Jump to content
Forum Roportal
Pisilichi

Job in Dubai

Rate this topic

Recommended Posts

Buna ziua tuturor! Am gasit acest forum cautand detalii despre tot ce inseamna Dubai si a munci in Dubai fiindca in 1 saptmana urmeaza sa primesc un job offer de la o companie de acolo si vreau sa fiu foarte informata!

Va rog daca poate cineva cu experienta, care chiar lucreaza/traieste acolo sa imi spuna daca urmatoarele detalii ale job-ului sunt ok-

 

This clinic is offering salary around 800, USD/month/NETT +free

accommodation (EXACT SALARY YOU NEED TO DISCUSS DURING YOUR INTERVIEW, IT

DEPENDS ON YOUR WORK ExPERIENCE AND LEVEL OF EDUCATION and

experience/+sharing room+medical insurance+ Flights+28 days paid holiday

every year (contract for 2-3 years), training is provided, Visa is

provided by the hospital/clinic

 

Este putin/ mult ce mi se ofera? Voi putea sa ma descurc acolo plus sa trimit si bani acasa?

Imi las familia in Ro in ideea ca voi gasi ceva si pentru sotul meu care sa vina mai tarziu cu fetita mea la mine.ce spuneti, voi putea gasi ceva si pentru el?Sau sa vb cu angajatorul meu poate ii ofera si lui ceva?Cu fetita de 1 an si 8 luni daca o aduc in Dubai ce sa fac? O voi putea da la o gradinita?

 

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Share this post


Link to post
Share on other sites

This clinic is offering salary around 800, USD/month/NETT +free

accommodation (EXACT SALARY YOU NEED TO DISCUSS DURING YOUR INTERVIEW, IT

DEPENDS ON YOUR WORK ExPERIENCE AND LEVEL OF EDUCATION and

experience/+sharing room+medical insurance+ Flights+28 days paid holiday

every year (contract for 2-3 years), training is provided, Visa is

provided by the hospital/clinic

 

Este putin/ mult ce mi se ofera? Voi putea sa ma descurc acolo plus sa trimit si bani acasa?

Imi las familia in Ro in ideea ca voi gasi ceva si pentru sotul meu care sa vina mai tarziu cu fetita mea la mine.ce spuneti, voi putea gasi ceva si pentru el? Sau sa vb cu angajatorul meu poate ii ofera si lui ceva?

Anuntul nu specifica postul oferit ci doar locatia locului de munca, intr-o clinica medicala sau spital. Ce functie se ofera ? Medic, asistenta medicala, receptionista, administrator, terapist, moasa, femeie de servici ?

Deci nivel de educatie si experienta de munca in ce domeniu mai exact ?

Cunosc lume in Dubai, localnici, nu emigranti muncitori, si stiu ca de obicei cand un spital sau clinica cauta sa angajeze, criteriile sunt mari si stricte. Se cere educatie academica si multa experienta de lucru, si astea bine documentate. Cerintele sunt specifice in anunturi si salariile sunt stabilite exact pe functie, nu ca depinde...

Bineinteles ma refer la posturi precum cadre medicale sau asistente, terapisti sau administratori de nursing unit. Iar salariile sunt foarte bune. In nici un caz 800 $ pe luna net. Asta mi se pare un salariu mizer pentru un job bun intr-un spital sau clinica medicala. Poate cei de la bucataria spitalului care spala vase sau alea care schimba lenjeriile fac atata.

Daca de exemplu functia este de asistenta medicala, atunci de ce se ofera training ? Training la ce anume ? Cum sa fii asistenta medicala ? doh.gif

Anuntul asta este pe cat se poate de vag, ceea ce din start trezeste suspiciuni.

Daca nu spui si ce pozitie ofera jobul, cum sa poata cineva sa-ti spuna daca salariul e ok sau nu ?

 

Cat despre sotul tau, e si el licentiat in ceva anume din domeniul medical ? Ca daca nu, ce sa faca el la spitalul sau la clinica medicala care te-ar angaja pe tine ?

Edited by Naeema
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

E foarte bun raspunsul pe care l-a dat Naeema, dar eu as mai aduga ceva: Emiratul Dubai nu este o tara democratica si ti se poate intampla orice .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emiratul Dubai nu este o tara democratica si ti se poate intampla orice .

Spre deosebire de tarile democratice unde esti in mare singuranta mereu si nu ti se poate intampla orice. Asa-i ?

Daca ar fi cum zici tu, nu ar mai exista acolo atatia mii de muncitori straini, multi din occident.

Da te rog niste exemple de ceea ce i se poate intampla unei persoane straine in Dubai, si nu i se poate intampla oriunde altundeva in lume. Dar mai mult te-as ruga sa-mi spui asa doar de curiozitate, ce anume te face pe tine sa afirmi chestia asta despre Dubai ? Faptul ca e emirat islamic sau cum ? Daca da, atunci vorbesti din preconcdeptii fara a sti multe despre Dubai.

