Sari la conținut
Forum Roportal
Ea.

Seductia - se invata sau e dobandita?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Seductia e un element ce se invata ? E pur si simplu o programare a creierului ?

 

 

Exista vreo reteta de agatat ? Insuccesul sentimental e datorat de efectele pattern-urilor familiale sau de educatia dobandita sau de societatea in care traim?

 

Ce invata un barbat de-a lungul dezvoltarii sale personale?

 

E valid sa inveti seductia ? Sau doar autenticitatea iti ofera calea spre succes?

Editat de Ea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

greu de spus;

se poate invata, insa incontestabil mama natura are cel mai mare merit.

 

totusi, se poate si invata.

 

retete de agatat nu exista; ar fi ceva, insa nu stiu la ce foloseste

daca cauti numai satisfacerea animalului din tine, poti folosi anumite "retete"

daca umbli la suflet, numai autenticitatea te poate ajuta.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Chiar si pt satisfacerea animalului nu necesita un anume mod de a actiona ? Nici acolo nu e nevoie de autenticitate ?

 

Ce ii face pe barbati atragatori in fata sexului opus?

 

doresc ca aceasta tema sa ramana la Psihologie

Editat de Ea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Seductia e un element ce se invata ? E pur si simplu o programare a creierului ?

 

 

Exista vreo reteta de agatat ? Insuccesul sentimental e datorat de efectele pattern-urilor familiale sau de educatia dobandita sau de societatea in care traim?

 

Ce invata un barbat de-a lungul dezvoltarii sale personale?

 

E valid sa inveti seductia ? Sau doar autenticitatea iti ofera calea spre succes?

 

Sunt unii care au o predispunere la arta seductiei, nativ, dar la ei e inhibata sau potentata de mediu si de evenimentele semnificative.

Insa majoritatea cred ca invata seductia.

Copilul imita ce vede la parinti. Daca ei il incurajeaza, copilul isi dezvolta partea sa seductiva (am valoare pentru ca atrag atentia, pentru ca sunt atractiv) - Copilul Seducator.

As spune ca asta e un risc ca sa se ajunga la valorizare prin celalalt, valorizare dependenta de altii, ducand la un self esteem ce depinde de confirmarile sau infirmarile celorlalti.

In loc de asta,ar trebui sa fie incurajat copilul sa isi dezvolte un self esteem bazat pe dezvoltarea calitatilor sale, a talentelor, care nu-i pot fi luate, sunt ale sale independent de parerile pro sau contra ale celorlalti.

 

Retete de agatat exista si chiar functioneaza, insa ele prind la parteneri cu vulnerabilitati,fragili, dependenti de valorizarea prin altii. Un om experimentat si care stie ce e seductia nu poate fi sedus. Nicio tehnica nu va da roade cu el. "Scaiul" nu are de ce sa se "agate". Ca de aia ii si zice AGATAT: e vorba de trucuri de ancorare, pescuire, ca pestele unditar ce arata o momeala pestilor naivi (fosforescenta, deci atractiva in lumea abisala intunecata).

 

Eu zic ca nu e valid sa inveti seductia, daca aceasta seductie e inteleasa ca manipulare. Sub nicio scuza, sub nicio forma. Decat o astfel de seductie-manipulare, mai bine autenticitatea. Caci autenticitatea e foarte seducatoare in sine, atractiva deci, dar ea nu dauneaza celuilalt, nu profita, nu amageste, nu vrea sa para mai mult pt a lua ochii, ci stabileste relatii corecte, de imbogatire reciproca.

 

Daca insa seductia e inteleasa ca etalare a talentelor,a competentelor, a atractivitatii, a trasaturilor pozitive (fara a ascunde sub pres cele negative), insa toate acestea fara intentia de a manipula (de a obtine avantaje necinstit pe pielea altuia) atunci cred ca acest tip de seductie e valabil, inteles ca un joc corect, de schimb de energii creatoare reciproc benefice. In sens erotic ar fi (primavara iubirii - o forma umanizata a riturilor nuptiale din lumea vie).

