Jump to content
Forum Roportal
tass

Mass-media manipuleaza masele?

Rate this topic

Recommended Posts

Am senzatia, si cred ca nu sint singura, ca tot ceea ce inseamna mass-media, urmeaza exemplul american de a "prosti" masele...Sau e invers?S-au prostit masele asa ca li se ofera numai ceea ce pot intelege?

Share this post


Link to post
Share on other sites

massmedia manipuleaza, da. dar nu prosteshte. crede-ma pe cuvant, sunt ... "din interior", ash putea spune.

 

atunci cand vezi la tv chestii gen vacanta mare, asta este influenta maselor asupra media. la fel ca shi lipsa programelor culturale, sau cel putin numarul lor foarte scazut.

 

noi dam numai ceea ce se cere. daca nu este audientza, nu este emisiune.

 

media are o influentza foarte mare asupra individului, fiind uneori singurul sau contact cu lumea. atunci de ce nu educa media? pentru ca din asta, nu se fac bani. este simplu. totul, chiar shi arta (poate chiar in special arta!) se face astazi pentru bani.

 

intrebarea: manipuleaza media? sigur. rareori se face asta cu intentzii rele. dar atunci cand un jurnalist vrea sa transmita un anumit mesaj, el o va face. indiferent daca ceea ce va transmite el corespunde realitatzii sau nu, el va smulge de la cel intervievat informatia de care are nevoie: cea care va face cea mai mare senzatie. nici nu va inchipuiti cate moduri de manipulare cunoashte un reporter.

 

ca totul pe lumea asta, manipularea din partea media este un ying yang...

Edited by cocktail

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mass-media manipuleaza masele, sau pur si simplu ofera anumite puncte de vedere asupra unui subiect si pot fi mai mult sau mai putin convingatori.

Share this post


Link to post
Share on other sites
urmarste aceeasi stire la mai multe postui si o sa vezi diferente de interpretare f mari in functie de interesele patronului televiziunii!

 

 

Scopul manipularii mass- media inducerea sentimentului de teama in randul populatiei... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am senzatia, si cred ca nu sint singura, ca tot ceea ce inseamna mass-media, urmeaza exemplul american de a "prosti" masele...Sau e invers?S-au prostit masele asa ca li se ofera numai ceea ce pot intelege?

 

De-aia ti-ai luat nickul TASS ? :jester:

Ca sa fii echidistanta ? :jester:

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

in 1953 in timpul unui banchet de la New York Press Club lui John Swinton, decanul ziariştilor din America, i s-a cerut să ţină un toast in cinstea presei independente. Iată răspunsul lui: Nu există in istoria Americii o presă independentă. O ştiţi şi voi şi o ştiu şi eu. Nici unul dintre voi nu indrăzneşte să işi exprime cinstit părerile in ziarul la care scrie. Sunt plătit tocmai pentru a nu-mi exprima opiniile cinstite in ziarul pentru care scriu. Voi, ceilalţi, sunteţi plătiţi ca să faceţi la fel, şi oricare dintre voi ar face nebunia de a-şi scrie părerile in mod cinstit ar fi imediat expediat pe stradă, căutind de lucru. Dacă mi-aş permite o părere cinstită intr-unul din numerele ziarului meu, slujba mea ar dispărea in 24 de ore. Treaba jurnalistului este să distrugă adevărul, să mintă sfruntat, să pervertească, să denigreze, să lingă cizmele lui Mamon, să işi vindă ţara şi neamul pentru piinea cea de toate zilele. O ştiţi şi voi şi o ştiu şi eu, şi atunci de ce să inchinăm pentru presa independentă? Suntem uneltele supuse şi slugile bogătaşilor din culise. Suntem Hopa-Mitică, ei trag sforile şi noi dansăm. Talentele, posibilităţile şi vieţile noastre aparţin altor oameni. Suntem doar nişte prostituaţi intelectuali.

________

 

"Omul obişnuit nu are acces direct la evenimentele vieţii sociale, politice şi economice, cu alte cuvinte la ceea ce se petrece in societatea in care trăieşte. in cel mai bun caz, o persoană care nu işi petrece zece ore pe zi la locul de muncă, alte opt ore dormind şi restul in vreun local de distracţii, poate avea şansa de a asista personal la unul sau două evenimente importante din oraşul său. Totul se opreşte insă aici. Pentru a se informa despre ce se petrece �n jurul lui, omul modern are la dispoziţie o unică sursă: mass-media. La inceput au fost doar ziarele, apoi a apărut radioul, in ultimii treizeci de ani li s-au alăturat televizorul şi internetul, dind oamenilor iluzia unei bogăţii informaţionale şi a diversităţii de opinie. "

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×