aleaga doar din locurile disponibile in regiunea sa, care in 2010 de exemplu au fost foarte puține pentru Iași
- masura descentralizarii crește potentialul aparitiei unor grave nereguli in centrele universitare care organizeaza examenul de rezidentiat, iar pe termen lung, rezultatul adoptarii unei asemenea decizii ar scadea si mai mult increderea absolventilor de medicina in coerenta si eficienta pregatirii in rezidentiat.

In al doilea rand, toți studenții mediciniști din anul VI sunt profund nemulțumiți de nerespectarea angajamentelor Ministerului Sanatații cu privire la publicarea tematicii și bibliografiei pentru examenul din acest an, fiind incalcate pana acum doua termene (1 decembrie și 10 ianuarie) și orice schimbari majore survenite in acest moment i‐ar dezavantaja serios pe aceștia. In acest sens, ANOSR solicita urgentarea publicarii bibliografiei și tematicii pentru acest an.

Drept raspuns, studenții mediciniști vor protesta timp de o ora pe esplanada din fața Universitații de Medicina și Farmacie, luni, 17 ianuarie, incepand cu ora 13:30, pledand pentru un examen de Rezidențiat corect, obiectiv și imparțial pentru toți candidații care nu poate sa insemne decat un examen național cu subiecte unice desfașurat intr-un singur centru din țara.