 

Semantic, seductia ok ar fi "atractia deosebita exercitata asupra cuiva" si vedem aici ca ea poate fi corecta, nemanipulatoare, pur si simplu o emanatie de neoprit a fortei vitale a cuiva, care isi exercita puterea fascinatorie in mod natural, fara sa doreasca dezavantajarea celuilalt pentru avantajarea proprie.

Acesta ar fi jocul castig castig, mentalitatea abundentei.

 

Daca insa seductia e inteleasa ca joc de suma zero (eu castig tocmai pentru ca tu pierzi, haha) atunci e seductia neok, ("ademenire, captivare, amagire,corupere, profitare, tentare -ducere in ispita, mintire, ascundere a adevarului, pervertire").

 

"Insuccesul sentimental e datorat de efectele pattern-urilor familiale sau de educatia dobandita sau de societatea in care traim? "

De toate acestea, sau de fiecare separat, sau de fragilitatea personala (lipsa dezvoltarii abilitatilor de socializare si de comunicare cu sexul opus).

Lipsa autoeducarii ar fi un alt motiv, daca educarea parentala a lipsit.

As mai spune ca si televiziunea contribuie la propagarea unor atitudini gresite (lauda seducerea cu orice pret, chiar si in detrimentul celuilalt,si nu prezinta clar seductia ok, ca joc castig-castig de imbogatire reciproca prin energii creative coroborate). Si alte forme de mass media fac la fel.

 

Cred ca in primul rand e o vulnerabilitate individuala (un copil se naste mai putin dotat in ce priveste contactul social,atasamentul ca baza sigura in lume -Bolwby, siguranta in comunicarea cu sexul opus) -pot fi copii care au o lipsa de oxitocina,sau nu le merg bine neurotransmitatorii, au o nesiguranta de sine cronica, sau atenuata dar maligna pe termen lung.

Daca parintii nu inteleg ca trebuie securizat si incurajat copilul avemo problema mare deja.

Sunt unii care chiar inhiba acest comportament la copil -constient sau neconstientizat.

Pentru un astfel de copil respingerea e foarte dureroasa, si poate ajunge sa prefere sa nici nu mai incerce, numai sa nu incaseze teribila respingere (care poate fi intre patru ochi, dar se poate sa se si auda in grup, sau poate sa fie in cadrul grupului,si atunci presiunea sociala expune respinsul la ridiculizare,excludere morala).

Cum ar putea un copil care creste fara atasament, fara baza sigura in lume creata prin atasamentul emotional de parinti in copilaria timpurie, sa faca fata la dificilele incercari ale comunicarii cu sexul opus?

Sa mai punem aici la socoteaza si confuzia din perioada pubertatii adolescentei, cand hormonii ne dau mintea peste cap, cand emotiile contradictorii ne coplesesc, iar structurile de cognitii, insuficient consolidate, se schimba destul de rapid si de des. Fara o securizare din partea parintilor, profesorilor, grupului, integrarea acestor noi factori e grea. De aceea am auzit multi care zic ca nu ar mai vrea sa fie adolescenti, ca a fost o perioada groaznica.

De aceea vedem tinerii atat de disperati sa fie populari la scoala: ei inteleg intuitiv ca asta le va atenua angoasa, ii va feri de nociva respingere, si ii va face sa compenseze defectele sau carentele.

Apoi avem scoala, unde nu se face o psihologie faina, care sa ajute copiii sa se integreze social si fata de sexul opus, ci se face o psihologie invechita, cu reprezentare si perceptie si alte lucruri neinteresante pt copii.

Avem mediul televizual,plin de meme gresite, care prezinta seductia ca un comportament pradator.

Acest mediu televizual are un mare impact asupra societatii.

Comportamente gresite se pot perpetua memetic.

