Sari la conținut
Forum Roportal
Abbie M.

Experienta dumneavoastra

Postări Recomandate

Buna seara. Sper ca topicul meu sa nu sune ciudat.

Mi-am dat seama azi, citind un topic care demonstra dezorientarea tinerilor de astazi, ca avem nevoie de o ghidare si de o reamintire a vremurilor trecute.

 

Ducem o lipsa acuta de valori morale, de identitate feminina/masculina, de fidelitate si solidaritate in cuplu si intre prieteni.

 

V-as fi foarte recunoscatoare tuturor celor care aveti o varsta mai inaintata(din cate imi amintesc, BigDefender, Vemans, Rodica, Mihai Leonte, Saharian, Two si pe cine am uitat iertati-ma), daca ati imparti cu noi amintiri de mai demult, din tineretea dumneavoastra, orice amintitri doriti, care sa arate tinerilor cum erau acele vremuri. Poate mai rele din anumite puncte de vedere, dar cu siguranta mai bune decat acum, in multe aspecte.

 

Va multumesc din suflet. Si sper sa ii ajute cu ceva, pe altii, sa reflecteze si sa simta.

 

Editat de Finnian
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt tanara . E voie cu clipuri educative?

Editat de Laethae

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Lumea pare sa aiba acum alte prioritati ca acum cateva zeci de ani, dar nu judec, fiecare isi traieste viata cum vrea si cum crede. Nu cred ca exista binele fundamental, fiecare generatie cu binele ei, fiecare om cu binele lui, cu mentiunea... sa nu abuzezi de altu, ca sa obtii fericirea ta. Cei ce abuzeaza sunt niste monstri de oameni fara suflet. Deocamdata atat.

 

Ma calific, am 40+.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ar trebui sa explic mai pe larg ce am incercat si nu prea am reusit sa sintetizez azi-noapte pe la doua, si anume de ce am deschis topicul asta.

 

Exista multi oameni tineri care si-au pierdut bucuria de a trai. Ceea ce e destul de ciudat avand in vedere ca lumea merita descoperita, explorata, cu bune si rele. Secolul 21 este cel al omului izolat si confuz, care nu mai percepe relatiile interumane in mod firesc, e mai putin capabil sa formeze legaturi emotionale si vede dificultati de netrecut acolo unde nu sunt. Tot mai multi cad in depresie de la varste alarmant de mici, unii nestiind de ce; se instaleaza o stare de zadarnicie din care nu mai pot iesi. Sursele nefericirii sunt numeroase.

 

 

Astazi, omul creste aspirand la noi nivele de tehnologie si confort, la o cariera banoasa (nu neaparat semnificativa). Imaginatia lui scade, gama lui de activitati se restrange, timpul liber ii este in mare organizat de televizor (ce filme, seriale sau emisiuni vrea sa vada). Mai mult, este atat de confuz incat renunta la a mai avea opinii in legatura cu probleme existentiale. Cand e pus in fata unor intrebari despre lume si viata, cel mai frecvent raspuns este nu stiu sau prefer sa nu ma gandesc la asta. Omul a ajuns aproape un robot.

 

Peste tot pe unde treci, esti invadat de sex. Imagini, filme, pornografie de tot felul, bancuri, muzica, romane ieftine, moda provocatoare, reclame care isi propun sa vanda orice cu ajutorul sugestiilor sexuale. Ai crede ca omul traieste numai pentru a se scarpina intre picioare. Bombardamentul asta se soldeaza pentru unii cu impotenta, de la varste fragede; au nevoie de tot felul de artificii pentru a se bucura de ceva atat de natural. A ajuns o obsesie pentru multi, o cauza a frustrarii si a nefericirii, cand de fapt este un lucru atat de simplu. Firescul si naturalul nu le mai ajunge pentru ca au ajuns la saturatie, la dileala, fiind expusi la atatea lucruri. Au asteptari nerealiste de la partenerii lor. Adolescentii au ajuns sa confunde sexul cu iubirea si uneori cred ca o tavaleala ii va lega de cealalta persoana pentru tot restul vietii, desi celalalt foarte probabil nu se va mai uita inapoi dupa acea jumatate de ora. Cuplurile se despart adesea din orgolii stupide, adulterul a devenit deodata acceptabil dpdv social, divorturile au crescut enorm. Au aparut concepte ca swinging sau polyamory. Multi se considera eliberati de aceasta goana dupa senzatii, pusa deasupra oricarui lucru, si de acceptabilitatea ei. Eu ii vad captivi ai propriei lor confuzii si profund nefericiti. Nevoia de firesc, de stabilitate si armonie va continua sa strige undeva in ei.

 

Bunica mea a murit la 85 de ani. A trecut printr-un razboi, a pierdut doi soti, a avut 9 copii, dintre care unul a murit de mic, de pojar, si altul pe la 20 de ani intr-un accident de motocicleta. A facut casa in care statea, din chirpici. Ocazional o lipea si o dadea cu var.Spala rufe intr-o copaie, cu sapun de casa, sambata. Gradina o uda cu apa din Borcea, adusa cu galetile. Facea totul de la 0, pana si painea. A luptat toata viata cu greutatile. Cand ma gandesc ca uneori programul meu mi se pare prea incarcat, cu tot confortul de care beneficiez, si apoi ma gandesc la ea, mi se face rusine.

 

Noi astazi avem multe lucruri care ne fac munca si viata mai usoara. Daca intrebi unii copii din SUA sau UK de unde vin legumele, au sa iti spuna ca din supermarket, partea de langa usa. Generatia Emo, a taietorilor de vene, a muzicii sataniste, a hip-hop-ului, a cinicilor, a manelelor si a cocalarilor. Sunt oameni care razbat si cresc normal in mijlocul tuturor nebuniilor. Altii nu. Avem multe surse de informare si totusi exista atata ignoranta. Suntem liberi sa facem ce vrem, si totusi exista atata nefericire.

 

Pe langa toate astea, exista multi oameni care au trecut prin lucruri de neimaginat pentru generatia telefonului mobil si a televizorului cu plasma. Razboaie, foamete, saracie crunta, munca pe branci pentru supravietuire, la varste la care astazi unii nu stiu nici sa foloseasca masina de spalat. Au supravietuit si cu siguranta au trait mai intens decat tinerii de astazi. Oameni care stiu ce inseamna solidaritatea si casniciile de zeci de ani, atat de departe de ceea ce se intampla azi.

Editat de Finnian
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Finnian, nu subscriu la tot ce ai scris acolo, dar ai conceput frumos postul. Am inteles din start ideea ta, am fost insa mai succint pentru ca nu am vrut sa ating subiecte sensibile, cum e sexualitatea. Nu inca.

 

Foarte de acord ca tinerii nu mai pun accent pe stabilitatea in relatie. Eu totdeauna am pus, foarte mult, chiar. M-am luptat, ca totul sa dureze cat de mult si sa fie cat de bine. Nu trebuie insa sa picam in capcana de a-i judeca pe tineri scosi din context. Ei sunt formati dupa lumea de acum, buna sau rea cum e, sunt adaptati la ea. Buna parte din aceasta lume, noi cu mana noastra, cei trecuti din prima tinerete, am cladit-o. Acesti tineri, tot de noi sunt educati. Ce pot sa mai zic atunci? Ca sunt niste mici monstruleti? Sunt opera noastra. Si ma indoiesc ca ar putea fi foarte diferiti, in conditiile astea. Daca se duce lumea de rapa? - e greu de spus, poate da, poate ba... Dar cu siguranta se transforma.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×