ProEtnica 2015 incepe joi

Detalii

CategoriiCultura
Taguricultura
Ultima actualizareVineri 28 august 2015
Vizualizari1109

Voteaza & Distribuie

Descriere

Joi debutează ProEtnica 2015- patru zile de frumos şi culoare în Cetatea Sighişoara
Cetatea Sighişoarei devine începând de joi 20 august 2015 , timp de patru zile, o nestemată, un caleidoscop de frumos şi culoare prin insăşi prezenţa celor peste 800 de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din România la cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Intercultural ProEtnica 2015 , eveniment organizat de către Asociaţia (ibz) - Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret, împreună cu Municipiul Sighişoara.
Spectacole de muzică, dans, poezie și teatru, activităţi interactive cu publicul, workshop-uri de teatru forum, expoziții de artă contemporană, lansări de cărți și publicații, standuri de mesteșugari, dezbateri și mese rotunde, se regăsesc în programul ediţiei 2015 a Festivalului ProEtnica.
Festivalul reprezintă un instrument preţios de promovare al minorităţilor etnice din România, de exprimare, păstrare şi dezvoltare a acestora, contribuind la realizarea unui climat de toleranţă şi dialog , un instrument de păstrare a păcii interetnice în societate.
Peste 15.000 de spectactori iubitori de diversitate etnoculturală sunt aşteptaţi în acest week-end la Sighişoara pentru a participa la Festivalul Intercultural ProEtnica.

Festivalul Intercultural ProEtnica este finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul Programului ”Promovarea diversitaţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.
Programul ediţiei 2015 ProEtnica- Festival Intercultural Sighișoara poate fi accesat pe pagina oficială http://www.proetnica.ro/images/program.pdf.