Sari la conținut
Forum Roportal
Abbie M.

Filme, seriale, emisiuni care injosesc si corup fiinta umana

Evaluează acest topic

Entertainment sau manipulare  

20 membri au votat

  1. 1. Consideri ca filmele, serialele si emisiunile tv au scopul de a iti inocula anumite idei?

    • Da
      10
    • Nu
      3
    • Uneori
      7
    • Nu stiu
      0
  2. 2. Ai analizat vreodata posibila lor influenta asupra ta?

    • Da
      11
    • Nu cred ca m-ar putea influenta
      7
    • Prefer sa nu ma gandsc la asta
      2
  3. 3. Consideri ca te-au influentat vreodata?

    • Da, in perioadele vulnerabile (copilarie si adolescenta)
      7
    • Cred ca mai preiau inconsteint anumite comportamente si idei de la tv
      5
    • Nu, niciodata
      7
    • Vad influenta acestor lucruri asupra celor din jur
      8
    • Consider aceste influente pozitive sau inofensive
      0


Postări Recomandate

Nu cred ca mai e o surpriza pentru cineva faptul ca televizorul creeaza moravurile vremii, si nu le imita, asa cum ar vrea unii sa creada.De la mesaje subtile, imperceptibile in mod constient, pana la lucruri explicite copiate de cei foarte tineri, ceea ce numim entertainment ne modeleaza conceptia despre normalitate, prin repetarea unor idei. Avem impresia gresita ca unele tendinte apar in societate intai,si abia apoi la tv, dupa o perioada in care utilizarea lor era tabu, impunandu-se initial o ''cenzura'' pe motive de decenta. Asadar noi vedem patrunderea lor pe micile si marile ecrane ca fiind precedata de intensificarea lor prealabila in alte medii. Din cate stiu, in ziua de azi nu mai este deloc asa.

 

Am primit indirect un sfat de la un om extrem de inteligent, si anume sa privesc toate aceste productii in mod critic, inclusiv cele pe care le urmaream cu placere inainte. Incet incet, observ elementele insidioase in toate. Nimic, absolut nimic din ceea ce e promovat intens (uneori excesiv) nu este curat din acest punct de vedere.

Are nenea asta o vorba (Alan Watt se numeste si studiaza de cateva decenii bune tehnicile de manipulare ale elitei mondiale), care imi place in mod deosebit prin acuratete, desi descrie o realitate deprimanta. Anume, spune ca nivelul cuiva de indoctrinare poate fi determinat prin cateva intrebari simple despre viata. Daca raspunsurile sunt clisee provenite de la televizor, nu mai ai ce discuta cu omul respectiv - e dus.

 

Unele productii o fac in mod subtil, devenind foarte populare cu oameni din diferite generatii, si dupa ce personajele devin cunoscute si indragite de publicul larg,mai ales prin scene emotionante si simtul umorului, nimic din ce apare acolo nu mai e privit cu scepticism sau cu suspiciuni. Oamenii se indragostesc pur si simplu de niste iluzii si oricine incearca sa atraga atentia cum ca promoveaza idei nesanatoase este improscat cu oua, pentru ca acele personaje nu sunt numai placute, sunt iubite.

 

Despre asemenea lucruri am auzit o analogie draguta. Doi frati se intorc de la scoala si ii spun tatalui ca vor sa mearga la un film care a fost anuntat cu mult entuziasm. El ii intreaba daca exista lucruri nocive, ei raspund ca da, dar putine. El promite sa ii duca, dar inainte de asta vrea sa faca prajituri. In aluatul prajiturilor amesteca rahat de caine si le baga in cuptor. Copiii, evident, nu se ating de ele si il intreaba daca e intreg la minte cand se asteapta ca ei sa manance prajituri cu rahat de caine. Dar e doar putin, le raspunde. :)

 

Alte productii sunt foarte explicite, chiar foarte agresive in promovarea unor enormitati. Sunt urmarite de tineri din cauza multelor scene de sex dar si bizareriilor aferente.

 

Pe scurt, cine cunoaste sau descopera un film, un serial, o emisiune care incearca sa influenteze negativ oamenii(in special copiii si adolescentii), normalizand anomaliile, incurajand individualismul pana la extreme etc, e invitat sa dea exemple aici si sa motiveze. Poate va interesa pe cineva, poate nu.

Am sa incep cu niste exemple evidente.

 

Nip/Tuck

O continua parada a dezaxatilor, in care puteti vedea orice deviatie sexuala posibila, plus o gramada de alte probleme la cap.

 

Sex And The City

O adunatura de femei usoare, care schimba fara probleme partenerii sexuali ca pe sosete. Cica asa ar trebui sa arate femeia moderna, axata pe cariera.

 

Glee

Skins

Doua seriale adresate adolescentilor, din cate am citit, cu destule scene de sex intre minori, homosexualitate/lesbianism, relatii in 3 samd.

