Actiunea ecologica Curatenia Generala de Toamna

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
443

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asigurarea si pastrarea curateniei si ordinii pe teritoriul localitatilor, buna gospodarire a acestora si respectarea normelor de igiena, constituie o obligatie fundamentala a autoritatilor administratiei publice locale, a institutiilor publice, agentilor economici si a altor persoane juridice, precum si a cetatenilor. In conformitate cu prevederile art. 8, lit. j din O.G. 21/ 2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, consiliile locale si primarii au obligatia sa asigure organizarea de actiuni pentru salubrizarea si igienizarea localitatilor. In vederea indeplinirii acestei obligatii, Primaria Municipiului Timisoara, organizeaza in luna octombrie 2008, Actiunea ecologica "Curatenia Generala de Toamna" care se va desfasura in doua etape, astfel :
-Etapa I: 13 - 19 octombrie 2008, in cartierele si zonele din partea de nord a municipiului fata de Canalul Bega;
-Etapa II: 20 - 26 octombrie 2008, in cartierele si zonele din partea de sud a municipiului fata de Canalul Bega. Actiunea se va desfasura pe zile si va cuprinde strazile delimitate de perimetrele prezentate. Cetatenii pot consulta pagina de internet a Primariei www.primariatm.ro unde vor gasi indexul alfabetic al strazilor. In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor. Cetatenii sunt rugati sa depuna in ordine la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia, deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul acestei actiuni, pana cel tarziu cu o zi inainte de ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele in care locuiesc.

IN ACEASTA ACTIUNE NU SE COLECTEAZA - DESEURI DIN AMENAJARI INTERIOARE ( MOLOZ ) SI DESEURI DIN CURATIREA PIVNITELOR SI PODURILOR (PRAF DE CARBUNE, TIGLE, CARAMIZI, FAINTA SI GRESIE SPARTE).
Proprietarii imobilelor in fata carora se gasesc deseuri, dupa ce pe strada respectiva s-au efectuat lucrarile de colectare a deseurilor, vor fi sanctionati contraventional cu amenda cuprinsa intre 200 - 2000 lei, conform O.U.G. 78/2000 privind regimul deseurilor, actualizata. In afara actiunilor ecologice de curatenie, pentru deseurile rezultate din amenajarile interioare (moloz), deseurile rezultate din curatenia pivnitelor si podurilor, colectarea se face contra cost, pe baza de comanda, la sediul SC RETIM SA sau la telefoanele: 0256/499490 sau 0256/220064 si se utilizeaza containere de diferite capacitati functie de natura si volumul deseurilor. Deseurile de echipamente electrice si electronice - DEEE, precum si resturile de materiale rezultate din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub 1mc, se preiau gratuit de la populatie prin punctele de colectare - preluare situate la urmatoarele adrese:
- str. A. Imbroane nr. 70;
- Calea Torontalului nr. 94;
- str. Energiei nr. 3;
- Calea Mosnitei nr. 2. Programul de functionare al punctelor de preluare - colectare de mai sus este intre orele: 8-20.
Pentru desfasurarea in bune conditii a acestei actiuni ecologice de curatenie, contam pe sprijinul tuturor cetatenilor, agentilor economici si a institutiilor publice si avem convingerea ca vor raspunde pozitiv acestei actiuni, ca impreuna sa traim intr-un mediu curat si sanatos.

Sursa: Primaria Timisoara