Sari la conținut
Forum Roportal
nightwish

Invata sa accepti religia altuia

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Intr-o lume a diversitatii, compusa din miliarde de oameni diferiti e normal ca fiecare sa aiba propriile sale credinte. Nici o persoana nu este identica cu alta, si asta e una din trasaturile frumoase a lumii noastre.

 

Dar devine din ce in ce mai infricosator odata cu abordarile unora si dezlantuirea unui nou razboi. Se pare ca nu putem sa ne intelegem si sa coexistam din cauza parerilor si credintelor noastre atat de opuse. Suntem toti de acord ca unele actiuni manate de credinta sunt intolerabile. Oamenii care comit crime in mod constient si in numele religiei nu pot fi tolerati. Cei care fac rau in mod intentionat nu pot fi tolerati. Dar oamenii din aceasta categorie nu sunt oamenii despre care o sa vorbim, pentru ca ei sunt deja pierduti, creierele le sunt spalate in asa fel incat nimeni si nimic nu ii mai poate aduce pe drumul cel bun.

 

Ne referim la cei care sunt adeptii unor religii diferite, culturi diferite, sisteme de credinte diferite, traditii diferite, etc. Diferentele dintre noi sunt frumoase si nu prea e de inteles de ce nu putem pur si simplu imbratisa aceste diferente, mai degraba decat sa le lasam sa ne deranjeze.

 

Este in natura noastra umana sa fii receptiv. Cand vezi pe cineva cu o coafura si un stil extravagant, foarte deosebit de al tau, ai putea fi un pic socat. Acest soc tinde sa se transforme in griji, pentru ca tot in natura umana sta sa ne intrebam cu privire la aceste diferente dintre noi.

 

Este important sa ne simtim in siguranta si in largul nostru cand ne aflam in jurul oamenilor care sunt radical diferiti de noi insine. Prin urmare, avem nevoie sa stim daca ne impartasesc valorile.

 

In toate religiile si credintele spirituale exista asemanari care ne bucura. Multe dintre acestea sunt usor de recunoscut, fara sapaturi prea adanci in doctrine. Toate religiile si credintele spirituale condamna crima. De asemenea, toate credintele sunt impotriva furtului si minciuni. Acestea sunt doar cateva dintre valorile pe care le impartasim cu totii.

 

Chiar si o persoana care nu urmeaza o anumita religie sau o credinta spirituala crede in aceste valori de baza. Comunitatea in care locuim ne impune cel putin respect pentru celalalt si cam in asta rezida multe dintre aceste valori fundamentale. Unei persoane care nu a ucis niciodata ii va fi greu sa se confrunte cu acest scenariu. Si asta se intampla deoarece are incorporat in adancul sufletului un set de legi care au nevoie de o cantitate mare de energie sau de un moment de pauza pentru a putea accepta.

 

Deci, cu aceste valori de baza in suflet, de ce nu putem sa ne intelegem cu persoane din alte culturi si religii? Sunt atat de multi oameni care doresc sa fie diferiti, dar sunt descurajati de oameni care nu accepta diferentele. Sunt destul de putini oameni in lume care se multumesc sa se conformeze si isi refuza optiunile care ar putea sa le faca viata mai implinita.

 

Cu cat aflam mai multe despre cei din jurul nostru, cu atat e mai confortabil sa ne apropiem de altii.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum sa accepti dumnezeul altuia, atata vreme cat te lauzi ca esti un Dumnezeu zelos, care pedepseste pana la al saptelea (parca) neam, cand TU esti Calea, Adevarul si Viata?

 

Religia este eminamente instigatoare, 'noi' suntem righteous, 'ei' sunt vanduti Diavolului, sectanti, samd...

 

Uita-te la Zexelica, care se crede Ales.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar tu in ce crezi pana la urma, Nightwish?

 

Ca tu esti de acord cu tot si cu toate in materie de metafizica...esti atat de nesigura incat incerci de la reiki la rumpologie...

 

 

Imi amintesti de GeluPanda, care ma innebunea cu Dumnezeu si Gizas, iar cand ii dadeam citate din Biblie sau asa-zise fapte divine, se comporta ca si cand el nu crede in dumnezeul ala...

Editat de K0ntr0VerSy

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu pot sa accept religia altora...atata timp cat acestia nu incearca sa ma converteasca la religia / secta lor.....nu sunt o persoana religioasa si nu am incredere in religii....si in zeii descrisi de aceste religii :roll:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea si fiecare are dreptul sa critice religia altuia. Nu cred ca trebuie sa acceptam regulile altora doar pentru ca asa este religia lor. Religia e cea mai mare tampita inventie a omului alaturi de razboi si e singurul lucru care poate face oamenii bunii sa se comporte rau.

 

Cum sa nu ma afecteze faptul ca toata lumea in jurul meu se roaga la cai verzi pe pereti si ma scoala ZILNIC cu clopotele lor si ca in fiecare duminica trebuie sa aud disco slujba? Cum sa nu ma afecteze cand popii construiesc biserici unde apuca ? :roll:

Cum sa nu ma deranjeze ca unii musulmani sunt gata sa-mi taie gatu doar daca il desenez pe Mohamed ? Cum sa nu ma deranjeze cand 1,5 miliarde de oameni sunt musulmani si cred ca e datoria lor sa porneasca Jihadu impotriva noastra si sa ajungem o planeta de misogini salbatici si care pedepsesc fetele pentru ca sunt violate si spanzura homosexualii ?

 

Eu am mai multa putere in degetul mic de la picior decat toti zeii vostrii la un loc si decat toti oamenii rugandu-se. Pot sa va si demonstrez !!! Voi ce puteti sa demonstrati ? Doar faptul ca va rugati la nimicuri si va dedicati viata unor basme de mii de ani. E timpul sa realizati ca religia e o prostie si sa va preocupe mai mult conditia umana si stiinta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×