Editat de Finnian
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am ales sa smulg televizorul din priza :) . De un an si jumatate nu mai am nici o tangenta cu el (am revazut filme pe internet ocazional). Mai urmaream pe net un canal de stiri; de curand l-am dat naibii si pe ala.

 

De cele mai multe ori nu sunt lucruri evidente. Trebuie cautate cu lupa uneori. Dar daca iti dai silinta, le gasesti. Trebuie sa stii de unde sa pleci si exact cu ce idei si-au propus sa formeze oamenii viitorului. Noi niciodata nu ne batem capul cu lucruri ca finantarea unor productii de televiziune, de unde a venit, cine a contribuit, cine a scris samd. Astea sunt doar lucruri scrise (in parte)la sfarsit, pe ecranul negru, pe care nu le urmareste nimeni. Acum zeci de ani au fost scrise carti despre cultura viitorului si cum va fi omul de rand transformat intr-un narcisist si un incult, despre manipularea publicului larg. Zbigniew Brzezinski, Aldous Huxley, Julian Huxley, toti acesti psihopati cu functii inalte si o influenta uimitoare asupra SUA si Europei, au scris carti in care descriau in detaliu toate aceste lucruri.Televiziunile de stat sunt pura propaganda iar celalalte niste curve. Nu exista altceva. Nu ai ce sa alegi; nu ai de unde.

 

Ideile nocive sunt strecurate printre povestile mentionate de tine, lucuri care par ''desprinse din viata''. Emotia este calea lor de acces catre mintile oamenilor. Te bombardeaza cu situatii emotionante pana nu mai poti gandi critic in momentul respectiv si subconstientul asimileaza ceea ce vor ei sa asimileze. Stiu ca din punctul tau de vedere homosexualitatea si lesbianismul sunt in regula, deci n-am sa mai insit. Dar tehnica de abordare a acestor lucruri va fi aceeasi, cand e momentul, si pentru alte deviatii mai grave. La 13, 14 ani, copiii se uita de obicei la ceea ce vad si colegii, pentru a avea subiecte comune de discutie.

Editat de Finnian
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ar fi vina mea ca parinte, evident. Dar gandeste-te si ca majoritatea parintilor nu isi bat capul cu asta. Astia care inteleg deja nu mai intra in plan. Oricum sunt prea putini. Nu conteaza a cui e vina, efectul conteaza, si asta se vede acum.

Crede-ma - sau mai bine nu ma crede,analizeaza - orice, luat cat de lejer, are mesaje ascunse. Pana si fictiunea cu vampiri, varcolaci etc. Daca le cauti, le gasesti.

Daca te gandesti la toate serialele cu politisti, detectivi etc, urmeaza toate un tipar - aceste persoane se straduiesc din rasputeri sa elucideze o crima, sa salveze un om nevinovat etc. Toate sunt pura, pura propaganda pentru institutiile respective, care sunt orice altceva decat in serviciul populatiei. Nu vreau sa fac pariuri, ai sa te convingi in cativa ani.

Editat de Finnian

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mesaje media:

E viata mea, fac ce vreau - inclusiv comit fapte antisociale.

Dragostea invinge totul - protagonisti ale caror aventuri sunt imposibile in realitate. Se pierde din vedere factorul pragmatic - finantele, si factorul de eticheta sociala - cutumele societatii in care ne aflam.

Am ramas ferm pe pozitie, nu cedez etc. - in realitate lipsa flexibilitatii poate avea consecinte letale.

Viata e distractie - perfect valabil pentru cei cu traiul asigurat, pentru ceilalti e doar o lozinca frustranta care sa ii duca mai repede spre droguri, alcool si alte modalitati de defulare.

Crime, talharii, violuri, zilnic - sunt exceptii, nu reguli, dr media le prezinta asa de des incat poate inocula ca sunt reguli.

Poti alege - nu poti alege, exceptand Discovery si National Geographic, restul au acelasi gen de programe si dau acelasi gen de stiri si de filme.

Esti tanar, esti independent, esti... - esti, dar in baza carei scari de valori ?

Editat de Scorpionul_Rosu
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa e, Finnian.

Am aplicat de curand la copiii de scoala generala niste chestionare referitoare la dependenta de televizor. La intrebarea "Ce ai schimba la programele de la televizor?" aproape toti au raspuns "mai putine scene erotice".

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

OK. M-am lamurit. As fi avut niste explicatii dar n-ar face decat sa prelungeasca inutil discutia.

Repet un singur lucru - nu ai de unde alege. Toate sunt facute cu un scop precis. O zi buna. :bye:

 

 

As mai adauga si ca dragostea e des confundata cu o mancarime intre picioare, o fascinatie pt un decolteu samd.

 

 

E grav cand pana si ei ajung sa se sature. Practic nu mai au unde sa fuga de aceste imagini.

