Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
crystyann

Maramures, plai cu flori...

Recommended Posts

Iarna...Craciun...Statiunea Izvoarele, Maramures! Prin pile si cunostinte ajung sa imi rezerv in celalalt capat de tara 2 camere pentru un Craciun de vis in nordul tarii, acolo unde se agata harta in cui ( sau chiar mai sus putin ). Plecam 4 persoane din Bucuresti cu automobilul din dotare, in jurul "orelor 1 noaptea trecute putin de fix", cu gandul sa ajungem pe la pranz in frumoasa locatie!

Drumul...precum il stiti, cu vagi urme de 4 benzi pe ici pe colo, cu multe localitati si cu o viteza medie demna de mersul cu bicicleta ...orele treceau , iar Maramuresul se apropia de noi cu viteza unui melc cu frana de mana trasa . La 25 de km de Baia Mare am cedat fizic si psihic - am lasat volanul din mana ca deja imi picau ochii de somn si nici nu ma simteam prea bine fizic din cauza unor greturi si dureri de cap!

Ajungem, dupa un frumos drum prin padure, la capat de drum... Locatie frumoasa, ingrijita, intr-un varf de munte, iarba multa, padure! Si cam atat am vazut eu in acest sejur...fiindca in urmatoarea ora m-a luat o febra groaznica ( 40 grade ), tuse, frisoane.... Am stat in pat toata ziua..Iar in noaptea de Ajun ai mei au chemat ambulanta de la Baia Mare.

Peste o ora ajunge taraindu-se o ambulanta Dacia Break din aia care probabil a vazut multe la viata ei( inclusiv comunismul), cu un sofer plictisit si usor imbujorat in obraji, si mi se comunica faptul ca ma ia si ma duce la spital in Baia Mare...si ca este doar un singur doctor pe judet, care momentan are alte treburi, si in functie de disponibilitate ma va consulta si ma va aduce inapoi daca este cazul. Ninsese, drumul era inghetat, si soferul mi-a zis si sa ma imbrac gros ca masinuta lui nu prea da caldura... Am zis ca mai bine nu merg, i-am dat omului 500.000 lei vechi ( alte vremuri, atunci eram cu totii milionari ), am semnat ca nu vreau sa merg si am ramas sa incalzesc patul in continuare. Pe la 11 noaptea nu am mai rezistat, m-am ridicat si eu usor si am mers la petrecerea cu o mancare excelenta, cu cantece populare si dansuri nebunesti si un karaoke dragut foc...am rezistat 2-3 ore si m-am retras... Apoi inca o zi de stat in pat, apoi o zi de stat in masina in spate mai mult intins si apoi Bucuresti!

Si uite cum din 5 zile de excursie ( 2 pe drum si 3 de Maramures), 4 zile le-am petrecut in pat...Am incercat sa scurtez cat de mult am putut povestioara mea sa nu va plictisesc cu detalii nesemnificative. Oricum, sper sa dau o fuga cat de curand iar in zona, dar de data asta cu avionul si clar fara niciun virus rebel pe capul meu!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tu ai ceva cu virusii astia.. te prind foarte usor. :flowers:

Cel nevirusat sa arunce primul cu piatra.... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:flowers:

 

sensibilosule..

pai tu la astfel de chiolhanuri te virusezi?...

 

si daca mergi cu avionul nu poti sa te virusezi...de la vreo stewardesa?...sau steward..?..( nu stiu cum stai cu inclinatiile in ultima vreme!!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa, asa..radeti de necazurile omului.... Las' ca va prind eu si va virusez si pe voi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricum "la balet" nu ajung..asa ca nu ai d ece sa iti faci griji! :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

.Iar in noaptea de Ajun ai mei au chemat ambulanta de la Baia Mare.

Peste o ora ajunge taraindu-se o ambulanta Dacia Break din aia care probabil a vazut multe la viata ei( inclusiv comunismul), cu un sofer plictisit si usor imbujorat in obraji, si mi se comunica faptul ca ma ia si ma duce la spital in Baia Mare...si ca este doar un singur doctor pe judet, care momentan are alte treburi, si in functie de disponibilitate ma va consulta si ma va aduce inapoi daca este cazul. Ninsese, drumul era inghetat, si soferul mi-a zis si sa ma imbrac gros ca masinuta lui nu prea da caldura.

 

nu de alta dar spui minciuni care nu-ti ajuta nici macar tie.

 

edit. statiunea Izvoarele. acum am vazut.

Edited by Rodica`

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mint absolut deloc..... In noaptea de Ajun nu era la spitalul din Baia Mare decat un singur doctor de garda! Si asta se intampla acum vreo 4 ierni..iar Dacia Break era in dotarea standard a spitalului . Nu ma acuza de minciuni aiurea - chiar este o intamplare 100% reala , inclusiv detaliile . Nu astept niciun fel de scuza din parte ata , ca nu este cazul, dar ai putea macar sa editezi tampeniile pe care le spui doar asa, sa te afli in treaba!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×