3 DANSURI DE BECKETT

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
203

Voteaza & Distribuie

DescriereJoi, 5 noiembrie, de la orele 19, Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timisoara va gazdui spectacolul 3 dansuri de Beckett, montat la Teatrul Figura Studio din Gheorgheni, reprezentatia facand parte din turneul lor in Partium si Ungaria. Productia poarta semnatura dansatoarei-coregrafei Vava Stefanescu, directoare artistica a Centrului National al Dansului din Bucuresti (CNDB), ea creand un teatru-dans inspirat din trei piese scurte (Act fara cuvinte I, Act fara cuvinte II si Du-te vino) scrise de Samuel Beckett.


"3 dansuri de Beckett este un exercitiu de ascultare a autorului. Mi-am propus sa pun impreuna, intr-o aceeasi lume, aceste trei texte ale lui Samuel Beckett: Act fara cuvinte 1, Act fara cuvinte 2 si Du-te vino, incercand sa le leg prin semnele, obiectele comune ale acestei lumi. O orchestratie a derizoriului, o lume in continua descompunere, o coborare pe panta dezarticularii ce devine stare "normala" a vietii.


Personajele sunt clovni urbani; o imagine a omului devenit obiect, care isi pierde functiile, uita de el, se uita pe sine. In aceasta groapa de gunoi este plasat mirajul unei vieti paradisiace, iluzia iesirii, iluzia salvarii. Unde se intrezareste o speranta de fapt nu este decat o si mai mare afundare. Un univers in descompunere care, a doua zi se reface din acelasi punct, ca intr-un perpetuum mobile al existentei noastre." – relateaza Vava Stefanescu.


Din distributie fac parte Barabás Árpád, Selyem András, Szabó Eduárd, Vajda Gyöngyvér, Máthé Annamária, Darvas Beáta, scenografia apartinand lui Csiky Csaba. Spectacolul va avea loc in Sala Mare a teatrului.


Biletele se pot procura de la casa de bilete a teatrului, la pretul maximal de 16 lei si 8 lei cu reducere.


Casa de bilete: str. Alba Iulia, nr. 2. tel: 0356 450.606, e-mail: ticket@theater-csikygergely.ro.


Orar: zilnic, intre 10-12 si 17-19 (in timpul saptamanii), respectiv cu o ora inaintea fiecarui spectacol.

3 DANSURI DE BECKETT


Teatru-dans


Teatrul Figura Studio – Gheorgheni


Inspirat din: Act fara cuvinte I, Act fara cuvinte II si Du-te vino de Samuel Beckett

Barbatul I. BARABÁS ÁRPÁD


Barbatul II. SELYEM ANDRÁS


Barbatul III. SZABÓ EDUÁRD


Flo VAJDA GYÖNGYVÉR


Vi MÁTHÉ ANNAMÁRIA


Ru DARVAS BEÁTA

Decor si costume: CSIKI CSABA


Concept si coregrafie: VAVA STEFANESCU