Jump to content
Forum Roportal
Arcangelo

Varsatorul si casa a XI-a

Rate this topic

Recommended Posts

Mai intai,am sa dezamagesc pe multi,spunand ca topicul e pe intelesul unor avansati in ale astrologiei,asa ca s-ar putea sa nu inteleaga mai nimic...

Leul,reprezinta iubirea pasionala,pe iubiti,si pe copii;este domiciliul soarelui,si asta ne lamureste si de ce -leul e iubirea fata de cei ce ne seamana,cu care ne identificam,in care ne regasim.E si iubirea fata de noi insine,stima de sine,increderea in sine,reprezinta valorile fata de care simtim admiratie,exprimarea creativa a sinelui.

Varsatorul in schimb,reprezinta iubirea fata de cei care sunt diferiti de noi.Din pricina asta,varsatorul reprezinta iubirea detasata,umanismul si toleranta.Varsatorul arata rabdarea noastra fata de cei diferiti(guvernat de saturn),deschiderea noastra fata de cei diferiti,curiozitatea si dorinta de a-i intelege pretuii si accepta.(si a lor fata de noi)

Ca valoare fundamnetala,varsatorul reprezinta respectul(valoare saturniana si uraniana totodata).Respectul,se adreseaza libertatii si drepturilor cuiva.

Leul reprezinta ca valoare fundamentala stima.Stima,se adreseaza valorii cuiva -ea presupune admiratie,aprobare si apreciere.

Stiu ca de obicei oamenii confunda cele doua -stima si respectul,dar sunt lucruri diferite.

 

Casa a 11-a si varsatorul,sunt ariile in care ni se cere si ofera toleranta,deschidere fata de nou,aventura,explorare,rabdare si intelegere.Sunt zone in care dezvoltarea e intensa,pentru ca aduc nefamiliarul,necunoscutul,ineditul in viata noastra.

Si nu intotdeauna intr-un mod prietenos -asa cum se crede.

Planetele din varsator si casa a 11-a,testeaza limitele tolerantei si respectului noastru fata de diferentele dintre noi si ceilalti.

Soarele in varsator,il expune pe cel cu pozitia asta,la a fi privit mereu ca cel "diferit" de restul lumii,starnind surprindere,(uneori respingere si marginalizare) si punand un accent special pe revolta fata de discriminari,pe respectul libertatii tuturor,deschiderea fata de schimbare si nou,aventura si umanism.

Leul -ca domiciliu al soarelui si casa a 5-a,arata ce vrem noi sa primim si sa daruim in iubire -varsatorul si casa a 11-a arata ce vor ceilalti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

buna, arcangelo.

 

sunt noua pe forum si vroiam sa intervin cu cateva impresii aplicate pe propria mea astrograma. cochetez cu astrologia de putina vreme, in concluzie sunt incepatoare.

sunt o geamana cu ascendent in capricorn. in casa 1 uranus is neptun fac conj la ascendent, iar saturn in varsator e interceptat in casa 1. fiind asc capricorn, saturn in varsator e guvernatorul asc. deci, sunt un asc capricorn cu influente de la varsator, atat dat fiind uranusului care face conj cat si a saturnului in varsator. - apropo, sunt astea 2 in receptie mutuala? in fine, saturn e in opozitie cu marte-leu ,jupiter-leu si venus-rac in ultimul grad in casa 7 si cred ca datorita acestei opozitii de multe ori am avut senzatia de inadecvare sociala. pe o parte mereu am simtit nevoia sa fiu in centrul atentiei-leu cuiva-casa7 prin ceea ce fac, dar pe cealalta parte am simtit ca mereu trebuie sa compromit si sa fac ajustari- saturn in ceea ce priveste identitatea mea-1. de asemenea , am trait tot felul de frustrari induse de mine si comportamente repetitive neplacute care imi faceau numai rau. cu timpul am invatat sa integrez aspectele contradictorii ale personalitatii mele. e interesant cum am valuri de 'popularitate' si apoi , din cauza ca simt ca sunt drenata de toata energia, ma retrag in singuratate si iar adopt tiparele comportamentale care mi fac rau. cand eram mai mica, dar cred ca si acum doar ca refuz sa mai constientizez , eram f sensibila-luna in pesti- la lucrurile pe care mi le spuneau ceilalti cu privire la persoana mea si am refulat multe pt a pastra o aparenta nepasatoare si cool- asc capricorn, dar prin refulare n am facut decat sa adopt ,cum spuneam, comportamente repetitive nesanatoase. de ex: cand sunt trista sau panicata mananc pe fond emotional mult dulce si mancare nesanatoasa. avand axa varsator-leu activa am dat mereu de oameni plini de viata, optimisti si multi cu abilitati asrtistice, iar eu am fost mereu interesata de chestii iesite din comun, ca de exemplu astrologia

