Jump to content
Forum Roportal
Victor Apostu

Cum ati castigat primii vostri bani?

Rate this topic

Recommended Posts

Cum ati cistigat primii vostri bani? Va intreb pentru ca stiu ca fiecare cistig realizat pentru prima data este o adevarata aventura, si, la fel ca prima dragoste nu se uita niciodata. A sti sa obtii necesarul financiar este o calitate vitala fara de care oricine ajunge sa fie o povara in spatele societatii. Eu de exemplu nu voi uita cum am vindut poze facute intr-o excursie cu clasa ( astfel de actiuni pe atunci nu erau de loc bine vazute de profesori), si simt uneori si acum senzatia aceea rezultata din amestecul de nota scazuta la purtare, o anume jena, dar....aveam bani!!!! Dupa ce am primit un " perdaf" zdravan si de la profi, si de la parinti, am crezut ca gata, pina aici mi-a fost cu pozele....da de unde! clientii continuau sa apara....parca mi-am facut reclama, veneau mai abitir ca inainte...Plus ca mi-am dobindit reputatie de " poz

Edited by Victor Apostu

Share this post


Link to post
Share on other sites

primii bani au fost facuti in familie, in vacanta de vara. mai lucram la casa lu` unchiu`, care nu era gata. si apoi ma platea.

da` in orice caz, ca sa fac un ban de obicei prestez servicii; de ex mai montez antena unei babe cu pensia mai mare (stiu ca pare ciudat ca n`are cablu da` nu exista in zona) sau mai ajut unii prieteni\e mai mari cu calculatoarele astea (atat cat ma pricep si eu) si ma mai fac cu cate un ban... :santa2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Reparam' si optimizam calculatoarele necunoscutilor prin '96. In general reinstalari de windows si daca tot eram acolo sa vad de ce nu merge cutare joc :lol: Clientii au devenit fideli si mi-au trimis alti clienti. Am facut asta vreo 2 ani, un an in timp ce lucram la o firma, dar oricum nu erau atat de multe apeluri incat sa fie considerat full-time job.

Din clasa a X-a m-am lasat de meseria asta (pe bani), dar tot mai sunt chemat din cand in cand. Acum e plata in natura de obicei (miere, motorina, legume, etc) :santa2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am corespondat la un ziar 3 ani in timpul liceului.

 

 

Cand mi-am luat primii bani(eu nici nu stiam ca voi fi platita)am luat pe mai multe luni .Eram f fericita.Acum mi s-ar parea bataie de joc sa mai primesc atat de putin. :santa2:

 

 

Oricum imi amintesc ziua aceea ca una din cele mai frumoase. :lol: M-a ajutat, dandu-mi ocazia sa inteleg ce nu as vrea sa fac.

 

 

(.........cred ca eram mereu offtopic :doh: ...ciudat este ca m-au pastrat ...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am luat primii bani filmand o nunta... memorabil moment, intr-adevar :santa2: Dar nu mai stiu ce mi-am cumparat de acei bani...

Share this post


Link to post
Share on other sites

subscriu :doh:..pe urma ospatar.....spalator auto...:santa2:...mosh craciun (angajat legal,asta cred ca mi-a placut cel mai mult,mai ales ca am un mic hobby pt actorie...desi nu am facut nici un pas major spre inclinatia asta,dar fiind mos craciun, am putut "juca" macar acest rol)..pe urma patiser....pe urma nici nu mai stiu..cate.. :), dar cert e si eu primii "bani" i-am facut din colindat :lol: (w00t)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai pe la 13 ani am inceput sa lucrez cu tatal meu la montat / revizuit de instalatii electrice... am facut aia ani de zile in vacante desi as fi bazait compul in acel timp daca aveam de ales... printr-a 9-a am inceput sa merg pe la diverse persoane pentru devirusari / instalari / probleme hardware... aia mai fac si acuma dar mai mult la cunoscuti. Dupa liceu am cam trandavit un pic, apoi am lucrat ca administrator la un club de net si apoi m-am angajat la o firma de calculatoare... and here I am... Acuma incerc sa imi incord muschii in Delphi, un hobby de pana acuma...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu faceam in liceu practica la o firma care ne si platea, pe langa faptul ca invatam tot felul de lucruri. Ne puneau sa facem ghirlande si tot felul de instalatii electrice pt sarbatorile de iarna, care urmau sa fie montate prin oras. Am castigat vreo 800.000 lei pe trei saptamani in '98 plus multa satisfactie. Ce vremuri...!! :santa2: :lol:

Edited by maybe
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×