Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Titlul topicului se refera la hexagon si derivatele sale din geometria sacra, iar continutul sau sper sa lege cateva puncte intre ele. Practic nu am o idee formulata clar in minte dar am observat recent formele hexagonale din natura si ma gandesc ca e ceva de capul lor )) , plus abundenta hexagonomiei :doh: din ezoterism si ocultism. Deci.

 

 

smallsaturnmysterybox2.png

 

................................................................................

................................................................................

Editat de Zen`

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In Cabala si alchimie fiecare Sephirot influenteaza in mod direct natura cristalizarii.

 

Primul tip este cristalizarea cubic ace tine de Sephira Binah. Este cristalizarea cea mai perfecta. Aceasta poate face cu putinta captarea energiei de foc pe aceasta materie in modul cel mai perfect. Aici a vem ca exemplu Sarea de mare, atat de pretioasa si folosita inca din cele mai vechi timpuri in misticism. De aceea ea mai simbolizeaza si elemental foc in unele traditii spirituale autentice.Aceasta are si rol purificator.

 

Pe masura ce material devine mai densa, se pierde aceasta perfectiune de cristalizare si in ordinea emanativa a materiei se formeaza celelalte tipuri de cristalizari. Dintre metale, sarea cea mai perfecta datorita cristalizarii ei cubice este cea a Plumbului , doarece acest metal are valenta 4. El poate primi astfel elemental focului mineral in mod perfect.

 

Mai jos , in ordinea emanativa a materiei, corespunzatoare Sephirei Geburah, care este in legatura cu sfera de influienta subtila a planetei Marte, avem Fierul care este si metalul atribuit acestei planete, ce cristalizeaza orthorhombic, formand unghiuri de 60 de grade.Asa se coboara in lumea materiei.

 

Mai jos, ajungem in sfera de influienta a Sephirei Tiphareth, care este in legatura cu sfera de influienta subtila a Soarelui, avem Aurul aici, care este si metalul atribuit acestei planete, ce cristalizeaza monoclinic.

 

Mai jos, ajungem in sfera de influienta a Sephirei Netzah, care este in legatura cu sfera de influienta subtila a planetei Venus, avem Cuprul aici, care este si metalul atribuit acestei planete, ce cristalizeaza triclinic. Aici e baza stiintei initiatice. Se face pregătirea pentru nivelurile superioare

 

Mai jos, ajungem in sfera de influienta a Sephirei Hod, care este in legatura cu sfera de influienta subtila a planetei Mercur, Sistemul cristalizat a acestui metal poate fi considerat un cristal perfect, pentru că toate laturile sunt egale, fiecare fata este constituită cu triunghiuri echilaterale. De aceea anticii au considerat acest metal ca facand legatura dintre lumea materiala si cea spirituala, adica subtila. Hermes, atribuit sferei de influienta subtila aplanetei Mercur, era vestitorul zeilor, in legatura cu sfera mentala a omului, gandul fiind in acest caz cel ce ne raporta , prin inspiratie ,la sferele subtile ale manifestarii. Acest metal face jonctiunea dintre energia de baza a vietii si energia materiei fizice .

Contactul dintre interior si exterior (dintre macrocosmos si microcosmos) se face prin inima arborelui cabalistic (Tiphereth) ce isi exercita influientele subtile pana in planul fizic (material) ce ii este atribuit Sephirei 1 Malkut (Regatul), prin Sephira 9 Yesod (Luna).Yesod in legatura cu sfera de forta subtila a planetei Luna, simbolizeaza planul astral caruia ii este atribuit metalul Argint. Acesta cristalizeaza cubic, centrat in fata.

 

Ajunsi la acest nivel 9 de energie, avem cristalizarea hexagonala, proprie Carbonului.

Aceasta cristalizare deschide portile lumii astrale. Simbolismul acestei cristalizari este foarte greu de inteles. deoarece pe de o parte, dacă te uiţi de sus, ea are 6 atomi externi. Deci, este un simbol al numărul 6, simbol al hexagramei pentru a duce lucrurile de la partea superioară la cea inferioară. Dacă se consideră că este cu atomii in centrul (vazut dintr-o parte)devine numărul 7.

 

 

Editat de nightwish
eliminat bold

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai putea sa nu mai bolduiesti ? ca am reusit sa citesc textul abia din a 5 incercare.

Si daca ai putea sa oferi o schema simpla eventual cu fotografii exemplificand despre ce vorbesti, pentru ca e destul de complicat/compact mesajul. In stilul asta incercand sa spuna totul reuseste sa nu spuna nimic.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce am scris mai sus, nu vei gasi nicaieri, si pentru a intelege, trebuie sa ai cunostiinte solide in cabala , cat si in magia naturala, deoarece am explicat cauzele subtile ale materializarii in plan fizic a diferitelor forma ale vietii.Daca ai sa studiezi cristalizarea corpurilor si tabelul periodic , ai sa-ntelegi bine despre ce spun, deoarece am dat chei importante, atat in regnul mineral, cat si-n regnul vegetal, aceasta facand cu putinta intelegerea efectelor plantelor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exact, nu contest ca ce ai spus e gresit, doar ceream o detaliere pentru a intelege pas cu pas. Nu are nimeni ce face cu cheile daca tu ii trantesti tot manunchiul. Cunostintele alea de cabala se pot expune si in termeni simpli ca sa ai o baza de pornire in discutie, de exemplu adaugand desene si explicatii adiacente.

