Sari la conținut
Forum Roportal
Xterd

Slabire

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna!

 

Am 29 de ani, 1.70 inaltime si 84 de kg. Ar trebui sa slabesc cel putin 10 kg, maxim 15-18 kg.

Am un job static, in care stau la birou cam 8-1o ore pe zi.

 

M-am mai documentat despre slabire si asa mai departe si m-am gandit sa aplic urmatoarea strategie, pentru urmatoarele 7 saptamani, cat va dura postul pastelui. Mentionez ca obisnuiesc sa tin posturile de peste an, si ca atare a trebuit sa imi adaptez dieta in acest sens. De asemenea am un job de birou, si am destul de mult de lucru in perioada care urmeaza . Din acest motiv am introdus in programul de dieta Calciu+Magneziu si alte vitamine.

 

Dimineata:

- O tura de exercitii pe care le pot face acasa.

- O ceasca de ceai verde indulcit si un bol de fulgi de ovaz. La portia de fulgi de ovaz voi adauga o portie de Iso Soy (un concentrat proteic, ce contine 22 de grame de proteina; proteine specifice din Soia).

Iau L-Carnitina, 1-2 bucti.

[ Total : 400 - 450 calorii, din care 30 grame proteine, 60 grame gucide, 5-6 grame lipide ]

 

O gustare la ora 10 compusa din: o cana de ceai verde la care sa adaug: vitamina C ? 500 mg, vitamina E ? 100 mg, o pastila de Calciu + Magneziu + Vitamina D3, o pastila de Omega 3. Mai adaug un mar sau o alta fructa.

[ Total 30-40 calorii, 7 grame glucide]

 

Pranz : fasole fiarta (200-250 grame) si condimentata (fara ulei) la care voi adauga diverse legume sau muraturi. Fara paine. Fructe la desert (mere / portocale). Eventual se poate varia cu iahnie de fasole, ciorba de fasole, etc. Esentialul este ca la pranz sa fie aproximatv 1000 de calorii si cel putin 40-50 de proteine.

[ Total 1000 calorii, 50 grame proteine, 110-120 grame glucide ]

 

Gustarea dinainte de piscina:

- o ceasca de ceai verde + un mar.

- o portie de IsoSoy.

[ Total 120 calorii, 7 grame glucide]

 

Piscina. Inainte de piscina voi lua un Burn Fx, combinat cu vitamina C, vitamina E si Calciu. Dupa piscina voi lua doua pastile de L-Carnitina.

 

Seara: o salata verde cat mai mare (ca sa tina de foame) cu ulei, sare si lamaie. Eventual putin condimentata cu zahar, otet, piper, etc.

[ Total (maxim) 100 calorii ]

 

Inainte de culcare: voi lua Calciu + Magneziu + Vitamina D3 (Biofarm). Din nou cateva exercitii de miscare.

 

In restul zilei eventual mai beau un ceai verde, in anumite pauze.

 

Am introdus la micul dejun o portie de fulgi de ovaz, intrucat este o cereala care contine multe fibre, cu un continut ridicat de glucide, si o cantitate apreciabila de proteine. Ovazul este cunoscut si pentru efectul sau in combaterea grasimilor, in special in reducerea colesterolului in sange. Ceaiul verde are la fel efect in arderea grasimilor, iar vitamina C la fel contribuie si ea. Pastila de Omega 3 contribuie la reducerea grasimilior daunatoare si ofera suport activitatii intelectuale. Vitamina E ofera suport pentru acuitatea vizuala si intretinerea ochilor, cu efect de asemenea in arderea grasimilor. L-Carnitina este utilizata in procesul de ardere al grasimilor. Burn FX este de asemenea util in arderea grasimilor.

 

Concentratul proteic ISO-SOy este introdus in alimentatie deoarece in perioada de post cu greu se poate realiza un aport corect de proteine. In total in decursul unei zile se acumuleaza: 30+50+22 de grame de proteine, care sunt distribuite relativ uniform in decursul unei zile. Pentru greutatea mea de 84 de kilograme necesarul ar fi in jurul cifrei de 70-80 de grame de proteine. Deci cele 20 de grame sunt pentru a veni in sprijinul curei de slabire. Pe parcursul unei zile cantitatea de lipide este nesemnificativa, de maxim 10-15 grame de lipide. In schimb cantitatea de glucide este relativ mare, de aproximativ 180 de grame. Motivul, pentru care cantitatea de glucide este mare se datoreaza faptului ca am o activitate intelectuala ridicata la job, ceea ce necesita un consum de glucide relativ ridicat. Deci practic in meniu exista 100 grame proteine, 10 grame grasimi, si 180 grame de glucide (carbo-hidrati).

