Ghijoi 686 Report post Posted November 30, 2010 (edited) inainte de '89 tineam minte aceasta zi ptr ca imi inghetau picioarele;de ce?!...eram obligati cateva ore sa stam in picioare afara in frig aliniati-activistii de partid isi faceau treaba lor si cam atat... 24 ianuarie era o zi vesela-nu eram scosi din curtea scolii-dansam(jucam) hora unirii-imi placea 23 augut-marfa;intotdeauna cadea in perioada vacantei de vara si ma prindea pe malul garlei;basca puhoi de lume ce iesea la iarba verde. cel mai mult insa mi-a placut in mai;se sarbatorea de fapt 1 mai(nu 10 mai);ziua muncii-fanfara;diferite intreceri in aer liber pe strazile orasului,aparea nea cruceanu cu caruciorul lui viu colorat cu inghetata,ciubuc si alvita!...o adevarata sarbatoare!...cald si placut afara-lumea iesea deja la bluze cu maneca scurta. (1 decembrie...nu stiu o zi de 1 dec. sa fie una senina si frumoasa;nici acest an nu ne bucuram de aceasta zi!) de ce n-am sarbatori in mai ziua nationala a romaniei?! Edited November 30, 2010 by buleala Share this post Link to post Share on other sites
Roxana@ Elena 66 Report post Posted November 30, 2010 Tu ai vrea sa fie atunci? eu consider ca 1 decembrie e ziua potrivita. Inseamna mult cel putin pt mine. Consider ca daca aceasta zii nu exista probabil nu am mai fi fost cea de azi,poate chiar nici nu existam. Nu as schimba trecutul pt nimic..... Share this post Link to post Share on other sites
:x 67 Report post Posted November 30, 2010 inainte de '89 tineam minte aceasta zi ptr ca imi inghetau picioarele;de ce?!...eram obligati cateva ore sa stam in picioare afara in frig aliniati-activistii de partid isi faceau treaba lor si cam atat... 24 ianuarie era o zi vesela-nu eram scosi din curtea scolii-dansam(jucam) hora unirii-imi placea 23 augut-marfa;intotdeauna cadea in perioada vacantei de vara si ma prindea pe malul garlei;basca puhoi de lume ce iesea la iarba verde. cel mai mult insa mi-a placut in mai;se sarbatorea de fapt 1 mai(nu 10 mai);ziua muncii-fanfara;diferite intreceri in aer liber pe strazile orasului,aparea nea cruceanu cu caruciorul lui viu colorat cu inghetata,ciubuc si alvita!...o adevarata sarbatoare!...cald si placut afara-lumea iesea deja la bluze cu maneca scurta. (1 decembrie...nu stiu o zi de 1 dec. sa fie una senina si frumoasa;nici acest an nu ne bucuram de aceasta zi!) de ce n-am sarbatori in mai ziua nationala a romaniei?! scartz! e o problema axistentiala...... Share this post Link to post Share on other sites
Ghijoi 686 Report post Posted November 30, 2010 scartz! e o problema axistentiala...... inteleg ca nu-ti pasa. Inseamna mult cel putin pt mine. Consider ca daca aceasta zii nu exista probabil nu am mai fi fost cea de azi,poate chiar nici nu existam. Nu as schimba trecutul pt nimic..... atat de mult ti-a influentat existenta? Share this post Link to post Share on other sites
Abbie M. 6,292 Report post Posted November 30, 2010 Ziua nationala e aleasa dupa semnificatia istorica sau dupa posibilitatile de a iesi la iarba verde ... :spiteful: ? Share this post Link to post Share on other sites
Burel001 1,051 Report post Posted November 30, 2010 1 Decembrie este ziua potrivita pentru sarbatoarea nationala . Lipsurile, vicisitudinile si tot raul ce a cuprins societatea romaneasca in acest moment ,nu trebuie sa ne impiedice sa fim mandri de ziua noastra nationala si poate ca ar fi bine sa fim si un pic optimisti.Poporul roman a trecut prin incercari mai grele si le-a depasit intotdeauna.Vom reusi si de aceasta data sa ne gasim echilibrul. Share this post Link to post Share on other sites
Two 1,994 Report post Posted November 30, 2010 de ce n-am sarbatori in mai ziua nationala a romaniei?! Pentru ca am asocia-o cu alte lucruri, mai negative, din trecut. Si in plus, a ajuns ceva asa, de nu prea mare importanta. Share this post Link to post Share on other sites
Diela 967 Report post Posted December 1, 2010 dpdv al semnificaţiei, e bine aleasă ziua de 1 Decembrie dpdv al faptului că rom Share this post Link to post Share on other sites
Ghijoi 686 Report post Posted December 1, 2010 nu-mi place data asta aleasa ca zi nationala! Share this post Link to post Share on other sites
Cassandra 50 Report post Posted December 1, 2010 (edited) Eu as mai fi ales inca o zi nationala a RO: ziua de 1 iulie 1600 cind a fost prima unire a Tarilor Romane. Ma gindesc ca ar trebui reamintita si tinuta minte nu numai in cartile de istorie. A fost primul moment in care s-a demonstrat ca se poate dupa mai mult de 1000 de ani de la ultima actiune de acest tip pe aceste meleaguri. pentru ziua de azi (nu cea nationala) Cu voi George Bacovia Mai bine singuratic si uitat, Pierdut sa te retragi nepasator, Edited December 1, 2010 by Cassandra Share this post Link to post Share on other sites