 

in casa 11 nu am nimic, dar guv e jupiter in 7 -leu. prieteni am putini, dar cunostinte multe. soarele e in 5-gemeni. sunt f expresiva prin gestica si cand sunt intr un mediu confortabil-mercur in 4- devin teatrala, plina de viata si amuzanta. de mica mi a placut sa particip in tot felul de activitati artistice, dar n am perseverat din multe motive.

 

scuze pt postul lung.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da uranus si saturn sunt in receptie mutuala,si ambele foarte puternice rin pozitia in zodie si casa intai.

Ai niste opozitii foarte dure,intre planete cu influente contrare in sine: saturn-jupiter(restrictia,limitarea si expansiunea)

saturn-marte (saturn inhibitia,rabdarea,amanarea si marte dorinta,initiativa,actiunea) si saturn-venus (saturn izolarea singuratatea,recluziunea,ascetismul si venus sociabilizarea,luxul,placutul si frumosul).

Pe axa caselor 1-7 problemele sunt legate de auto-cunoastere,auto-afirmare,a fi tu insati si a fi pe placul altora,a face compromisuri,a te adaprta(mai ales) la ceilalti.

Trebuie sa inveti in egala masura doua lucruri: sa faci compromisuri,si sa nu faci compromisuri.Unele compromisuri te compromit.

Trebuie si sa depasesti nevoia de aprobare si acceptare a ta de catre ceilalti,problemele legate de orgoliu...

Ai nevoie sa inveti sa te raportezi la tine si la ceilalti asa cum sunteti,nu prin intermediul parerilor despre ei si despre tine.

E multa tensiune in relatiile tale in general,si probleme cum ai putea sa intalnesti prin romane de gen "Mandrie si prejudecata".

Esti foarte contradictorie -asa cum ai spus-o si tu,pentru ca in tine e o latura ascetica,singuratica si foarte independenta,foarte originala si nonconformista -pana spre respingerea societatii,si alta foarte sociabila,care doreste atentie si recunoastere sociala,din partea celorlalti,acceptare...iubire.

Ai perioade in care esti foarte expansiva,efervescenta,exuberanta...si altele(mai dese din pacate) in care esti depresiva,apatica,timorata...

Nici tu,nici ceilalti nu intelegeti ce e cu tine...

E foarte important sa inveti sa te iubesti pe tine,sa te accepti,respecti si stimezi-pretuiesti(temele axei leu-varsator).

Si esti si foarte sensibila,influentabila cu luna in pesti(si stapana a descendentului) -relatiile tale se dezagrega in timp

(pestii),sufera idealizari si deziluzii...mai esti si foarte romantica...

Ai mare nevoie sa gasesti o expresie greativa de sine (axa leu varsator e axa creativitatii),talente artistice sunt convins ca ai,si ai nevoie de ele ca sa mai usurezi din tensiunea relatiilor tale cu ceilalti si cu tine insuti.

Am sa subliniez in special tema conditionarilor(saturn) din harta ta.Trebuie sa inveti sa te iubesi neconditionat si sa-i iubesti si pe ceilalti la fel.Fara sa pui conditii.In privinta relatiilor cu ceilalti insa,e necesar sa inveti sa pui conditii.Sa stii sa spui nu celor care nu iti respecta libertatea si drepturile.

