The Unknown 15045 Raportează post Postat Iunie 6, 2010 Ingrediente 250 gr faina, 5 gr bicarbonat de sodiu, 2 gr sare, 115 gr unt, 110 gr zahar, 2 oua, 525 gr banane foarte coapte Mod de preparare Se pre-incalzeste cuptorul la 175*C - se greseaza usor o forma de paine sau 2 de chec. Intr-un castron se amesteca faina, sare si bicarbonat. Intr-un alt castron se bate unt cu zahar pana zaharul e aproape topit, se amesteca si bananele strivite si se adauga si mixtura de faina pana devine umeda faina, adica nu trebuie sa fie lichida sau super fina. Se toarna compozitia in forme si in cuptor pentru 60-65 de minute, pana o scobitoare iese curat. Se scoate din cuptor si se lasa 10 minute in forme si pe urma pe un grilaj de sarma sa se raceasca. Se poate pune dulceata pe felii sau zahar pudra dar si simplu este un deliciu langa un ceai sau o cescuta de cafea. L-am gustat deja, este minunata, nu ma ineaca bicarbonatul ca eu am mai adaugat o lingura mare de coaja de lamiie rasa conservat in zahar si o cana de cafea de lapte batut mai acru ca era cam greu de amestecat cu telul t, deci merge si ceva acrisor inca in compozitie sa fie mai moale, iaurt sau smantana, zer, zeama de lamiie sau de portocale si a devenit mai de culoarea maslinei verzi in loc de maronie!!! Am incercat reteta acum si a reusit foarte bine!!! Si cuptorul e la inaltime dar si abilitatea mea de a freca 2 portii ca n-o sa ard un cuptor mare pentru o forma mica ;) Noi avem o problema cu bananele aici ca mereu se coc prea devreme si prea bine de nici de aruncat nu mai sint bune!!! Asa am ajuns si eu azitazi. Acum am cartofi la copt si le maninc cu varza acra+ceapa+usturoi+ulei+piper. Cuptorul nu incalzeste casa ce avantaj!!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Diela 967 Raportează post Postat Iulie 2, 2010 şi eu am o reţetă pt banana bread include şi nuci iese foarte bun la gust şi foarte nedietetic Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Saharian 1567 Raportează post Postat Iulie 2, 2010 şi eu am o reţetă pt banana breadinclude şi nuci iese foarte bun la gust şi foarte nedietetic exact ...e un nightmare dpdv dieta .... banana e cel mai energetic fruct ...painea e .... paine le pui pe amandoua combinat ...... ouch :roll: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Saharian 1567 Raportează post Postat Iulie 2, 2010 dar daca adaug stafide...o fi buna? daca ai masina cu dispensor - merge daca le pui de la inceput, nu mai creste coca Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
New Task 8 Raportează post Postat Iulie 2, 2010 (editat) şi eu am o reţetă pt banana breadinclude şi nuci dar daca adaug stafide...o fi buna? Editat Iulie 2, 2010 de NABOO Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Diela 967 Raportează post Postat Iulie 2, 2010 ce mşină? ce dispensor? nu e o p Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
New Task 8 Raportează post Postat Iulie 2, 2010 eu am vazut si checuri necrescute... asa ca ..nu stiu ce sa zic.. o intreb pe mama..sau pe soacra-mea... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Saharian 1567 Raportează post Postat Iulie 2, 2010 ce mşină? ce dispensor?nu e o p Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
lynxul_negru 3207 Raportează post Postat Iulie 10, 2010 (editat) Am mancat azi la Targul produselor traditionale un chec cu afine ... sa te lingi pe degete :rot: In Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului a avut loc Targul produselor traditionale, organizat de Slow Food Tarnava Mare. Checul era facut de o tipa dintr-o organizatie care s-a ocupat de renovarea "Morii vechi" din Hosman. Au transformat moara intr-un soi de centru de intalnire in care cateodata gatesc bucate traditionale pentru vizitatori, alteori fac teatru sau seri de lectura. Misto de tot. Editat Iulie 10, 2010 de lynxul_alb Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Patrice.Mary.Celeste 0 Raportează post Postat Iulie 15, 2010 Am mancat azi la Targul produselor traditionale un chec cu afine ... sa te lingi pe degete :) In Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului a avut loc Targul produselor traditionale, organizat de Slow Food Tarnava Mare. Checul era facut de o tipa dintr-o organizatie care s-a ocupat de renovarea "Morii vechi" din Hosman. Au transformat moara intr-un soi de centru de intalnire in care cateodata gatesc bucate traditionale pentru vizitatori, alteori fac teatru sau seri de lectura. Misto de tot. ce super suna, si checul ala... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri