Sari la conținut
Forum Roportal
VEMANS

America pe urmele......Greciei ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Minnesota este primul stat din Statele Unite ale Americii care a intrat, la propriu,

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

asta este si soluția: bugetarilor nu trebuie doar sa le întârzie salariile. Ci sa li se taie de tot. Concediați pe loc. Daca 5 bugetari fac treaba unui singur om, înseamnă ca 4 sunt de fapt asistați social. Programele de sănătate pentru cei săraci trebuie desființate, iar sărăntocii aruncați in strada, sa se trateze singuri. La fel si bătrânii din azilele de stat.

cei slabi vor muri pe drum.

Obama e si comunist.

 

 

Trebuie să ne uităm în istorie, şi nu foarte departe, ci la finalul Primului Război Mondial şi la finalul deceniului al treilea (anii 1920) din secolul trecut. Cum a apărut comunismul în Rusia, şi cum a apărut nazismul în Germania ?

 

Atât comunismul din Rusia cât şi nazismul din Germania, au avut ca fundament concedierile, lipsa programelor sociale, adică...o creştere a numărului săracilor !

 

E o regulă a societăţii umane că atunci când numărul săracilor creşte, atunci se va găsi un lider carismatic care, bazându-se pe nemulţumirile acestora, să întărească puterea statului şi să şi-o subordoneze lui ! Aşa a fost şi cu comunismul şi cu nazismul, ambele ideologii apărând din cauza creşterii numărului de săraci. Deci, "cei slabi nu vor muri pe drum" ci îşi vor găsi ca avocat un lider carismatic, lider care îşi va spori puterea odată cu creşterea numărului "sărăntocilor", aşa cum scrie domnul gazetar.

 

 

Acelaşi gazetar nu cunoaşte ideologiile, făcându-l pe Obama comunist. Ce este comunismul ?

 

Un stat care permite proprietatea privată, şi care îşi foloseşte resursele preponderent pentru bunăstarea indivizilor din clasele defavorizate, este un stat social.

Un stat care nu intervine în economie, permiţând companiilor private să facă ce doresc în conformitate cu legile, e un stat liberal.

Un stat care nu permite proprietatea privată, şi în care toţi oamenii trebuie să fie egali, indiferent de capacitatea de muncă a fiecăruia, e un stat comunist, adică un socialism extremist.

Un stat care permite proprietatea privată, în care companiile pot avea chiar monopol, adică unde economia e clientelară şi exploatarea clasei sărace nu interesează pe nimeni, şi oamenii sunt folosiţi în slujba companiilor, e un stat al extremei drepte.

 

 

Nu creşterea numărului de săraci e soluţia, ci scăderea lor. Creşterea numărului săracilor, ar putea aduce cu sine ceea ce nu a reuşit Lenin în anii 1920: Revoluţia Comunistă Mondială !

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca SUA intra in default. Pur si simplu o sa faca din nou qe3 apoi qe4 si tot asa pana rezolva cumva.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In repzent , consuma cu 55 % mai mult decat produc :scare: .... cum vezi tu o iesire NETRUCATA din asa ceva ? :unsure:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oricum va fii iesirea va fii dureroasa si asta nu numai pentru americani.

Mai mult de 1.000 de miliarde de dolari. Aceasta este datoria americanilor către chinezi la momentul de fată, fapt ce st

Editat de VEMANS

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In repzent , consuma cu 55 % mai mult decat produc :scare: .... cum vezi tu o iesire NETRUCATA din asa ceva ? :unsure:

 

Nu stiu pe ce date ai procentul asta. Ei cam au 100% datorie din PIB. Tehnic sunt in faliment. Iesirea se poate face doar cu rostogolirea datoriilor, inflatie, noi bani pe piata. Exact asta au facut de cand au inceput cu quantitative easing. Anul asta tocmai s-a terminat qe2. La ultimul discurs Bernake nu a spus nimic de un nou program unde sa arunce bani in piata dar cel mai probabil din toamna o sa fie unul. Datale din economia lor care vin sunt destul de proaste. Nu stiu nici ce sustinere politica au pentru un program de austeritate. Noi am avut un mare noroc ca astia au decis sa se sinucida politic. Alternativa era sa ne imprumutam foarte mult cu dobanzi foarte mari.

 

Pe scurt...americanii apasa pe buton apar din senin mii de miliarde si uite asa dau hartie care o sa aibe o valoare din ce in ce mai mica. Ce pot face creditorii ? Nimic. :spiteful:

 

De fapt statele puteau alege să crească impozitele mai repede dec

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×