Jump to content
Forum Roportal
Htenesa

Vorbitul - comunicare adevarata sau dat din gura ?

Rate this topic

Recommended Posts

In jurul meu lumea vorbeste continuu. Dar continuu. Asa de mult incat e suspect ce pot vorbi atata. Chiar au lucruri de impartasit pe bune sau doar vorbesc ca sa nu taca ? Eiii... s-a intamplat sa fiu si eu implicat intr-o conversatie. Astfel ii spun tipei ca saptamana viitoare o sa fiu plecat undeva, ii povestesc si cu detalii. Si vine saptamana viitoare, si tipa imi trimite mesaj: "Iesi pe afara ?" :mellow: Frate... pai eu ce tot ti-am povestit ? Daca nu asculti ce am de zis, de ce mai ma bagi in seama ? Chiar n-ai altceva de facut ? Asta e doar un exemplu. Mi s-a mai intamplat asa. Si de aici, trag eu concluzia mareata ca defapt oamenii nu vorbesc pentru ca au ceva de zis. Ci vorbesc ca sa nu taca. Probabil li s-o parea ca ii priveste lumea ciudat daca stau mai retrasi, asa ca pentru a nu pierde fabulosul tren al vietii, se baga si ei in vorba si vorbesc si vorbesc... iar la sfarsitul zilei nu se aleg cu nimic, ca nu mai stiu nimic din ce au vorbit. Dar macar si-au facut datoria pentru natura.

 

Voi ce credeti ?

Edited by Souls Destroyer
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca atunci cand tu ii povesteai ea nu era atenta la ce spui sau pur si simplu a uitat ca pleci sau a vrut sa faca o gluma si ti-a dat mesaj.

Pentru tine era importanta plecarea, era un eveniment din viata ta, pentru ea era doar o alta povestire din multe altele pe care le-a auzit in ziua respectiva .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu te astepti la prea mult de la oameni, in contextul actual. Oamenii sunt din ce in ce mai egoisti si centrati pe propria persoana si propriile interese. Relatiile de prietenie sunt fragile, tre sa se depuna efort de ambele parti. Mai ales cand mai e si ceva distanta intre oameni. Comunicarea inseamna ascultare. Oamenii nu mai stiu sa asculte. Prea multe probleme personale, prea mult stres, prea multe ingrijorari.. problemele personale sunt mereu mult mai importante decat ale celorlalti, evident. In cazul meu, eu am renuntat la a ma mai confesa unei persoane pe care o consideram foarte apropiata. Pentru ca la fel ca tine am patit. Si-a cerut scuze ca a uitat amanuntul respectiv, desi era o chestie care sarea in ochi. Dar nu pot sa inteleg cum e posibil sa uiti asa ceva, cand te consideri cel mai bun prieten al meu si te mai consideri si empatic etc. Oricate ai avea pe cap, cand vorbesti cu cineva apropiat, cred ca tre sa stai sa asculti persoana respectiva. Am decis, unilateral, fara sa-i comunic decizia, ca nu o sa mai investesc nimic in relatia asta. Nu merita.

De la persoane mai indepartate nu am pretentii.. n-are sens. Desi am avut si surprize placute, oameni care chiar au ascultat ce am avut de zis.

Concluzia e ca o sa vorbesc din ce in ce mai putin si cu din ce in ce mai putine persoane.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am decis, unilateral, fara sa-i comunic decizia, ca nu o sa mai investesc nimic in relatia asta. Nu merita.

 

 

Si eu am de luat o astfel de decizie, dar nu sunt hotarata daca sa i-o fac cunoscuta persoanei impreuna cu motivele sau sa ma fac ca ploua. Tu de ce ai optat sa tii decizia pt. tine?

 

 

 

 

In jurul meu lumea vorbeste continuu. Dar continuu. Asa de mult incat e suspect ce pot vorbi atata.

 

Frenezia contemporana a comunicarii si socializarii, indiferent daca avem ce, cu cine sau de ce. C`est la vie.

 

 

 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tu de ce ai optat sa tii decizia pt. tine?

 

Din mai multe motive. Suntem prieteni de prea mult timp si mi-e greu sa rup pisica.. Plus ca mi-ar zice ca-s nebuna, ca mi se pare, ca mereu m-a ascultat cand am avut nevoie si in final ar intoarce situatia in favoarea lui, ca sa se scoata. N-am chef si nici energie sa ma cert cu el. Circumstantele (mai mult ale lui, dar in mica masura si ale mele) sunt de asa natura, ca timp sa vorbim avem din ce in ce mai rar. Asta ma ajuta sa ma fofilez :crazy: .. fara ca el sa-si dea seama ca m-am indepartat.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

....

Frenezia contemporana a comunicarii si socializarii, indiferent daca avem ce, cu cine sau de ce. C`est la vie.

 

 

Oare nu este data aceasta frenezie si de volumul din ce in ce mai mare de informatii pe care il primim?

 

Si mai e ceva!

Am observat ca daca nu "comunici" - ceva , orice, oricat de banal - ceilalti considera ca ai o problema, ca esti suparata pe ei, ca te consideri superior sa participi la dicutiile lor etc. Niste concluzii de genul asta de m-am mirat de unde le vin astfel de idei. :doh:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am observat ca daca nu "comunici" ceva banal ceilalti considera ca ai o problema, ca te consideri superior sa participi la dicutiile lor

Exact asa fac ei si pe Ropo, ce te miri?

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exact asa fac ei si pe Ropo, ce te miri?

 

Comportamentele astea ma mai mira pentru ca nu-mi vine sa cred ca oameni nu-si dau seama cat de aiurea sunt chestiile astea. Eu prefer naturaletea in comportament, fie in viata reala sau in cea virtuala.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×