Jump to content
Forum Roportal
Allexandrra

De ce urasc unii barbati femeile?

Rate this topic

Recommended Posts

Titlul si subtitlul cam exprima ce urmaresc prin deschiderea acestui topic. Cateva completari, totusi: nu mi se pare de interes sa vorbim despre misoginismul barbatilor romani, ci despre ce se ascunde in spatele urii barbatilor fata de femei. Ar fi de dorit sa se evite generalizarile. Este clar ca buna ziua ca doar o parte dintre barbati urasc femeile si doar acestia sunt vizati in topicul de fata.

 

Ura, de obicei, duce la agresivitate retinuta sau pusa in practica. Cunosc cazuri in care femeile au fost tinte ale unor agresiuni psihice pt. simplul faptul ca apartin unui anumit gen de femeie sau pt. ca au respins anumiti barbati. Cazurile de agresiune fizica ma intereseaza mai putin. Pot fi usor rezolvate printr-un certificat de la IML si interventia politiei, in afara de cazurile in care nu poate fi identificat agresorul sau nu pot fi oferite dovezi. Agresiunea psihica a unui misogin e un act de razbunare pe femei? Ce poate face o femeie care e tinta unei astfel de agresiuni si care ar fi nevoita sa faca o adevarata desfasurare de forte, ca sa poata primi ajutorul politiei? Cum pot fi contracarate loviturile acestor agresori?

Edited by Allexandrra
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ura zic ca e cam mult zis, dar am observat si eu o eterna tachinare intre cei doi, uitand ca ei se completeaza si unul fara altul nu ar exista si nici nu ar fi frumos.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Alexandra:...

Tu vorbesti despre barbati dezechilibrati psihic (sociopati). Nici macar homosexualii nu urasc femeile, daramite un barbat normal.

Se poate intampla ca un barbat sa urasca o femeie, dar sa aiba si o motivatie care il leaga de ea (mai mult sau mai putin obiectiva).

Violenta barbatilor asupra femeilor nu deriva din ura, ci din alte considerente, lipsa educatiei fiind cel mai des intalnit.

Edited by InPing
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din mai multe cauze. Nu i-au iubit mamele cand erau mici... sau au avut tati agresivi, iar mamele lor nu i-au protejat... sau au fost educati sa urasca femeile... sau dezvolta chestia asta dupa un anumit numar de respingeri la avansuri, desi asta se intampla rar comparativ cu celelalte cauze. Deocamdata astea imi trec prin cap. Loviturile acestor agresori nu pot fi contracarate de personalitati slabe sau mult prea emotive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce se ascunde in spatele urii barbatilor fata de femei.

 

Agresiunea psihica a unui misogin e un act de razbunare pe femei? Ce poate face o femeie care e tinta unei astfel de agresiuni si care ar fi nevoita sa faca o adevarata desfasurare de forte, ca sa poata primi ajutorul politiei? Cum pot fi contracarate loviturile acestor agresori?

Hmmm...este un subiect extrem de complex.Am sa-ti spun parerea mea.Sunt doua aspecte.

1.

Daca un barbat uraste TOATE femeile, avem de-a face cu un caz patologic. La baza acestei afectiuni,sta INTOTDEAUNA o trauma din copilarie, cel mai adesea provocata de mama, desi s-a constatat ca in cazul psihopatilor criminali in serie, care vizeaza femeile ( o anumita tipologie- aceiasi varsta, acelasi aspect fizic etc)au suferit in copilarie traume din partea tatalui.

Deci in spatele acestei categorii de barbati se ascunde o boala psihica grava, cu radacinile in copilarie.

 

2.

Daca un barbat uraste o femeie, din ura lui se poate naste setea de razbunare ,in majoritatea cazurilor.Adica daca el sufera atat de mult incat ajunge sa urasca, agresiunea asupra femeii il mai racoreste un pic. Cea mai grava este hartuirea psihica, care cu greu poate fi demonstrata.In general cei care hartuiesc psihic, SUNT LASI,FRICOSI.Un barbat adevarat vine in fata ta si iti spune ce are de spus.Hartuitorii prefera diverse metode de a te chinui psihic, uneori derutandu-te atat de mult incat simti ca totul e confuz, nimic nu mai e cert.Cum se pot contracara aceste lovituri? Iubindu-i ,iertandu-i, ignorandu-i.Neintrand in jocul lor, neexprimand teama din sufletul tau.Atunci aceste atacuri psihice nu au putere iar ei inceteaza hartuirea la un moment dat, din plictiseala. Eu am fost hartuita de 2 ori. Nu am putut atunci nici sa iubesc, nici sa iert, nici sa ignor. Asa ca i-am oprit altfel.Asa cum opresti orice las.Cu frica.

 

De ce un barbat uraste o femeie? Motivele ar fi multe. In cazul meu a fost respingerea din partea mea. Totusi o linie comuna pentru astfel de cazuri cred ca este NEPUTINTA lor. Neputinta lor de a-si depasi limitele, de a accepta adevarul chiar daca suna prost, de a putea face fericita o femeie asa cum isi dorestea ea nu cum poate el etc...

 

 

Inca ceva..Eu cred ca misoginii nu urasc femeile. Le desconsidera doar. Ei se cred creaturi net superioare, femeii..

Edited by Melissa Rebeca
  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marturisesc cu onestitate ca in lista oamenilor care nu-mi plac si ii urasc pentru comportamentul sau chiar expresia fetei lor, in unele cazuri, se afla si cateva femei.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutat la Discutii diverse>Despre femei si barbati.

 

Asta ca sa nu creada cineva ca ura unor barbati are legatura neaparat cu sexul sau dragostea, sau cu lipsa lor. Si pe acel cineva sa nu-l cheme Freud.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×