Alba ca Zapada si cei sapte pitici

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 ani si 5 luni
Vizualizari
311

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul German la Festivalul International de Teatru pentru Copii de la Bucuresti


Trupa Teatrului German de Stat Timisoara (TGST) participa la cea de-a VI-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, un milion de povesti" de la Bucuresti cu spectacolul „Alba ca Zapada si cei sapte pitici", in versiunea scenica si regia Simonei Vintila, dupa Fratii Grimm. Muzica spectacolului este semnata de Ilie Stepan.


Spectacolul are locvineri, 8 octombrie 2010, la ora 18,in sala "Rapsodia" a Teatrului "Ion Creanga" din Bucuresti.


Festivalul, organizat de Teatrul "Ion Creanga" cu sprijinul Municipiului Bucuresti, are loc anual, incepand din 2005. Sunt prezentate spectacole ale teatrelor din toata lumea, pentru copii pana la 12 ani. Anul acesta, pe langa spectacole din Romania, vor fi prezentate si productii din tari precum Spania, Polonia, Israel, Germania, Austria, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Republica Moldova. Un juriu international va nominaliza castigatorii pentru categoriile: „Cea mai buna reprezentatie", „Cea mai buna reprezentatie pentru copii pana la 4 ani", „Cel mai bun actor/Cea mai buna actrita" si „Cel mai bun regizor".


Alba ca Zapada si cei sapte pitici


„Alba ca Zapada si cei sapte pitici" este cea mai indragita poveste a tuturor timpurilor. Frumoasa Alba ca Zapada, urmarita de regina cea vanitoasa, se ascunde la cei sapte pitici in padure. Insa mama vitrega reuseste sa o otraveasca cu un mar, si doar printul o mai poate salva. Teatrul German aduce pe scena aceasta poveste nemuritoare, cu costume viu colorate si muzica dinamica, astfel incat copiii si adulti sa se bucure deopotriva de spectacol.Productia timisoreana a avut premiera absoluta in martie 2008 si se joaca de atunci cu mare succes. Interpreteaza actorii: Dana Borteanu, Radu Vulpe, Rares Hontzu, Daniela Török, Alex Halka, Ramona Olasz, Iosif Csorba, Tatiana Sessler, Isolde Cobet, Olga Török, Etelka Magyari, Boris Gaza, Simona Vintila, Anne-Marie Waldeck, Aljoscha Cobet, Ina Ionescu si Armand Preda. Textele cantecelor sunt creatia Danei Borteanu. Decorul si costumele au fost create de Geta Medinski.Spectacolul se supratitreaza in limba romana.


Alba ca Zapada si cei sapte pitici


sursa foto: TGST