 

In total pe parcursul unei zile totalul este de 1700 calorii (aproximativ), in conditiile in care necesarul zilnic este de 2250 in cazul meu, iar rata metabolica de baza este de 1876. Deci consumul de alimenta va oferi sub rata metabolica de baza, insa nu foarte mult sub aceasta. In plus vitaminele, mineralele si Omega 3 sper sa ma ajute sa ma mentin la capacitatile mele intelectuale normale.

 

In ceea ce priveste activitatea fizica ma gandesc la urmatorul plan de bataie:

 

Am acces la piscina 6 zile din 7. Sunt din Timisoara. Daca cineva s-ar oferi sa vina cu mine zilnic la piscina as aprecia tare mult. Daca vreun timisorean este pe aici si este interesat sa dea un semn de viata. Ma gandesc sa ma apuc serios de sport, insa cum spuneam si inainte daca as gasi pe cineva cu care sa ma insotesc ar fi excelent. Ma gandesc sa incep cu 10 ture de bazin pe zi, 6 zile din 7. In a doua saptamana sa cresc la 11 ture de bazin, si tot asa pana ajung la 20 de ture de bazin.

 

La bazin mai am acces la: bicicleta fitness, banda de alergat, bancheta pentru abdomene si alte aparate. Nu ma intrebati ce fel de aparate sunt, eventual o sa ma interesez si am sa va spun. M-ar interesa sa imi indicati ce fel de exercitii sa fac, pe langa turele de bazin !?

 

Acasa mai pot face o genoflexiune, o flotare sau un abdomen, dar cam atat. Imi puteti da cateva exemple de cum as putea sa le organizez: cate serii sa fac zilnic, cate repetari in cadrul fiecarei serii, etc. Cam cate repetari, serii si-ar face efectul ? Eventual si cateva indicatii de crestere in timp: de xemplu sa zicem ca incep cu 20 de flotari per serie, si apoi incrementez cu cate 5 unitati saptamanal in mod liniar sau exista si anumite puncte critice unde trebuie sa stau mai mult de o saptamana. Sa zicem ca fac in saptamana S1 20 de flotari per serie, in S2 25 flotari per serie, in S3 30 de flotari per serie, si tot asa. Ar fi de exemplu nevoie ca 40 de repetari sa fac nu numai in in S5 cat si in S6? Unde ar trebui sa ma opresc ?? Nu de alta, dar daca nu imi fac un grafic voi lincezi lui in sir facand doar 30 de flotari per serie, respectiv o serie dimineata si alta seara.

 

Analog, ma gandesc sa incep sa alerg. Pentru inceput voi incepe cu 15 minute de alergat dimineata, si 15 seara. Iar apoi voi icrementa cu cate 5 minute saptamanal, pana cand voi ajunge la 30 minute dimineata, si 30 de minute seara, adica o ora de alergat pe zi.

 

In tabelul de mai jos am facut o schita cu eventualele exercitii. Ma gnadesc sa fac atat dimineata cat si seara, de fiecare data cate trei ture, mai putin alergatul. In plus la piscina pe langa turele de bazin, mai adaug zilnic jumatate de ora de bicicleta, si sauna.

 

Rog pe cei avizati in domeniu sa-si dea cu parerea. Orice observatii sunt bine-venite.

 

Va multumesc!

post-362572-0-47107700-1329758302_thumb.png

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu stiu mi se pare ca mananci cam putin i mai ales pt un barbat si faci si sport

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pare un plan pus la punct in detaliu.

zic sa incepi si mai imbunatatesti pe parcurs.

si mie mi se pare un regim alimentar drastic.

plus ca nu esti alarmant de gras.

5 kile zic ca ajunge sa slabesti.

succes.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am 29 de ani, 1.70 inaltime si 84 de kg. Ar trebui sa slabesc cel putin 10 kg,

 

Activitati cu femei n-ai in programul tau aglomerat??? niste exercitii la sol fac minuni plus dans, insa eu nu-ti aprob vitaminele alea sa le iei in loc de mancare!!! Tu nu esti gras si nici nimic de pierdut nu e nevoie doar sa balantezi putin pe corp depunerile de

"grasime".

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Xterd, consulta un specialist in diete.

Imi cer scuze,voi critica fara sa dau si o solutie completa, dar asta ar insemna sa iti dau efectiv dieta,ceea ce ar fi gresit.Nu sunt specialist si o dieta trebuie intotdeauna corelata cu particularitatile fiecaruia.Cateva observatii:

Din punctul meu de vedere o dieta care sa aiba efectul pe care il doresti tu intr-un timp relativ scurt, este de 1300-1400 kcal.Nu inteleg cum ai calculat caloriile, dar practic "mananci" mai mult pastile decat alimente si totusi depasesti.Alimentatia trebuie sa fie mult mai variata si trebuie sa contina toate categoriile de alimente.Ceea ce ai postat tu este exemplul unei zile dar si aia extrem de saracacioasa ca aport de alimente naturale si mult prea bogata in suplimente alimentare si pastile.

