1 decembrie la Alba Iulia si Chisinau

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
486

Voteaza & Distribuie

Descriere

1 decembrie la Alba Iulia și Chișinau: lampioane, focuri de artificii și concerte


95 de lampioane vor fi lansate de Ziua Naționala a Romaniei concomitent in doua capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia și Chișinau.


Platforma Civica Acțiunea 2012, o coaliție de organizații nonguvernamentale unioniste, va desfașura in parteneriat cu autoritațile locale doua momente dedicate tricolorului și Basarabiei, incluse in programul oficial al sarbatorii de la Alba Iulia. Pe langa inalțarea lampioanelor, cu denumirea,,Uniți sub tricolor" va avea loc o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni. Totodata, tradiționalul concert de muzica populara va incanta publicul sub genericul ,,Dorul Basarabiei".


Pentru prima data, și la Chișinau vor avea loc evenimente festive pe parcursul intregii zile de 1 decembrie: depunere de flori, activitați sportive, concert, și focuri de artificii. Evenimentul central al sarbatorii Marii Uniri il reprezinta crearea unui lanț uman sub forma unei uriașe hore in jurul Guvernului.,,Sarbatorim Unirea pregatind Reintregirea. Nu trebuie sa uitam in aceasta zi ca Basarabia, parte din trupul țarii, lipsește, insa prin fiecare acțiunea organizata, o aducem mai aproape de casa. Ne bucura faptul ca anul acesta am reușit sa organizam la Chișinau un program similar cu cel de la Alba Iulia", a declarat Mihai Nicolae, co-președintele Platformei Civice Acțiunea 2012.


Potrivit unui sondaj de opinie efectuat in luna septembrie, romanii considera Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodata in istoria naționala.