Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
samsara

Checuri si briose

Recommended Posts

Briose cu morcovi, nuci si ghimbir

 

Ingrediente:

 

Pentru briose:

 

1 cana

post-78818-0-87462500-1355830395_thumb.jpg

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astea ingrasa, nu ?

Am impresia ca lu Indy, i s-au stramtat blugii numai uitandu-se. :crazy:

 

 

Dar de ce difera retetele ? Ca la prima e un pachet de unt si la a doua, jumatate?

A, sa furam, si noi ceva. Am inteles! :tease:

 

 

Arata bine. Macar atat. :P

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

A, sa furam, si noi ceva. Am inteles! :tease:

 

Ai ghicit :lol:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Briose cu iaurt si nuci

Ingrediente:

 

1 cana de iaurt natural

1 cana de zahar

1 plic zahar vanilat

 

continuare

post-78818-0-35653900-1358701556_thumb.jpg

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chec zebra simplu si pufos

 

 

 

Ingrediente

 

4 oua

300g faina

250g zahar

250ml lapte

250ml ulei

3 linguri cacao

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt cu sofran

 

Mod de preparare

 

Aceasta reteta de chec se prepara incredibil de usor si de simplu, este o reteta numai buna pentru incepatorii in bucatarie, pentru ca rezultatul este minunat, novicii primind impulsul necesar ca sa continue :).

 

Ouale se mixeaza cu zaharul bine, pana cand incep sa creasca in volum si zaharul incepe sa se topeasca. Mixand in continuare se adauga laptele, turnand in fir subtire, dupa care se adauga uleiul, la fel de subtire.

 

Faina o amestecam impreuna cu zaharul vanilat si praful de copt, dupa care o adaugam, cernand-o pe rand, in amestecul de oua.

 

Impartim aluatul checului in 2 parti egale, intr-una din ele adaugand cele doua linguri de cacao.

 

Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt, si incepem sa turnam alternativ din cele doua compozitii, incepand in centru. Incepem cu aluatul alb din care punem cu lingura cat un cerc de 4 cm (cam 3 linguri), continuam, tot in mijloc turnat, cu aluatul cu cacao si tot asa pana se termina cele doua compozitii.

 

Tava nu se misca, aluatul nu se intinde cu spatula. Dupa ce am terminat de turnat aluatul in tava dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii.

 

Mod de servire

 

Checul zebra poate fi servit alaturi de o cana cu ceai.

 

 

 

culinar.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×