Imi pare rau pentru tine...:good:

Share this post


Link to post
Share on other sites

arcangelo, ai ilustrat splendid situatia si ti multumesc. saturn e f proeminent in harta mea. imi atinge toate planetele personale, mai putin luna. pe saturn nu l poti pacali, iar prezenta lui e coplesitoare, cel putin in cazul meu. vroiam sa adaug un lucru care mi da batai de cap este neptun de pe ascendent. de parca nu mi ajunge toata agitatia de la saturn , mai vine si ceata de la neptun. am o imagine distorsionata despre mine , iar ceilalti din jurul meu ma percep de cele mai multe ori gresit. e o contradictie intre ceea ce vad ei si ceea ce vad eu in mine. ideea e ca niciodata nu stiu care e realitatea. sunt un fel de holograma si fiecare proiecteaza ceea ce i convine.

 

ce semnificatie are o harta predominant cardinala? nu stiu daca chiar exista notiunea asta, dar mam gandeam ca daca in casele 1, 4,7, 10 exista planete inseamna ca are o energie predominant cardinala, nu? in cazul meu, in toate cele 4 se gasesc planete

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca intr-o harta planetele sunt predominant in zodiile cardinale,(zodiile de inceput ale anotimpurilor) aduce un accent suplimentar pe initiative,pe inceputul lucrurilor,pe initiere,pe a aduce ceva fundamental diferit,pe elanul inceputului,pe problemele fundamentale ale omului (berbecul=eul si relatia cu sinele,auto-afirmarea,balanta=relatia cu ceilalti,raportarea la ceilalti,asocierea si disocierea de ei,racul=relatia cu cei aporpiati,familia,suportul colectivitatii fata de individ,baza sa de sustinere emotionala,capricornul=relatiile cu societatea,sistemul social si economic,implicarea in problemele societatii,telurile trans-personale).

Am prezentat situatia doar schematic,iti dai seama.Cat sa-ti faci o idee.

 

P.S. nu cumva ai o cruce cardinala sau macar un careu in T in harta?

Edited by Arcangelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

'P.S. nu cumva ai o cruce cardinala sau macar un careu in T in harta?'

nu, doar ascendetul cu uranus si neptun is cardinale la mine si venus in rac; eu ma refeream la faptul ca dispunerea planetelor pe harta e cardinala. de exemplu: casa 1 cu uranus neptun si saturn, casa 4-mercur in gemeni, desi casa e in taur, casa 7-venus, marte, jupiter, 10-pluto . faptul asta se datoreaza sistemului de case folosit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
'P.S. nu cumva ai o cruce cardinala sau macar un careu in T in harta?'

nu, doar ascendetul cu uranus si neptun is cardinale la mine si venus in rac; eu ma refeream la faptul ca dispunerea planetelor pe harta e cardinala. de exemplu: casa 1 cu uranus neptun si saturn, casa 4-mercur in gemeni, desi casa e in taur, casa 7-venus, marte, jupiter, 10-pluto . faptul asta se datoreaza sistemului de case folosit.

 

angulara, pardon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna tuturor!

Mi-a atras atentia titlul topicului deoarece, desi sectiunea este "Astrologie si paranormal", subiectele strict ASTROLOGIE sunt destul de putine...

Casa a 11-a si varsatorul,sunt ariile in care ni se cere si ofera toleranta,deschidere fata de nou,aventura,explorare,rabdare si intelegere.Sunt zone in care dezvoltarea e intensa,pentru ca aduc nefamiliarul,necunoscutul,ineditul in viata noastra.

Si nu intotdeauna intr-un mod prietenos -asa cum se crede.

Planetele din varsator si casa a 11-a,testeaza limitele tolerantei si respectului noastru fata de diferentele dintre noi si ceilalti.

In hata natala, am in casa a 11-a conjunctia Uranus-Lilith, o combinatie destul de exploziva si nu intotdeauna in sensul bun, mai mult, aceasta conjunctie are loc in Via Combusta (Balanta), domiciliul lui Lilith. Aceasta conjunctie este in sextil cu tripla conjunctie Jupiter-Mercur-Venus din casa intai, Sagetator. Cuspida casei a treia este in Varsator, tot aici gasindu-se si NN.

 

Intrebarea mea este pt Arcangelo(daca doreste sa-mi raspunda):

Cum ai interpeta aceste aspecte?

