A meaningful life

A meaningful life

Detalii

Telefon
0769271552
Social links
Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
197

Voteaza & Distribuie

Descriere

Filozofi, cercetători, lideri spirituali, cu toții şi-au pus întrebarea ce anume face ca viaţa să merite a fi trăită. Este o viață plină de fericire sau o viață plină de scop și sens? Există vreo diferență între cele două?

Când oamenii explică ce face ca viața lor să fie semnificativă, ei tind să descrie patru lucruri: relații hrănitoare și semnificative cu ceilalți, o activitate cu însemnătate, crearea unor poveşti care să îi ajute să se înțeleagă pe ei înșiși și lumea înconjurătoare, şi experienţe de viaţă minunate. A fi fericit și a avea viața împlinită se suprapun semnificativ, dar există şi diferențe importante. Fericirea a fost în mare parte orientată spre prezent, în timp ce sensul implică integrarea trecutului, prezentului și viitorului.

Spre exemplu, gândirea la viitor și trecut a fost asociată cu o semnificație ridicată, dar fericire redusă. De asemenea, scopul vieții constă în obiectivele centrale ale vieții persoanei – motivele pentru care cineva se trezește dimineața. Scopul poate ghida deciziile de viață, influențează comportamentul, formează obiectivele, oferă un sentiment de direcție și poate crea sens. Pentru unii, scopul este legat de vocație – o muncă semnificativă și satisfăcătoare.

Mai presus de orice, a trăi o viață semnificativă înseamnă a trăi momentul, în timp ce suntem conectați cu trecutul, prezentul și viitorul. Făcând acest lucru, avem o idee mai clară despre direcţia în care avem nevoie să mergem păstrând experienţa locului unde am fost.

Vă invităm la o discuţie despre conceptul de viață împlinită.