Sari la conținut
Forum Roportal
L@urentiu95

Ce parere aveti despre canicula si inundatii?

Postări Recomandate

care credeti ca va tine mai mult canicula sau ploile ambundente? :)

 

Amandoua la fel, caci sunt corelate.

Cu cat este mai cald (incalzire globala) cu atat mai multa apa se evapora in atmosfera, si astfel cu atat mai mult va ploua (inundatiile actuale).

Si, dupa cum poti constata si singur, lucrurile sunt mai serioase decat se prezinta la tv...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Intr-adevar sint corelate. Dupa canicula prelungita vin ploi musonice. Multi zeci de l/m2. Intr-o singura ploaie.

In 2005 a debutat in forta asemenea clima. Dupa acele explozii solare din mai 2005, cele mai mari de 8000 de ani, au inceput ploile din mai. Probabil ca si celelalte valuri de caldura au avut un mecanism la fel.

A fost un anunt cu acele explozii din 2005, dar s-a cam uitat.

In 1999, a mai fost un inceput de astfel de clima. Luna iulie si august au fost excesiv de ploioase. 2-3 ploi torentiale pe zi.

Acum s-a generalizat, si amplificat, de la an la an.

Parerea mea ca nu e de origine terestra fenomenul. Este din cauza zonei energizaate in care s-a intrat cu intregul sistem solar. Dar nefiind studiat in cosmos, fenomenul, nu se poate spune cu certitudine, nefiind un termen de comparatie. S-a intrat in zona din 1962, nu din anii astia. Acum fenomenele sint vizibile.

Zona energizata produce nu numai incalzirea tuturor corpurilor ceresti, ci actioneaza si in alte spectre de energie. Eu am observat un fenomen cel putin ciudat la niste flori puse de mine in fata blocului. Dar pe alta postare, sa nu va plictisesc.

Editat de NASTYPRIMUL

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si la mine a fost corect , ploi si furtuna au anuntat , ploi si furtuna am avut :roll:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Lupini, te-ai mutat la Bucuresti si nu stiu eu?

Pentru informarea ta, si sigur ca nu ai decat sa ma crezi pe cuvant, exista un loc in tara asta in care NIMIC din ce au anuntat nu s-a intamplat. Codurile au bagat in sperieti lumea pana s-au lamurit ce si cum. Nu departe de acest weekend....sa lasam ca-s pornita. :roll:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Codurile au bagat in sperieti lumea pana s-au lamurit ce si cum. Nu departe de acest weekend....sa lasam ca-s pornita.

 

 

Instituirea codurilor are la bază fenomenele deosebite cum sunt ploile torenţiale, furtunile, grindina...şi altele asemănătoare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu am urmarit. Am harta cu formatiunile noroase si dinamica lor de aici de pe roportal si daca o consult zilnic stiu ce si cum.

Ca doar n-o sa cred acum ce zice doamna Romicacare la inceputul verii anunta o vara caniculara si cand a costatat ca nu e asa a anuntat ceva de genul "desi prognoza noastra pentru aceasta vara a fost cu seceta si temperaturi peste medie, circulatia maselor de aer de-asupra Europei ne-a indreptatit sa afirmam ca aria precipitatiilor este in continua crestere pe teritoriul tarii iar fenomenele extreme cum ar fi caderile de grindina, ploile abundente care au dus la producerea de inundatii catastrofale" .... ETC.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×