Adelin Petrisor la Conferintele Cetatii

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
167

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centrul Multimedia TEATRU74 are deosebita placere de a anunta o noua editie a Conferintelor Cetatii. De aceasta data, invitatul Conferintelor este cunoscutul jurnalist Adelin Petrisor. Acesta isi va lansa cartea „Raboaiele mele", aparuta la Editura Polirom.


Lansarea va avea loc la TEATRU 74, marti 16 noiembrie 2010, ora 17.00. Prezinta jurnalistul Sorina Bota si actorul Nicolae Mihoc.


Adelin Petrisor - Razboaiele mele, la Tirgul Mures


Adelin Petrisor a primit cinci premii ale Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania, inclusiv Marele Premiu APTR in 2003, Premiul pentru cel mai bun reportaj in 2007 si Premiul pentru documentar politic in 2009.In Razboaiele mele Adelin Petrisor isi recapituleaza deplasarile in importante zone de conflict ca fosta Iugoslavie, Irak, Liban, Afganistan, in inchisoarea Guantanamo, precum si intilnirile cu Yasser Arafat, Mu’ammar al Gaddafi, ayatollahul Mohamed Fadlallah sau teroristul sirb Arkan. Este un volum care „va fi citit adesea cu rasuflarea taiata", declara Andrei Plesu pe coperta cartii.Volumul contine zece povestiri de razboi la baza carora stau reportaje realizate de jurnalist si difuzate de Antena 1, Realitatea TV sau TVR1, dar care contin si detalii care nu au aparut in stirile sau reportajele de la TV: conditiile din zona de razboi, intilnirile cu personajele amintite, detalii din culisele redactiilor precum si momentele tensionate prin care au trecut familia si prietenii ramasi acasa.Jurnalistul Adelin Petrisor spera ca prin intermediul acestei carti sa regaseasca publicul elevat pe care televiziunile l-au pierdut din cauza dezbaterilor nesfirsite care au luat locul reportajelor si stirilor serioase.„In Razboaiele mele am povestit citeva din experientele din Irak, Liban, Serbia, Afganistan si Guantanamo. Cititorul poate gasi si elemente din culisele diverselor redactii in care am lucrat. Poate vedea cit de greu se gasesc bani pentru proiecte interesante, cit de complicat este sa promovezi intr-un jurnal tabloidizat o stire serioasa. Mi-ar placea ca acesta carte sa fie citita de studentii facultatilor de jurnalism. Cred ca ei pot schimba modul in care sint azi facute cele mai multe dintre jurnalele de stiri.", declara Adelin Petrisor.