Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
blackbeard

Digital painting

Rate this topic

Recommended Posts

De multi ani am renuntat la tehnica picturii in ulei traditionala.Pictez numai pe computer direct folosind Corel Painter application and Wacom tablet.Posibilitatile sunt nelimitate dar trebuie multa munca si experienta sa stapanesti tehnici variate.Deci,pt. mine nu mai exista sevalet,culori,terpentine,pensule etc.

De fapt in ziua de azi mai ales in USA si UK se cere pictura digitala.Este mult mai rapida si eficace + poti crea efecte nemaipomenite!

Dar..trebuie sa studiezi mult si sa exersezi mult..ani la rand.Toti artistii cunoscuti si renumiti ce ii cunosc insa stiu sa picteze si sa deseneze in stil traditional.Deci...trecerea la pictura digitala este sa zic asa ca ex. cum ai trece de la chitara rece la electrica:)Un fel de Bob Dylan:)Talentul este acelasi,instrumentul insa..produce sunete deosebite si unice si nelimitate.

 

In lumea actuala trebuie sa fii rapid si sa lucrezi ca atare.In plus..competitia este tot mai puternica si acerba.Nu stiu cum este in Romania...dar stiu cum este in USA si ce fel de competitie si talent imens eista!

 

Personal,cand lucrez la o pictura digitala, fac o combinatie(posibila doar pe computer)de ulei+pasteluri+conte crayons+airbrush.Corel este diferit de Photoshop.Este unealta artistului modern al sec XXI.

Va dau tutror un ex. prin ultima mea lucrare,un portret al actorului Tommy Lee Jones,din o serie de celebrities portraits la care inca lucrez de cateva luni pt. o agentie de entertainment din London.

Portretul este in intregime lucrat digital.

 

Thank you,

 

Cheers

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Portretul este in intregime lucrat digital.

 

 

 

Ce pot sa spun ? ... Portretul e atat de real, incat respira . :cheer:

 

 

Sper doar sa te vad intr'un top al romanilor celebri . :blink:

Edited by Ravl

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ce pot sa spun ? ... Portretul e atat de real, incat respira . :yes:

 

 

Sper doar sa te vad intr'un top al romanilor celebri . ;)

 

 

Am fost celebru timp de 11 ani cand prin anii 80 am lucrat la Marvel Comics ca artist de BD.Am semnat autografe am lucrari originale in colectii particulare ,am fost anual invitat la conventiile de BD din NYC si San Diego.

Daca la inceput a fost colosal sa-mi vad numele tiparit peste tot in reviste,cu timpul a devenit o banalitate si nici nu mai m-a interesat.

 

Multumesc pt.cuvinte la adresa tabloului cu Tommy Lee.In fapt inca mai lucrez la o comanda mare inceputa acum 3 luni pt o agentie de entertainment si advertising din London.Portrete de actori si muzicieni celebri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

N'ai pentru ce sa'mi multumesti . Eu sunt cel care iti multumeste, pentru ca ai postat realizarea ta . ;)

 

succes mai departe !

Edited by Ravl

Share this post


Link to post
Share on other sites
Desenezi si femei sau copii ;) ?

 

Desigur:) Mai ales femei goale.fara misto.Am si un bun amic italian care este fotograf profesionist la multe reviste precum Playboy ori websites like Met-Art.com.Cand are drum pe aici prin Caraibe mai folosesc si eu modelele lui:)O vreme prin anii 80 am lucrat destule nuduri sexy pt. Penthouse si am avut bune relatii cu publisher-ul Bob Guccione.Mi-a cumparat cateva desene in creion ce la vremea respectiva le folosise in revista.

 

Uite un ex.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×