Sari la conținut
Forum Roportal
S.R.

Proteste, mitinguri, greve... romanesti

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Pentru ca... natia noastra habar n-are sa faca un miting cum trebuie. Si de ce spun asta ? Pai sa ne uitam un pic peste gard - in speta la francezi. Ce se intampla cand se strang ei si fac gat si nu sunt bagati in seama ?... Incep sa dea cu pietre, sa dea foc si tot asa. Normal ca sare Jandarmeria pe ei, dar asta e... Rezultatul - faca-se voia poporului francez, ca sa nu se rascoale din nou poporul francez.

La noi ce se intampla ? Se strang oamenii... Si se strang si se strang... Dupa un timp muuult prea lung, se strang o parte din cati au spus ca vin, adica nu toti. Si se pun pe discutat. Ce discuta ? Pai despre grijile lor casnice si altele de genul, mai putin despre de ce s-au strans sa protesteze. Dupa un timp, organizatorii reusesc sa ii organizeze cumva. Si pornesc ei pe drum si protesteaza, incadrati de jandarmi plictisiti care merg pe langa ei din 20 in 20 de metri. Si oamenii fac galagie si agita stegulete si tot asa, asta unii din ei, ceilalti zic chestii gen - "Cum se cheama cladirea asta pe langa care trecem ?", "Pfuai, am uitat sa scot cainele inainte sa plec..." si tot asa. Ajung la locul stabilit, fac gat un pic acolo si apoi pleaca de unde au venit, in liniste, oprindu-se pe drum la o bere, la un fast-food... Sa fiti siguri ca vor fi foarte bagati in seama de bravii nostri conducatori.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai sesizat bine situatia. Poate ca unul dintre cele mai mari deficite al Romaniei la momentul prezent este deficitul de lideri, de conducatori. Spun asta nu numai din punct de vedere politic sau sindical.

Se poate vedea ca in nici o situatie nu exista acel om care sa-i conduca pe ceilalti, asta fiind si motivul pentru care afacerile romanesti merg prost, politica merge prost, lupta sindicala nu are nici un rezultat.

Dar poate ca totusi nu lipsa conducatorilor este atat de acuta cum se vede ci vanitatea unor oameni care vor ei sa fie MIEZUL desi nu au abilitatile necesare. Ma gandesc la faptul ca in realitate asta este marea problema, "miticii" care dintr-un orgoliu tampit reuses sa-i dea la o parte pe cei care ar putea sa faca treaba.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu neaparat, cat mai degraba lipsa de tupeu, teama de a pierde ce au deja si teama de demolare a sandramalei numita Romania. Ce fac oamenii dupa un razboi, o revolutie ? Nu se mai duc la munca ? Nu mai au nevoie de acte, de buletin sau la masina ? Nu isi mai platesc taxele ? Ba da. Bun, nu ne aude Boc si ne taie salariile, ca zice ca nu are bani. Ne ofticam si dam foc la Palatul Victoria. Ce o sa faca Boc ? O sa fuga. Cine vine in locul lui ? Pai la reactia asta urmatorul premier nu va mai fi roman - ca doar n-o fi nimeni prost sa se puna sef cu riscul de a fi incendiat, nu ? Aici e beleaua - oamenii au impresia ca au nevoie de Boc, de primarii, de Basescu, de taxe si impozite si tot asa. Ok, avem nevoie de conducatori, dar nu de acestia. Nu avem nevoie de oameni incapabili si ferm convinsi ca fara ei nu se poate.

Dar cum romanul se teme, protestele romanesti sunt de fatada, ei nu vor sa piarda ceea ce au deja. Pai ce au deja ? Mizerie, dar scopul protestului este sa fie scosi din mizerie - daca nu sunt scosi, atunci sa fie oameni ferm incredintati de ceea ce fac, sa accepte sa nu mai aiba nici acea mizerie, sa accepte ori sa nu mai aiba nimic, ori sa aiba ceva peste ceea ce aveau. Asta este riscul. Insa nimeni nu vrea sa si-l asume. Oamenii sunt de fapt refractari la schimbare, d-aia PCR a fost inlocuit de PSD si mai apoi de PDL.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E nevoie ca o parte dintre salariatii bugetari plus altii sa ajunga la banda in multinationale. E greu, dureros, pentru unii chiar imposibil. Dar asta inseamna globalizarea. Ori Romania nu are o piata de munca flexibila. Am fost educati sa fim profesori, medici, ingineri, ca asa a vrut tata si cu mama, si ne e rusine sa fim peste noapte muncitori la banda. Eh, acum vine testul. De la birou sau catedra, zdup la sclavie, in 4 schimburi. Cine nu poate, o sa incerce sa isi faca pensie de boala. Peste 1-2 ani sa vedem cu cat creste numarul pensionarilor, daca nu cumva o sa creasca brusc cu vreo 300 de mii peste cresterea normala. Am auzit de ingineri fericiti ca pot munci ca muncitori la Continental. Dar astea sunt exceptii. Din pacate nici mediul muncitoresc nu e unul stilat, ca in occident. Te trezesti de la birou, coleg cu unu care iti striga "ba p...la, adu-mi si mie aia" si cand te uiti, are 3 dinti jos si doi sus. Cunosc si din astia. 3 luni am rezistat si eu la banda. Era sa dau coltul, mai bine ma duc la capre (si inca nu am fost la banda, ci la o masina de testat, practic lucra masina, ca nu rezistam tura de 12 ore sa fac munca manuala). OMG ce o sa vina! Nemtii nu o sa ne poata sa ne tina in spate pe toti, greci, romani, bulgari, etc. Iar lipitorile din parlament vor sa suga ca si pana acum.