 

Cred ca multe retete de agatat (deci in esenta neok) ar putea fi convertite in retete de seductie ok (comunicare corecta cu sexul opus). Conteaza intentia cu care se face tehnica: sa nu vrei sa profiti de celalalt in niciun fel. Etalezi ceea ce ai si ce esti, esti autentic, creativ, iar daca esti respins nu te crizezi, nu te simti umilit, ci mergi in alta parte,cauti pe altcineva, ca doar suntem multi pe planeta asta, nu e acela-aceea ultimul partener de pe Terra.

 

"Ce invata un barbat de-a lungul dezvoltarii sale personale? "

Asta nu am inteles, detaliaza ce vrei sa spui.

Editat de Kosmotro
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bun . Cu partea de copilarie am inteles . Eu ma refeream cum un barbat se poate dezvolta acum la maturitate in relatia cu o femeie .

 

ipoteza el stie ca daca are o atitudine dura si rece atrage femeile

 

numai ca nu cu toate merge poanta . are el vreo sansa sa se schimbe si sa devina autentic?

 

Si mai am inca cateva curiozitati . Am inteles ca mediul influenteaza comportamentul . Sentimentul de valorizare aceasta porneste strict din copilarie ?

 

Am pornit aceasta discutie pentru ca am in vedere mai multi factori

 

seductia - trigger declansator

 

seductia - manifestare

 

seductia - trasatura sau aptitudine

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

este acel vino-ncoace ce nimic pe lumea asta nu te-nvata...

 

nu neaparat; sunt factori declansatori si inhibatori.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

este acel vino-ncoace ce nimic pe lumea asta nu te-nvata...

 

tu vb de sex-appeal deja

 

 

uite de exemplu

 

avem barbatu x - diplomat , cu nivel de educatie inalt , limbaj elevat

 

avem barbatu y - direct , cu nivel de educatie mediu , limbaj situational

 

avem barbatu z - sensibil , nivel de educatie inalt , limbaj pe baza emotionala

 

 

Cum functioneaza seductia?

 

Intr-adevar tipurile de mai sus nu sunt unice

 

 

 

nu neaparat; sunt factori declansatori si inhibatori.

 

care?

Editat de Ea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pai...despre ce vorbim?!

acum incercam sa impartim sex-appeal, seductie si alte rahaturi de notiuni?

acum 50 de ani nici dracu nu stia de sexapil... iar acu' ca are un buric la vedere vreo mandra nu mai este seducatoare ci are ...sexapil

 

te referi cred, la seductia in relatia cu sexul opus...

si ce ce intereseza; "sfertul de aur" sau seductia pe termen lung?

 

care?

 

o pata pe pantalon poate fi un factor inhibator;

sunt externi si interni (psihici)

 

intradevar, totul se proceseaza la nivel psihic; insa in functie de natura lor ii putem categorisi

 

de ce crezi ca alegi locuri romantice in cazul in care vrei sa cuceresti pe careva?

sa elimini cat mai mult din factorii externi ce te-ar putea perturba

 

bine, acum, cei cu studii de specialitate (ca-i aria de psihologie) pot face o riguroasa prezentare

insa, nu stiu cat de mult iti folosesc tie aceste pareri, idei.

este simplu sa invatam, sa citam, lucruri care n-au fost indeajuns de intelese si simtite chiar de cei care s-au ocupat cu studiul lor

Editat de *Mitzu*
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pt ca am nevoie de toate tipologiile si de o analiza a lor . eu ca femeie am nevoie sa identific mecanismele

 

 

ca e usor sa i injur pe multi . pentru evolutia mea vreau sa inteleg si sa triez ( e mai ok decat sa nu inteleg si sa triez )

Editat de Ea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

seductia, vine din increderea in sine, curiozitate, deschidere catre nou

vine dintr-o minte sanatoasa aflata intr-un corp sanatos;

o serie intreaga de calitati- firesti de altfel- concura la dobandirea acestui "dar"

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×