Iarta-ma Ineditule dar nu stii ce vorbesti maica. Dubaiul e unul din cele mai safe locuri din lume, mai ales pentru femeile care au slujba acolo. Rata crimei este mica, politia este eficienta iar pedepsele drastice chiar si pentru cele mai mici infractiuni. Plus ca localnicii nu interactioneaza mult sau aproape deloc cu emigrantii muncitori. Daca e vreun pericol cat de mic sa se intample ceva, pericolul ar veni de la ceilalti care se afla acolo la munca nu de la cetatenii emiratelor care sunt o adunatura de rasfatati banosi ce traiesc in bulele lor de sapun.

 

Mergi tu in centrul orasului Detroit, in anumite zone in Florida, Washington DC, LA, Las Vegas, NYC si ai sa vezi cat de multe ti se pot intampla. In Detroit te fura si te omoara in amiaza mare si asta intr-o tara care se vrea mama democratiei pe pamant. Daca ar fi sa compar siguranta din Dubai cu cea din orasul in care traiesc, Dubai ar fi cam la 9.5 puncte pe o scara de la unu la zece, iar Toronto cam la 6-7 puncte maxim.

 

Daca nu ma crezi pe mine, citeste ce spun oameni care traiesc si lucraza acolo. Daca nu pricepi engleza, baga la Google Translate ca n-am chef sa-ti traduc.

http://www.lonelypla...hreadID=2024488

 

Din cei 800 dolari mai trebuie si sa mananci, corect?

Yep. O fi avand ea cazare asigurata, care de fel e in comun cu cel putin o fata sau doua de prin India sau Bangladesh, dar in rest totul costa, si costa nu gluma. Mancarea, bauturile alcoolice cat si non alcoolice care sunt in majoritate din import, sunt mult prea scumpe pentru a fi intretinute din 800 $ lunar din care mai vrea sa si trimita acasa. Eventual daca mananca orez pe frunza ca indienii, atunci parca s-ar mai descurca cu un asemenea buget.

Daca angajatorul nu-i asigura si transport iar locul de munca e la ceva distanta, transportul public este iar un cost extra.

Edited by Naeema
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru un salariu de 800 de dolari nu merita sa mergi sa lucrezi in Dubai, daca nu ti se ofera si cazare pe langa salariu. Ca sa poti trai cu banii aia ar trebui sa stai intr-un ghetou. In Dubai fara cel putin 2000 de dolari pe luna nu merita sa mergi.

Si un alt lucru care ar trebui sa il sti e codul muncii de acolo. Programul de lucru e de luni pana sambata inclusiv si programul zilnic de lucru e 12 ore. Ce trece peste 12 ore se plateste ca ore suplimentare.

Si un alt lucru care ar trebui sa il ai in cap cand mergi la un interviu e sa declari ca nu ai sot/prieten, pentru ca in Emirate din momentul cand o angajata ramane insarcinata pana naste, angajatorul e obligat sa ii plateasca salariul integral. Si sunt foarte multi care profita de aceasta lege si incearca sa ii insele pe angajator si la o luna dupa ce se angajeaza raman insarcinate si vor salariul integral pana nasc. De aia marea majoritate a firmelor nu angajeaza femei decat care declara ca sunt singure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru un salariu de 800 de dolari nu merita sa mergi sa lucrezi in Dubai, daca nu ti se ofera si cazare pe langa salariu. Ca sa poti trai cu banii aia ar trebui sa stai intr-un ghetou.

A zis femeia ca cazarea e asigurata. Dar tot nu face fata cu banii aia lunar. Eventual sa nu trimita acasa absolut nici un ban si sa cheltuie lunar numai si numai pe strictul necesar adica mancare, apa sau sucuri si produse de igiena personala. Poate asa s-ar mai descurca.

 

Si un alt lucru care ar trebui sa il sti e codul muncii de acolo. Programul de lucru e de luni pana sambata

Saptamana de lucru in Dubai, ca si in multe tari musulmane e de Duminica pana Joi. Vineri si Sambata sunt zile de weekend, iar Vinerea acolo este echivalentul Duminicii in occident, dpdv religios.

Edited by Naeema
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

este adevarat ca daca ma duc sa muncesc acolo impreuna cu iubitul meu... nu vom putea sta impreuna ?

 

Poti sa stai cu el insa nu trebuie sa te reclami ca esti iubita cuiva ca acest cuvant acolo inseamna prostituata. Nu poezii de amor de Eminescu pluteste acolo-n aer, dar de ce nu intrebi agentul prin care mergeti acolo??? va avea toate raspunsurile.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×