Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
CrackerKm

Compatibilitate

Rate this topic

Recommended Posts

Salut! Am un pc cu placa de baza ASUS M2V-TVM/S. Am procesor cam mic, de 2.2 GHz asa ca m-am gandit sa cumpar unul mai mare. Aceasta placa suporta numai procesoare Athlon, Athlon x64 si Seprom. Am gasit un procesor Athlon 64x de 2.8 GHz de cumparat. Problema este ca nu stiu exact daca e compatibil. Ma puteti indruma spre un site care ma poate ajuta, va rog? Multumesc. Apropo, am intrat pe site-ul ASUS si n-am gasit acest model de placa de baza acolo..

Edited by Alexandru Ciocirlan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incredibil, adica ai intrat aici si nimic? In alta ordine de idei, chiar nu are rost sa arunci banii pe un procesor nou. Ce model de procesor ai, mai exact? L-ai putea impinge pe asta pina pe la 2.5 fara mari eforturi, doar ca... nici placa de baza nu e un model prea fericit asa ca, cel mai bine, lasa lucrurile asa cum sint. Daca ramii cu memorie la 533/666 cit e a ta si iei un procesor cu ~15-20% mai rapid, sporul total de performanta o sa fie nesemnificativ.

 

P.S. Crede-ma ca stiu ce spun, Athlon X2-urile cu memorie la 533/667 merg ca o masina sport cu remorca plina cu caramizi in spate...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu inteleg cum ai gasit-o.... oricum, multumesc. Ziceai ca pot mari viteza pana pe la 2.5? Cum?

Aaa, si procesorul meu este acesta : AMD Athlon 64x 2 Dual Core Porcessor 4200+ 2.20GHz

Am inteles de la proful meu de info ca acesta este cel mai bun tip, dintre cele 3 enumerate mai sus...

Il modific a 3-a oara. Mai am o intrebare. La win xp si vista stiam cum sa aflu tipul placii video, dar acum am win 7, care apropo, merge perfect pe sistemul meu, nu stiu cum sa aflu specificatiile acesteia...Imi poti spune si asta?

Edited by CrackerKm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum am gasit-o, foarte simplu: pagina de pe emag>pagina producatorului.

 

Legat de overclock, depinde ce optiuni ai prin BIOS. In principiu, trebuie sa micsorezi HTT-ul la 800, maresti FSB-ul la 210 si eventual voltajul la memorii, testezi stabilitatea, mai cresti FSB-ul cu 10MHz, testezi. Eu am un X2 4000+ 2.1GHz dus la 2.5GHz, insa ce ma ajuta la el e memoria la ~840MHz cu latente mici. Oricum, chiar si asa, arhitectura lui e depasita si se simte mai ales in jocuri recente care vor procesor puternic. Problema e ca nu am aceeasi placa de baza si, din cite am avut ocazia sa vad, majoritatea placilor de la ASUS care nu sint virf de gama, atunci cind vine vorba de overclocking, sint mizerabile - in sensul ca nu ai nici un fel de optiune care sa te ajute sa il faci cum trebuie.

 

Legat de placa video... click.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda. Problema e ca eu n-am lucrat niciodata in bios sau altceva de-al pc-ului, am folosit doar programe sau am schimbat mici setari, intelegi? Stii vreun tutorial in legatura cu schimbarile pe care mi-ai zis ca le pot face?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Corect...manualul!!! :cry:

 

Am cautat in toate coltisoarele BIOS-ului si n-am gasit vreuna dintre setarile pe care mi le-ai spus, m-am uitat si in manaul, e doar orientativ, nu e nimic detaliat..

Edited by CrackerKm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu m-ar mira sa nu ai optiuni de OC deloc, eu am facut cuiva un sistem cu o mizerie de placa ASUS de-asta ieftina si nu puteam sa setez nici macar latenta la memorie - ghinionul lor, le-am zis sa imi zica din timp cind vor sistemul, asa au sfirsit cu memorii beton si o mizerie de placa care le foloseste la 60-70% din ce pot... :|

 

P.S. Mai e posibil sa ai pe undeva pe la Northbridge/Southbridge settings un Auto mare, iar daca pui pe Manual sa iti apara tot ce trebuie. Cite placi, atitea BIOS-uri si nume de optiuni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, e un meniu Southbridge, Northbridge nu e. Cel Southbridge contine cateva Submeniuri, daca le pot spune asa fiecare cu optiunile enabled/disabled. Ce fac, stii care meniuri sunt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×