Al Di Meola New World Sinfonia Tour: un nou concert de exceptie la Bucuresti!

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
249

Voteaza & Distribuie

Descriere

Al din Meola, unul dintre monstrii sacri ai jazz-ului, revine la Bucuresti pe 21 aprilie, la Sala Palatului, pentru un recital de exceptie alaturi de trupa sa, New World Sinfonia. Concertul este organizat de Events.


Al Di Meola New World Sinfonia Tour la Bucuresti


Putini chitaristi au revolutionat atat de mult stilul interpretativ ca Al Di Meola. Indragostit de jazzul fusion experimental, Al Di Meola este astazi unul dintre cei mai promeninenti reprezentanti ai genului. Tehnica sa inegalabila i-a pavat drumul catre o cariera fabuloasa, iar pasiunea si profunzimea spiritului sau creativ i-au castigat armate de fani in intreaga lume. Al Di Meola va imparti scena de la Bucuresti cu trupa sa New World Sinfonia, formata din Fausto Beccalossi (acordeon), Peo Afonsi (chitara acustica), Peter Kaszas (percutie), Gumbi Ortiz (percutie) si Victor Miranda (bass).


Al Di Meola New World Sinfonia Tour


Fiul unor emigranti din Nepal si Italia, Al Di Meola s-a nascut in New Jersey. A crescut ascultand Elvis Presley, Ventures si The Beatles, invatand sa cante la chitara si danseze salsa. In 1971, s-a inscris la faimosul colegiu de muzica Berklee din Boston, iar din 1974, s-a alaturat trupei lui Chick Corea, „Return to Forever", alaturi de care a cantat pana in 1976. Primul sau album solo "Midnight Sun" a vazut lumina zilei in 1976 si a intrat in atentia criticilor datorita complexitatii tehnicii sale interpretative. A colaborat cu artisti valorosi precum Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty. Printre realizarile sale de marca se numara albumele inregistrate cu "Return to Forever", trupa lui Chick Corea, proiectul "Super Guitar Trio", care l-a reunit cu alti 2 chitaristi celebri, Paco De Lucia si John McLaughlin sau trio-ul "The Rite Of Strings", cu Jean-Luc Ponty si Stanley Clarke. Revista Guitar Player Magazine l-a clasat de patru ori pe primul loc in topul celor mai buni chitaristi de jazz ai tuturor timpurilor. Printre cele mai bune albume ale sale se numara "Elegant Gipsy"(1971), "Casino" (1978), "Splendido Hotel" (1980).


Al Di Meola


Incepand de marti, 15 februarie, timp de zece zile, tichetele la pret special, cu 20% reducere (70.4 lei, 102.4 lei, 134.4 lei si 174.4 lei, in functie de categorie) se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Humanitas si Carturesti). Din data de 25 februarie, biletele vor fi disponibile la preturile integrale: 88 lei, 128 lei, 168 lei si 218 lei. Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Events.