 

Deci primul tip de cristalizare e cea cubica, exemplul perfect sarea de mare. Pe masura ce energia devine din ce in ce mai fizica se pierde perfectiunea cristalizarii, forma cubica iar dintre metale cristalizarea cea mai perfecta o are plumbul, valenta 4.

salt-crystals.jpg

 

Mai departe spui ca urmeaza alt tip de cristalizare... orthorhombica !? si e exemplificata prin cristalele de fier care arata ca un cub cu un punct in mijloc si unghiuri de 60 de grade.

Atonium.jpg

 

Apoi ca si urmator exemplu de cristalizare avem aurul ce se cristalizeaza monoclinic :roll: si arata cam asa:

gold_atom_illust.gif

 

Apoi cuprul, cristalizand triclinic :soc: :

Cu-bs.jpg

 

 

Apoi mercurul care cristalizat arata.... ?

 

...Si ajunsi la nivelul 9 de energie (ce inseamna asta? ) avem carbonul si forma moleculara hexagonala, ce deschide porti astrale. Interesant ! Si arata ca o minge de fotbal:

uesc_02_img0113.jpg

 

Mai jos la nivelul 10 de energie, adica dupa structura hexagonala nu mai exista altfel de structuri de cristalizare, restul fiind doar derivatele precedentelor.

 

...............................................

 

Cam asta ai vrut sa spui nu ? ca mai mult nu am putut sa inteleg.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
... avem cristalizarea hexagonala, proprie Carbonului. Aceasta cristalizare deschide portile lumii astrale.

Am citit recent o teorie despre craterele hexagonale existente in sistemul nostru solar iar explicatia lor ar fi electrica. Adica nu sunt provocate de meteoriti ci de fulgere cosmice. 'Oamenii de stiinta' bineinteles nu sunt de acord dar asta nu schimba cu nimic faptul ca exista cratere hexagonale si indicii ale ale electricitatii prin cosmos (Thunderbolts of the gods). Cum gravitatia nu e explicata decat aproximativ, la fel si curentul electric in special cel atmosferic ramane un mister, iar una din ipotezele pe care le-am auzit de la fizicienii teoretici afirma ca gravitatia se scurge iar curentul electric provine... din alta dimensiune.

 

http://www.thunderbolts.info/webnews/12070...triccraters.htm

 

84483bcf2c1daad5.jpg

 

 

Deci curentul electric ar fi energie astrala sau eterica ce lasa urme hexagonale la impact... forma hexagonala fiind cheia. Mergand pe linia asta de gandire atunci e numai logic ca viata sa aiba la baza Carbonul, care cristalizeaza hexagonal. La fel de logice devin si hexagoanele de la polii gigantilor gazosi Jupiter si Saturn, ce astfel marcheaza urmele vortexurilor hiperdimensionale ce invart si creeaza planetele.

 

 

 

 

Editat de Zen`
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da fagurele de miere. Pai se pare ca albinele au o conexiune mai profunda cu natura si astfel isi proiecteaza castelele dupa informatiile arhetipale. Defapt nu au o conexiune mai profunda ci sunt un simbiot chiar sau mai bine zis... extensie. Mierea de albine e un elixir al vietii, avand o gramada de proprietati si calitati benefice. Oare degeaba o gasim chiar in mijlocul unor hexagoane ?

 

In acelasi timp mai exista si verbul german hexen, care inseamna practicarea vrajitoriei, derivat binenteles si in engleza - i put a hex on you. Desi aici hex-ul are conotatii negative ele sunt date de context (vanatoarea de vrajitoare), adevarata sa semnificatie fiind cea de putere-spell si atat. Puterea hexagramei.

 

 

hexagram (Greek) or sexagram (Latin). Hex/Sex.

 

lg_star_of_david_blue.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Toate fiintele vii au hexagonul in structura. 6 e cifra creatiei. 7 e cu odihna.

Se spune ca Saturn e planeta lui Lucifer. Dar...o fi doar ceva aiurea. :rot:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Pai se pare ca albinele au o conexiune mai profunda cu natura si astfel isi proiecteaza castelele dupa informatiile arhetipale"

 

 

Daca vrei sa faci niste faguri in care sa bagi maxim de material incat sa ocupi spatiul cat mai bine, nu prea ai la dispozitie multe figuri geometrice 3D. Sferele pica din socoteala. Cuburile ar fi fost ok, dar se pare ca nu sunt atat de practice la constructie - nu ofera rezistenta peretilor. Hexagonul se impune din punct de vedere matematic si tehnologic.

 

S-a dat problema asta unor matematicieni si au ajuns tot la hexagon ca solutie mai buna.

 

Eu sunt mirat de faptul ca in Biblie 6-6-6 e un numar atat de important fata de altele.

in plus uitati-va la crop circles, marea lor majoritate sunt construite pe hexagoane sau figuri geometrice in care se repeta 6, chiar de cate 3 ori.

Editat de Kosmotro
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×