Jump to content
Forum Roportal
Aditzuuu

Vindecarea prin Imaginatie

Rate this topic

Recommended Posts

Hello, sper ca nu am postat intr-o categorie gresita, nu prea scriu pe forumuri, daca am gresit, va rog sa ma scuzati. In fine, sa revenim la subiect. In urma cu cativa ani buni am fost diagnosticat cu vitiligo (aparitia pete albe pe piele). Intr-o buna zi am citit despre autovindecare si ce implica ea, asa ca m-am apucat sa "meditez" si eu. Mi-am imaginat pata respectiva, apoi in imaginatia mea aplicam o crema sau orice alta metoda, apoi vizualizam respectiva pata pigmentata. Dupa ceva timp am observat ca pata disparuse . Este impotriva lui Dumnezeu aceasta metoda ? Va rog sa-mi raspundeti, iar cei ce vor sa critice ceva la postul meu, va rog sa va abtineti .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din ce spui tu ca ai facut, nu este impotriva lui D-zeu. Imaginatia nu e totuna cu vraji sau ceva demonic, este o calitate umana. Mie una mi se pare uimitor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, oricum rezultatu nu apare instant, dupa calculele mele in 2-3 saptamani, asta dupa ce mi-am imaginat 2-3 seri consecutive. Probabil cu cat mai mult incerci, cu atat mai repede apare si rezultatul .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, el nu vrea ca noi sa fim bolnavi, nu ? Dar am crezut ca este impotriva lui, crezand ca doar rugandu-ne lui putem sa ne vindecam

Cred ca nu vrea, :D

Aha, si atunci doctorii ce fac?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boala ta are o componenta psihica.Exista boli care se manifesta ca reactie la anumite stari ale psihicului.De exemplu unui depresiv poate sa-i cada parul, sa-i slabeasca sistemul imunitar.Alergia, iarasi, tine de psihic.Exista o multitudine de boli si afectiuni care sunt categorisite ca "psihosomatice".

De obicei exista un fond organic (somatic) al bolii, la care componenta psihica definitiveaza procesul.

Foarte multe boli sunt fapt rezultat al intersectiei unui fond fizic defectuos, cu stari psihice negative.

Ceea ce ai tu, boli de piele, cele mai multe intra in categoria asta.Pentru genul asta de boli merge foarte bine autosugestia (adica ce ai facut tu).Fiecare emotie pe care o simti are ca rezultat o cascada de neurotransmitatori, hormoni, care fac niste treburi prin organismul tau.

Literatura psihanalitica e plina de cazuri cu pacienti la care suferinta psihica (conflicte interne, refulari) provoca adevarate simptome fizice (eruptii pe piele, caderea parului, dintilor, impotenta).Cele mai multe boli de piele au de-a face cu chestia asta.Imediat cum componenta psihica a bolii era indepartata, hop si boala disparea.Asta ai facut si tu.

 

P.S. Religia e buna si ea, dar doar daca o adaptezi realitatii.

Edited by haydn91
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum observ, spui ca e vitiligo.Ai facut analize serioase ? Ca boala in sine tine de metabolism.Nu consuma chestii cu azot, gen proteine.Fac rau.Totusi, sa nu uitam ca insusi diabetul e trecut ca boala psihosomatica.Deci probabil si in acest caz, o fi la baza vreo tulburare psihologica.

 

Tu nu lua de buna parerea mea.Fa ce spun doctorii, dar chestia cu sugestia nu iti poate face rau, oricum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×