E bine de aia care inca mai simt repulsie si se enerveaza cand toata ziua li se baga chilotii altora sub nas. Ma tem ca multi au inceput deja sa considere sexul normal atat de banal si plictisitor (nu mai e nimic ascuns, nimic de decoperit pe parcurs) incat se vor indrepta catre alte lucruri considerate acum tabu (deocamdata).

Editat de Finnian
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ridiculizarea vietii de familie prin entertainment nu e nimic nou.

 

Nu e o coincidenta faptul ca in unele dintre cele mai populare seriale, chiar si animate, capul familiei e infatisat ca un lenes, semidoct sau de-a dreptul prost, care nu face decat sa bea bere si sa se uite la meciuri si pornografie. Habar nu are ce ii preocupa pe copiii lui si nici nu ii pasa. Considera ca si-a ratat viata si nu de putine ori se uita cu lehamite si regret la familia lui. Este mereu insensibil fata de sotie, care mereu este frustrata de statutul ei de casnica si de viata ei sexuala. Aceste idei, repetate suficient de des,ajung sa fie confundate de unii cu realitatea.

post-198465-0-59544400-1305319706_thumb.jpg

post-198465-0-85340400-1305319718_thumb.jpg

post-198465-0-91539200-1305319731_thumb.jpg

Editat de Finnian
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ma gandeam intamplator daca in RO exista la TV 2 seriale de animatie(pt. adulti)extrem de f. populare in America si trebuie sa recunosc ca sunt f. bune chiar daca ating anume subiecte tabu ale societatii si le zic pe sleau la TV in ceea ce priveste folosirea de cuvinte explicite ce ies din gura unor copii de clasa a 4a primara:)

Nu au mare succes la copii insa la maturi este cert si de ff multi ani de cand exista.

Ele sunt: Beavis and Butthead si South Park.

 

 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

In Romania sunt difuzate cele din vest, din cate stiu.

Am vazut involuntar South Park de cateva ori, cu cineva care il considera amuzant, si m-a apucat greata aproape fizic. Vorbesc serios. Cinismul extrem, reducerea omului la stadiul de animal prost, amuzamentul pe teme ca pedofilia etc, batjocura fata de orice religie, din cate am auzit, sunt la ordinea zilei.

 

Am gasit un documentar despre promovarea ocultismului in filme si seriale. Descrie si multele ramuri ale paganismului si cum au ajuns sa aiba atat de multi adepti. Este interesant de urmarit mai ales pentru cei care cred ca asemenea lucruri sunt inofensive si sustin ca nu sunt decat produsul fanteziei cuiva. Lasand la o parte ideile clasice despre relatiile interumane, care sunt introduse in acele povesti si trec neobservate, repetarea unor idei, imagini etc timp de zeci de ani pe ecranele televizoarelor obisnuieste oamenii cu ideea de magie si tot ce tine de ocultism.

Personal, am avut impresia ca nu ma va putea influenta vreodata ceva de genul. Cand am analizat de curand si mi-am dat seama cat de mult se infiltrasera in viata mea aceste elemente, pe care le consideram normale, efectiv m-am speriat. Momentan sunt in plin proces de deparazitare. Stateam cu fundul in doua barci, cum se spune. Nu poti impaca religia crestina cu elemente de neo-paganism,chiar daca ti se par nevinovate si neimportante. Si culmea e ca multa lume o face. Vedem si pe forum tineri (in special adolescenti) care deschid topice fiind interesati sa se ''initieze'' in asa ceva. Merita vazut. Daca nu aveti incredere in site-ul respectiv pentru vizionare, ca eu am mers la risc, documentarul se numeste Popculture Paganism.

 

http://www.tudou.com/programs/view/5c0OdXC89C4/

Editat de Finnian
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand ne obisnuim cu idea ca nu exista entertainment de amorul artei sau exclusiv al banilor si ca in spatele oricarei productii e o lista de idei ce trebuie transmise publicului, ne dam seama ca pana si cele mai indragite seriale sunt pline de asa ceva. Am crescut urmarind seriale ca Friends si pana de curand, desi le-am revazut de n ori, nici nu observam ce imi pare acum atat de evident.

 

Nu mai e de mult un secret ca in Hollywood isi manifesta creativitatea doar liberalii; este un monopol absolut. O tanti care a facut parte din echipa din spatele serialului Friends a admis ca au introdus intentionat, la greu, propaganda liberala si ca unele aspecte ale serialului au fost concepute pe criterii politice, respectiv pentru a ii enerva pe conservatori (republicani). Asta spune totul despre spontaneitatea, creativitatea neingradita si valoarea artistica, toate cu ghilimelele de rigoare, din culisele acestei productii.

 

http://www.hollywoodreporter.com/news/tv-executives-admit-taped-interviews-193116

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×