Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Raul231

Topic atat despre depedenta fata de psihologi, psihiatri, cat si anumite intamplari prin care ati trecut apeland la ei

Rate this topic

Recommended Posts

multi spun despre dependenta fata de psihiatri,psihologi si dependenta fata de psihoterapie,chiar cristian andrei spunea la radio acum ani de zile ca are persoane in terapie chiar si de 4 ani de zile.

E bine ,e corect sa u nu?

DE asemenea puteti sa descrieti anumite intamplari placute sau mai putin placute cu diversi psihologi ca de exemplu jigniri,aberatii etc..[nu e nevoie neaparata sa dati nume,doar initiale eventual]sau sa descrieti ce nemultumiri ati avut ,dar cu lux de amanunte.

Consider ca ne mai descarcam si noi un pic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru mine partea cu adevarat misto este aceea in care vor incepe impricinatii sa se disculpe, sa se bata in piept cu altruismul si moralitatea lor, desi varianta cea mai sigura este aceea ca vor ocoli topicul asta.

Nu sunt deloc fan al efeminatului doctor Andrei , dar daca tot se plangea, nu inteleg de ce nu i-a dat un sut in c*r celui care i-a alimentat 4 ani la rand conturile. Aaaa, nu, sigur, el a stat ca sa-l trateze si de dependenta de psiholog pe respectivul. :drunk:

Edited by Sicily

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost in Romania la o psihiatra si un psiholog, mi s-au parut nepregatiti, neempatici, s-au spalat pe maini rapid de mine. Am fost dezamagit. Am mai vorbit cu niste psihiatri si psihologi, aceeasi impresie. Altii insa mi s-au parut ok, desi inca nu am apelat la ei in calitate de client, doar i-am observat dialogand.

 

Am fost in Franta la niste terapeuti. Doi erau pe o terapie de developare, altul era psihanalist, altul era cu terapie prin arta, altul era iar psihanalist.

Cu ultimul am avut usoare conflicte, dar erau din cauza mea (o data am intarziat). Acum imi dau seama ca el avea dreptate si eu nu. Acesta mi-a zis lucruri importante. Restul au fost excelenti, empatici fara sa ma faca dependent, bine pregatiti, stiau cum sa ghideze, si sa iti desfaca nodurile de suferinta (degeaba e bine pregatit la nivel cerebral, daca nu stie sa te desfaca pe tine la nivel emotional).

Regret si acum ca nu am putut continua cu ei, am putut ramane acolo doar un an, din cauza problemelor cu actele, etc.

 

Depinde de la caz la caz, cred.

Edited by Kosmotro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe doctorasul Andrei nu l-as lasa nici sa-mi lege sireturile de la conversi ( nu ca as purta asa ceva in mod curent :drunk: ). Nu stiu cum cineva poate asculta la***ia aia ieftina pe care o deversa la televizor. Mie-mi ramane memorabil la faza cu fetele grasute si barbatii in varsta. :blink:

Concluzia : poate totusi ca ar trebui sa avem niste minime cunostinte de psihologie si o doza minima de bun simt in aprecierea oamenilor dupa aparente, inainte sa mergem la psiholog/psihiatru.

Intrebare: Pe voi v-a ajutat cu ceva, in mod concret, vreun psihiatru/psiholog? Mie singura chestie folositoare a fost o fraza nu prea lunga pe care a rostit-o o mare sefa de clinica din Iasi. Nu ca in restul timpului (vreo 5-6 sedinte, parca) nu mi-ar fi spus numai bazaconii.

Edited by Sicily

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe mine, da, chiar foarte mult. As fi luat-o razna rau de tot daca nu m-ar fi ajutat realmente. Dar asa cum am zis, aia din Franta. Cei din Romania deloc. Asta a fost in urma ca niste ani, poate acum au aparut si psihologi mai buni in Romania, nu stiu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pentru mine partea cu adevarat misto este aceea in care vor incepe impricinatii sa se disculpe, sa se bata in piept cu altruismul si moralitatea lor, desi varianta cea mai sigura este aceea ca vor ocoli topicul asta.

Nu sunt deloc fan al efeminatului doctor Andrei , dar daca tot se plangea, nu inteleg de ce nu i-a dat un sut in c*r celui care i-a alimentat 4 ani la rand conturile. Aaaa, nu, sigur, el a stat ca sa-l trateze si de dependenta de psiholog pe respectivul. :)

m-am gandit si eu la chestia asta,dar il vor ocoli cei care sunt lasi,slab pregatiti si care se simt cu musca pe caiula.

Si evident cei cu terapia neincheiata :o: ...neavand astfel simtul responsabilitatii format.

Spuneti toate experientele voastre negative si pozitive...cel putin poate invata ceva si domnii/domnisoarele psihologi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Faptul ca ala e de 4 in terapie spune multe despre priceperea domnului Cristian Andrei.

:)

Unii stau si 7 ani si mai mult! Depinde foarte mult de tipul de terapie si de cat de adanca e problema. Daca se merge pe psihanaliza e posibil sa dureze mult. Tipa care a facut 7 ani aproape ca se tara prin viata si facea un efort supraomenesc sa ajunga la sedintele de psihanaliza. Erau dati in care nu ajungea. Si pentru acele dati trebuia sa plateasca. Erau dati in care nu zicea nimic. Si pentru acele dati trebuia sa plateasca, desigur. Erau dati in care ajungea acolo si pur si simplu dormea in divan cat tinea sedinta. Si pentru acele dati trebuia sa plateasca. Ne mai miram ca a durat 7 ani terapia? :o:

E corect? Nu-i corect? mai conteaza daca ea e multumita si se simte eliberata?

Mentionez ca tipa era frantuzoaica, poate si-a permis 7 ani de psihanaliza, desi din start s-a plans ca nu are bani. Ea chiar avea nevoie de terapie serioasa. In schimb nu stiu ce rost are (pt client) sa stea vreo 3, 4 ani la o simpla optimizare. (in schimb are rost pt unii terapeuti!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×