Ar fi bine sa faci un set de analize inainte,ca sa afli exact cum stai si ce efect va avea dieta.

Cred de asemenea ca este gresit sa corelezi dieta cu postul.

Nu am inteles cum iei L-carnitina.Din punctul meu de vedere cele mai bune sunt pliculetele solubile.Se iau doar doua doze pe zi, insa nu dimineata sau aiurea.O doza seara si o doza in timpul zilei cu o jumatate de ora inainte de un efort fizic intens(de obicei inainte de sala sau bazin dupa caz).

In privinta exercitiilor fizice ,combinatia inot,exercitii cardio,aparate de fitness este perfecta, dar si acolo ai nevoie de un specialist.Nu le faci pe toate in aceiasi zi.In zilele in care mergi la bazin nu fortezi si la sala.

In ce priveste sala,pentru efect de slabire stiu ca ai nevoie sa fortezi pe exercitiile cardio nu pe abdomene sau flotari ori tractiuni la bara de exemplu si sa completezi cu exercitii la aparate cu greutati mici si repetari multe.Trei zile pe saptamana pe grupe de muschi ,intercalat cu trei zile de bazin.

Concluzia este ca ai nevoie de specialisti.Programul tau nu stiu cat de bun este, dar mie imi pare cam amatorist plus ca doresti rezultate complete in 7 saptamani, ceea ce este exagerat.Rata de slabire sanatoasa si care se mentine este de jumatate de kg. pe saptamana, mai putin primele doua-patru saptamani ,in care slabirea este ceva mai spectaculoasa prin pierderea apei din organism si micsorarea masei musculare adipoase.Cand se ajunge la arderea grasimilor totul devine mult mai lent si trebuie rabdare si perseverenta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu stiu mi se pare ca mananci cam putin i mai ales pt un barbat si faci si sport

 

Aritmetic am scris mai sus:

* in mod normal ar trebui sa consum 2250 de calorii.

* rata metabolica de baza este de 1870 de calorii.

* in dieta iasa aproximativ 1700 de calorii.

Am citit ca diferenta dintre consumul caloric normal (2250) si "oferta" dietei (1700) trebuie sa fie de 500 de calorii.

 

pare un plan pus la punct in detaliu.

zic sa incepi si mai imbunatatesti pe parcurs.

si mie mi se pare un regim alimentar drastic.

plus ca nu esti alarmant de gras.

5 kile zic ca ajunge sa slabesti.

succes.

 

Am stat aproape tot weekendul trecut si am studiat problema. Voi reveni cu o varianta imbunatatita.

 

Este relativ dificil, de aceea este relativ drastic: trebuie sa imi finalizez teza de doctorat, este si post, deci un pic complicat.

 

Aritmetic vorbind indicele de masa corporala este 29,07. Intre 25 si 30 se considera supraponderal, iar peste 30 gradul 1 de obezitate. Deci practic sunt la un pas de obezitate.

 

In perioada urmatoare de post, tinta mea de slabire este de 5-7 kilograme.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aritmetic vorbind indicele de masa corporala este 29,07. Intre 25 si 30 se considera supraponderal, iar peste 30 gradul 1 de obezitate. Deci practic sunt la un pas de obezitate.

 

Asta ai calculat tu dupa formula precis, daca mergeai la un loc unde-ti face un specialist analiza asta si stabileste daca grasime ai pe tine sau altceva, rezultatul ar fi diferit.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

la cate vitamine si pastile ai scris pe acolo cred ca vei avea o pofta de mancare de o sa "rozi" si pietre si nu cred ca o sa rezisti cu 3 frunze de salata si fasole fiarta si ceai verde ( bine ca n-ai spus apa plata cu lamaie :o: )

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hai bafta si baga mai multa mancare in loc de toate vitaminele alea. Tu iti vei stabili ritmul si dieta, nu un medic, sa stii, dar vei invata in timp :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce coincidenta ca dau de topicul asta. Adineauri ii spuneam cuiva ca ma bucur ca am slabit, si raspunsul in mod caracteristic, ''Da, dar important este sa nu mai pui la loc.'' Sa nu lase vaca sa se bucure mai mult de 2 secunde de o reusita, fie ea cat de mica. Uneori ma gandesc ca trebuie sa fie foarte relaxant in pustiu, daca iti permiti sa supravietuiesti. :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×