Editat de Oneiros

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tema e interesanta, raspunsul foarte simplu : nu a ajuns cutitul la os INCA !

Cred ca in structura noastra e ceva din gindacii de bucatarie : cit timp mai sint ceva firmituri ne traim traiul pe linga ele.

Abia cind si firmiturile se sfirsesc atunci de nevoie ne mai incolonam cumva.

Romanii nu au treaba cu ideologiile, cu platformele program, cu liderii. Papa , trascaul si matzu' plin - asta conteaza.

Acu' vine vara si daca mai iese de un crac de pui de pus pe gratar si de-o bere asezonata cu ceva manele ne-am scos. Se iese la iarba verde, se umple matzu , se rigiie si se discuta despre fotbal si ...gata. Cind nu vine vara ,vine toamna si daca pune nevasta ceva muraturi la borcan si ne mai lipim si de-o buca' da slanina iar e bine. Apoi vine iarna si iar ne-ngrijim de foale, de-o tuica si-un cirnat, dupa asta se fuge dupa mielul de primavara si cam asta e poporu'. Cum se obtin toate astea ? Simplu : o-nvirteala, un ciubuc, o ciordeala. Cit timp se mai poate roade ceva , un mezel cu e-uri , un pui umflat cu apa si antibiotice si-o coaja de piine poporu' sta cuminte si exact asta e nivelul la care sintem mentinuti.

Politica, revendicari...vax ! Romanu' cind face politica e ca microbistu' pa stadion : "ai nostrii e mai buni decit ai vostrii" si daca mai dau si-o galeata de plastic ...gata. Care ai nostri ? Ce vor ei ? Nu ne pasa , miel sa iasa - cum suna un slogan pe vremuri.

8) :wub: :P

Am incredere in inteligenta acestui popor ! :cry:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Scriu si eu putin: noi suntem un popor de oameni umili si habar nu avem care ne sunt drepturile, suntem nu restanti, ci repetenti la Democratie.

E drept, au fost si cativa conducatori/elite cu demnitate, insa, sa admitem, suntem curve.

 

Nu stiu de ce spuneti de francezi, cand, dupa parerea mea, anul trecut parca, am asistat la o lectie autentica de deomcratie din partea poporului prieten, de la care primim Cosmote, Piraeus, masline si hellas: anul trecut politia elena a ucis un tanar parca.

Lovitura de pedeapsa: proteste masive si huiduieli la adresa guvernantilor.

 

Noi iesim in strada pentru butelie si cand castiga Romania cu Faeroe.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cat de la os sa ajunga ? Este evident ca romanul inca are simbolul autoritatii in cap - fac gat la vecinul meu, daca cumva sunt mai bazat ca el, dar nu fac gat la stat ca ala e cel mai bazat si fac degeaba, imi mai pierd si ce am deja si mai iau si bataie degeaba pentru niste idei. La dracu ! O sa o ducem bine rau asa, stand in genunchi tot timpul, ca popor si ca tara in fata altor tari mai bogate. Sa cersim, asta e... Asta ne-o fi destinul. Cum spunea o scriitoare austriaca intr-o carte despre revolutia din 1989 - romanii s-au pliat intotdeauna dupa vointa celor mai puternici si mai hotarati decat ei. Cam cum zice Kontroversy - curve. Daca la noi militia ar omori voit sau din greseala pe cineva, ar face presa scandal pana in grinda - presa adevarat nu prea avem, doar presa de scandal, deci e normal sa faca galagie la orice, iar poporul ar zice "vaaai, saracul, ai dracu', niste nenorociti astia." si atat. Iar cand romanii au tupeul sa se incaiere, o fac pentru motive gresite - vezi bataile de la meciuri. Sa iti ceri drepturile inr-o maniera violenta atunci cand ai epuizat mijloacele pasnice si nu te-a bagat nimeni in seama nu denota lipsa de civilizatie, din contra. Popoarele mai avansate intr-ale democratiei decat noi au inteles asta mai demult, ei stiu ca liderii sunt ai lor, iar nu ei ai liderilor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
E drept, au fost si cativa conducatori/elite cu demnitate, insa, sa admitem, suntem curve.

Cred ca formularea exacta este "curve proaste" ca au si astea intelectualitatea lor :cry:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca stau mai bine sa ma gandesc ... cred ca este in primul rand vina liderilor sindicali care probabil ca sunt si ei putin "manjiti" de guvern ... si cum liderii se opresc la un moment dat ... se opresc si masele ...

Asadar se poate, dar trebuie sa se vrea ...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×