Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Kilkoana

Educatia sexuala in scoli

Rate this topic

Recommended Posts

Am niste intrebari:

1. Considerati ca este necesara educatia sexuala in scoli?

2. Daca da si de ar fi sa redactati o programa pentru educatia sexuala in scoli de la ce clase ati incepe si ce considerati ca ar trebui sa contina aceasta programa?

3. In cadrul scolii exista o materie optionala numita "Educatie pentru sanatate", care are un capitol/modul si despre educatia sexuala. Sunteti la curent cu existenta aceastei materii? Daca da, stiti ce contine programa?

In cazul acelora care aveti copii, se tine aceasta materie in scolile frecventate de copiii vostri?

4. Avand deja in curricula optionala aceasta materie, considerati ca educatia sexuala ar trebui sa beneficieze de status propriu?

 

Cam tot ce credeti despre subiect......

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Considerati ca este necesara educatia sexuala in scoli?

 

Foarte necesar, ca parintii nu sint flexibili la dialog cu copiii lor despre subiect, de rusine, nici preotul de frica mortii si al iadului, iar cand afla pe alte cai, deja o mare nenorocire s-a intamplat care ar fi fost evitabil daca stia ceva despre subiectul tabu!!!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olga,atunci dezvolta ce crezi ca ar trebui sa contina in Romania?

VB de State side, care este parerea ta despre abstinence only sex-education? Consideri ca una ca de ex.Pam Stenzel este o alegere potrivita pentru a tine discursuri despre asta in scolile de acolo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt necesare astfel de cursuri in scoli, pentru a suplini ceea ce unii parinti nu stiu cum sa explice copiilor lor.

 

O intrebare, credeti ca ar fi mai bine daca s-ar tine separat aceste cursuri, pentru baieti si pentru fete?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista studii care cica ar demonstra ca educatia segregata ar avea un efect mai benefic asupra fetelor, in sens de concentrare, de diferenta in stiluri de invatare.Da` totusi nu as fi adepta educatiei segregate, poate din obisnuita ca este asa.

Acu ,exact -exact aici nu as stice sa zic....posibil ca separat ar putea mai bine sa se desfasoare sa zic ar lipsi rusinea, pe de alta parte fiecare sex ar fi lipsit de aportul parerii celuilalt. Si asta este foarte important. Desigur orele ar fi axate pe o componenta participativa, nu strict predam,predam, pe tabla mazgalim.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din punctul meu de vedere, cred ca ar fi mai benefica educatia sexuala si chiar obligatorie, in locul orelor de religie.

Varsta..probabil pe la 13-15 ani.Stii cum erau programele alea de educatie pentru fete cand ne invata sa folosim tampoane sau jen.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

In clasa a 7-a am avut ora de Anatomie si Fiziologia Omului, intr-un capitol a fost vorba de organele de reproductie umana prin trimestrul 3 parca si profa pomenea de acele ore ca de o gramada de manura greu de impins jos din caruta :crazy: ca nici nu este important pentru copiii de stiut asa ceva si este de ajuns sa ne uitam la ce face taurul cu vaca. Atunci nu erau caini vagabonzi sa le vedem in plina activitate, cei care aveau caini, tineau

legati in curte sau in camere cei de talie mica. Pisicii se distreaza noaptea mai mult, deci nu prea aveam de unde sa ne inspiram copiii din orase, pana nu mergeam pe camp.

Majoritatea fiind maghiari in clasa la sectia romana, nu intelegeam termenii tehnici medicali si nici nu ne explica nimeni. Nu ne asculta din aceste capitole!!! nici extemporal nu se scria ... era linie moarta dupa ora de anatomie. Cursul urmator era parca in anul 2 de collegium, eram mai mari cu cativa ani dar la fel de imaturi in materie de sex si mai rusinoase in fata baietilor ca simteam o atractie si nu stiam ce inseamna trairea.

La ora de dirigintie, ne-a explicat fetelor sa ne spalam pe parti private dintr-o sticla cu apa rece si sa schimbam chiloti de cate ori credem ca e necesar. In mod special ne-a accentuat sa nu ne apropiem de baieti/barbati ca sunt rai!!! sa nu credem in ei si sa nu ne vindem pe dragoste dar nu ne-a spus cum sa intelegem asta, ea care a fost de 7 ori divortata, imita pe Elizabeth Taylor in toate. Si cu asta s-a si terminat educatia sexuala, cand m-a vazut ca cineva ma asteapta la iesirea din scoala, mi-a scazut nota la purtare la ZERO ca n-am vrut nici sa fac promisiuni de UTC-ista ca ma fac o buna tovarasa,

m-a lasat inafara scolii o vreme ca sa aibe ocazie cu toti sa-mi dea note de 1 si 2 dar MI-AU facut o favoare sa-mi scot media de 5 la toate ... I-am spus de fata cu toata scoala in careu ... ca nu ma intereseaza notele aranjate de ea sau opinia nimanui despre mine.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca mai bine sa se faca educatia separat, cel putin la ceput. Se stie ca fetele is mai rusinoase, baietii mai mistocari la acest capitol. Apoi cand sunt mai maturi asa se pot tine lectii impreuna.

Acum insa stau si m a gandesc de la ce varsta sa se inceapa, cu ce notiuni etc.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Partea cu notiunile ma intereseaza mult.

Samsara, in scoala voastra - ma rog a fiicei voastre- s-a ales optionalul de Edcucatie pentru sanatate? ESte pentru clasele 1- 12.

 

Va atasez aci programa acestei materii ca sa vedeti ce cuprinde. Parerea mea este ca e absolut suficienta si canu este nevoie de educatie sexuala separata, cat de aceasta materie in programa obligatorie si de disponibilitatea cadrului didactic de a raspunde oricand unor intrebari legate de sex.

 

Programa

edsan112.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope. Adica ea in clasa 1 nu face asa ceva. Sudiez si programa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×