Academia de vara Atlantykron

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
430

Voteaza & Distribuie

Descriere

ACADEMIA DE VARA ATLANTYKRON – un eveniment unic pe plan international din 1990


► Intre 3 si 12 august, pe insula dunareana Atlantykron (Capidava) se va desfasura cea de-a XXIII-a editie a Academiei de Vara pentru Tineret, Stiinta, Cultura, Arta si Sport „Atlantykron"


► Vor fi prezenti zeci de scriitori, oameni de stiinta si de cultura din SUA, Canada, Italia, RomaniaO insula (ostrov) salbatica in cea mai mare parte a anului se transforma, timp de zece zile, in fiecare vara, intr-un loc special, aproape magic. Copii, parinti, tineri, dascali, actori, oameni de stiinta din intreaga lume viziteaza insula. In aceste zece zile, tinerii se intalnesc, discuta si invata impreuna, alaturi de oameni de stiinta, artisti, scriitori si alti profesionisti cunoscuti, intr-o experienta de viata si de educatie cu adevarat unica. De- a lungul celor 23 de ani de existenta Academia a schimbat neincetat vietile oamenilor pe care ii atinge si a daruit tinerilor cunostintele si experientele de viata care-i vor ajuta sa aiba succes in lumea adultilor.


Intre 3 si 12 august, pe insula dunareana Atlantykron (situata la 20 km N de Cernavoda, langa satul si ruinele cetatii antice Capidava) se va desfasura cea de-a XXIII-a editie a Academiei de Vara pentru Tineret, Stiinta, Cultura, Arta si Sport „Atlantykron". Aceasta manifestare se desasoara fara intrerupere din 1990, devenind un eveniment unic pe plan mondial. Evenimentul se adreseaza tinerilor cu varste intre 14 si 29 de ani.


Motto-ul actualei editii este The Future We Want - Viitorul pe care il vrem.


Vor fi 400 de participanti, dintre care doar lectorii si organizatorii 60. Tarile de provenienta: Romania, Africa de Sud, Nigeria, Israel, Statele Unite ale Americii, Germania, Italia, Irlanda.


Atlantykron" reprezinta, de 23 de ani, una dintre cele mai importante academii de vara din Romania si chiar – fara nicio exagerare - si din lume, un spatiu de educatie non-formala a tinerilor, o scoala de vara unica in lume. Aici, oameni de stiinta, de cultura si de arta recunoscuti, fie ei romani, moldoveni, americani, italieni, canadieni, vin sa predea, voluntar, cunostintele lor unor elevi de toate varstele. Lectorii vor lua parte, la randul lor, la cursurile altora si toata lumea urmareste acelasi tel – sa comunice despre viitor.