Edited by Affinitone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incep prin a-ti spune ca marele maestru spiritual Osho avea si el conjunctia Uranus-Lilith,care era pe deasupra si focar al configuratiei "tripod" -foarte rara (dar in berbec) -si a "militat" foarte intens pentru libertate,pentru eliberarea de orice conditionari,pentru independenta si originalitate/unicitete (toate valori uraniene)

Probabil ideile lui ti-ar placea si tie,chiar daca in cazul tau conjunctia este in semnul opus,balanta.

 

Depinde destul de mult de pozitionarea aspectului in restul hartii tale (daca de exemplu uranus are vreo importanta deosebita,cum ar fi in cazul in care ar fi stapanul ascendentului,sau focar al unei configuratii) -Uranus,e o planeta trans-personala,si daca nu e subliniat in mod special in harta cuiva,nu e neaparat si suficient de influent pentru a caracteriza pe cineva.

 

Nu consider balanta domiciliul lui Lilith -daca chiar ar trebui sa aiba un domiciliu,atunci scorpionul ar fi mult mai potrivit oricum.

Pentru ca ai nodul nord in varsator si pe uranus stapan al casei a 3-a din casa a 11-a,evolutia ta spirituala este in primul rand legata de intelegere,comunicare,exprimare,socializare si dezvoltarea in general a capacitatilor mentale si a creativitatii (casa a 11-a e si casa creativitatii in grup)

Urmaresti sa depasesti orice conditionari,limitari si asta mai cu seama pe planul ideilor si a relatiilor cu ceilalti.Si sa inveti sa fi deosebit de tolerant,deschis spre nou,spre explorare.Directia ta de acum este spre exprimere libera a celui care esti -prin asta cresti,evoluezi.Prietenii sunt in mod special catalizatori ai evolutiei tale si exista probabil relatii maestru-discipol cu ei (nu in sensul subordonarii,ci a ghidarii spirituale).

Despre triplul sextil al lui jupiter,venus si mercur cu uranus/lilith (aspectul de sextil e prin excelenta un aspect mental,care favorizeaza intelegerea) -doar de bine! -ai o minte deosebit de deschisa spre nou,esti foarte independent (cele 3 planete sunt in casa 1,asa ca iti influenteaza purternic personalitatea),esti un om tolerant,iti plac dieferentele,esti foarte curios,interesat de tot ce e neobisnuit si foarte intuitiv.Mai mult chiar,sextilul lui mercur cu uranus este cel mai puternic aspect care coreleaza mentalul "inferior" de cel superior -intelegerea intuitiva este insotita de intelegerea logica -efectiv primesti informatii detaliate si coerente despre subiectele asupra carora iti focalizezi atentia.Presupun ca ai si abilitati telepatice,fie si doar incipiente -insa pe care probabil ca le vei dezvolta si mai mult.

Esti un iubitor al adevarului si dreptatii,crezi in cinset si onestitate,ai valori morale autentice si multiple talente -artistice si nu numai.

Foarte frumoase aspecte -nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi in legatura cu acea conjunctie,totusi...

Lilith -sau "luna neagra" indica o rana din trecut,care ne-a marcat -ea desemneaza o latura greu de acceptat din noi (pentru ca e dureroasa) si adesea (ba chiar pot sa spun "de obicei") lilith indica problemele de natura sexuala,ea desemnand in geneal latura neasumata a cuiva,ceea ce psihologii numesc "Umbra".

Aceasta latura -inconstienta adesea din pacate,contine si toate impulsurile inacceptabile (cele sexuale si nu numai),contine animusul (sau anima) adica latura feminina a unui barbat si pe cea masculina a unei femei.In astrogramele homosexualilor si bisexualilor pozitia ei este de obicei subliniata prin conjunctia (sau alta aspectare,dar intensa -cum e opozitia) cu elementele principale ale temei (axe,planete personale,planete focar).

Nu vreau sa crezi ca as interpreta ca asta este cazul tau -din cate mi-ai spus,cred mai de graba ca ai o multime de prieteni gay sau bi,si chiar ca ai relatii foarte speciale de prietenie cu ei,de natura spirituala.

Probabil (doar presupun aici) ca si Osho,efectiv nu poti sa suporti sa ti se impuna nimic,sa ti se limiteze lbertatea si libera-exprimare,dreptul de a fi tu insuti si independenta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×