Sari la conținut
Forum Roportal
Ea.

Emil Hossu

Postări Recomandate

Emil Hossu a decedat in aceasta seara .

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=f8oP5FiSRnI

 

http://www.europafm.ro/europa-fm/emisiuni/grila-de-programe/o-dimineata-de-milioane/emil-hossu-este-un-om-fericit-audio.html

 

Emil Hossu, născut în 24 noiembrie 1941 în Ocna Sibiului, declara presei 'Sunt maramuresean după mamă, sălăjean după tată, dar stau în Bucureşti de foarte multă vreme". Este actor la Teatrul Nottara, din Bucureşti. Este căsătorit cu actriţa Catrinel Dumitrescu de la acelaşi teatru si sunt impreuna de peste 19 ani.

 

Deoarece tatăl său era diplomat, pe 23 august 1945 toată familia a fost deportată într-un lagăr în Germania, unde a rămas timp de un an şi trei luni. După ce au scăpat din lagăr, părinţii s-au întors in România. Casa, o fabrică de aţă şi maşina le fuseseră confiscate.

 

În 1948, pentru că fusese diplomat în perioada lui Ion Antonescu, tatal sau a fost trimis la muncă forţată la Canalul Dunare - Marea Neagra. S-a imbolnavit de cancer si cand actorul avea doar 17 ani si-a pierdut tatal.

 

A copilarit in Maramures, a urmat Liceul Cantemir din Bucuresti. Spre actorie a fost îndrumat de sfaturile profesorului de română, Constantin Manolescu, de la liceul Cantemir. Acesta afirma : „Îi port un respect nostalgic permanent. Mi-a dat să joc mos Tănase din Răzvan si Vidra si, probabil, impresionat de compoziţia mea, a spus: Milule, trebuie sa faci teatru".

 

În acel moment s-a deschis dorinţa de a afla tot mai multe despre această lume si pentru că nu avea „origine sanatoasa”, Emil Hossu a reuşit să intre la ATF abia din a treia încercare.

 

Emil Hossu este un actor care a marcat multe generaţii. Cu un simţ al umorului fin şi cu o modestie rară, el ridică şi astăzi spectatorii la teatru în picioare. Primele sale roluri retribuite au fost la teatrul radiofonic. A jucat mult în film, dar a avut si în teatru roluri importante.

 

Din 1992 au luat, el si soţia, datorită invitaţiei pe care le-a făcut-o bunul lor prieten Geo Saizescu, o clasă de actorie. De atunci au avut patru promoţii în care Catrinel a fost vioara principală, pentru că ei îi place să construiască. Au făcut spectacole de absolvire, de licenţă, cu rezultate, cronici, premii foarte bune.

 

 

sursa cinemagia.ro

 

2007 a fost pentru actor un an bun, a jucat in regia sotiei sale Catrinel Dumitrescu, in premiera Teatrului Nottara, «Bătrânul», o piesă după Gorki, alături de mulţi colegi, de foşti studenţi de-ai lor, de Bebe Cotimanis, de Anca Bejenaru şi de un foarte bun actor, căruia ii prevede un viitor strălucit, Gabriel Răuţă.

 

Între timp a mai avut o colaborare, a intrat şi el pe culoarul telenovelelor, astfel Emil Hossu a putut fi văzut în producţia „Chiquititas”, difuzată pe un post de televiziune si recent intr-un rol episodic in "Fetele marinarului".

Editat de Ea.
  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

a fost un actor cunoscut si apreciat de multa lume, pacat ca un stop cardiac a pus capat "excursiei" lui pe acest pamant

 

sa se odihneasca in pace.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu a fost o stralucitoare stea.A fost un soare bland care a incalzit placut si constant inimile publicului.

Este o mare pierdere pentru cultura romana ,din pacate inca una dupa un lung si dureros sir, care devine inspaimantator prin golul pe care il lasa in urma.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cuvinte mari! Ca de obicei, DUPA ce nu mai poate auzi!

 

 

Eu total am uitat pe el ... si precis mai sint cativa despre care nu prea se vorbeste pe unde eu activez si numai o anuntare nefericita din asta ma re_aduce la realitate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cand am zis ca astept topic despre el, am fost ironica, bine stiut fiind ca se deschid topice imediat dupa moartea cuiva, despre care nu se mai vorbise de un secol.

Mi se pare penibil sa deschidem topic imediat cum mai da coltul un actor sau cantaret, topic care moare dupa cateva zile, cand ni se duce compasiunea si doliul forumistic.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e rau ca se vorbeste despre el, chiar si in conditiile astea, insa e pacat ca nu le vedem valoarea decat dupa ce mor. Mai ales ca el nu era intr-un con de umbra, iesea pe scena, aparea la tv, a fost pana si in piata, la manifestatii. Dar moartea l-a scos din multime, l-a facut special.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cand am zis ca astept topic despre el, am fost ironica, ...

 

 

Cred ca se intimpla la fiecare din noi sa prevestim ceva fara sa ne dam seama ce se va intimpla. Doliul asta o sa tina putin, insa cred ca ar fi o cale sa fie unite sub un titlu aceste topicuri temporare urgente.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×