Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
VictorN

Dumnezeu ne pune sa alegem dintre scenarii karmice?

Rate this topic

Recommended Posts

Cand suntem in corpul de lumina, neincarnati, Dumnezeu ne pune sa alegem intre diverse scenarii karmice?

Daca da, cum ar suna unul?

Varianta 1, te vei naste in Africa dar vei fi lider de trib, vei suferi de bolile X Y Z toata viata ca nu exista spitale.

Variante 2, te vei naste in Europa de est, nu m-am decis inca la tara, vei avea tv, calculator, vei face un liceu si o facultate dar nu vei ajunge miliardar.

Varianta 3, vei fi miliardar dar te vor chinui toata viata urmatoarele boli grave X Y Z pentru care nu exista vindecare.

Acum alege scenariul karmic.

Sunt departe de adevar?

Sau Dumnezeu decide direct fiecare unde ce vom face, nu vom avea variante dintre care sa alegem.

Pe un site am gasit ca de fapt propunerea nu o face Dumnezeu ci un consiliu din cele 2 care ar exista (unu condus de Iisus si altul condus de Lucifer), acum nu stiu pe cine sa mai cred.

Si Dumnezeu, Iisus si Lucifer pot propune scenarii karmice dar o fac extrem de rar.

Edited by VictorN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce spun eu,este speculativ.Deci nu am sa pretind ca este asa,dar:

Cred ca avem o discutie cu ghizii nostrii spirituali,in care clarificam impreuna care sunt prioritatile evolutiei noastre si ce lectii am dorii sa invatam.Dupa asta,acesti ghizi,vin cu propuneri concrete,cu planuri de viata,pe care ni le prezinta -ni se prezinta cateva alternative,pentru a vedea daca suntem satisfacuti de "matereia" pe care o vom invata.Ele pot sa fie foarte diferite chiar unele de altele,in functie de lectiile de baza pe care le-am putea invata din acele vieti dar si de abordarea acelor lectii -putem de exemplu sa alegem o cale foarte dura pentru a depasi o problema specifica dintr-o viata precedenta.Dar am putea sa alegem si o cale foarte placuta pentru a incerca sa depasim aceeasi problema -sa zicem toleranta,spre exemplu.Am putea sa alegem sa ne nastem intr-o famile de militanti pentru drepturile omului,o familie multirasiala,cu cu rude gay si in care mai toata lumea are o religie diferita -am si cunoscut o asemenea familie,parca proiectata special pentru asta.

Sau am putea sa alegem o situatie mai dramatica,in care sa fim un Romeo,si sufletul nostru pereche sa fie o Julieta(dintr-un neam,familie,etnie,orientare sexuala "gresita")...sau chiar mai dura,sa ajungem sa facem un rau cumplit,iremediabil unei persoane iubite,din intoleranta noastra si sa lasam regretele sa ne schimbe -sunt foarte multe abordari,dar nu ni se vor da totusi nenumarate solutii,pentru ca si ceilalti care vor fi implicati in povestea vietii noastre,trebuie sa fie de acord cu planul.citisem undeva ca ni s-ar da minim 3 variante.

In general,ne incarnam intr-un grup mai larg de suflete care evolueaza alaturi de noi in diferite ipostaze de-a lungul mai multor vieti,si chiar planul vietilor noastre e cumva inclus in marele plan al evenimentelor si conjuncturilor mondiale.

Nu inseamna ca nu mai facem deloc alegeri de-a lungul vietii,ci ca exista situatii foarte importante -uneori dramatice,puncte de cotitura care sunt cumva aranjate pentru ca noi sa invatam anumite lectii.

Poate ca exista chiar scenarii multiple legate de alegerile noastre dintr-un anumit moment cheie.

Ce observ ca astrolog,e ca evenimentele apar si pot fi prezise in concordanta cu aspectele astrale...si ma intreb uneori daca noi chiar alegem desfasurarea evenimentelor,sau doar reactiile noastre la ceea ce ni se intampla. (asta e latura mea fatalista)

Edited by Arcangelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai si ghizi spirituali ne povestesc evenimentele importante prin care vom trece?

In ce fel ne spun aceste planuri diverse de evolutie spirituala (ce anume au voie sa spuna din aceste planuri)?!

Exista si planuri in care sa ni se spuna clar ca ne vom naste de exemplu in civilizatii super avansate sau un suflet nu se poate naste decat pe Pamant si pentru alte civilizatii e nevoie de alte suflete compatibile cu acele corpuri?!

Este sufletul pedepsit daca nu alege un plan intr-o anumita perioada de timp? Daca este pedepsit, in ce fel este pedepsit?

Edited by VictorN

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand,repet ca NU STIU,doar presupun.

Cred ca desi este posibil sa schimbam planeta,de exemplu,lucrul asta nu se intampla foarte des -cumva,am fost implicati in istoria asta colectiva,in cladirea "civilizatiei" de aici,asa ca avem doza noastra de raspundere probabil pentru situatia de aici.Dar,repet,nu cred nici ca suntem batuti in cuie pe planeta asta.

Nu cred ca putem sa ne nastem intr-o civilizatie mult mai avansata spiritual,si cred ca doar persoane deosebit de evoluate spiritual,primesc misiunile lor personale de civilizare pe planete mai ne-evoluate.

Nu cred ca suntem pedepsiti daca nu alegem sa ne incarnam in timp util,dar nici nu cred ca avem voie sa ne mai razgandim,si sa stricam nenumarate planuri ale altora.Odata ce am decis sa ne incarnam undeva,nu putem sa ne razgandim cand planul este deja in desfasurare.

Nu cred ca e o problema de compatibilitate a sufletelor cu noile corpuri -nu stiu,oricum.

Cred ca sufletele mai evoluate,au "misiuni personale" deosebite.Vin aici,nu doar ca sa isi definitiveze instructia lor in anumite probleme,dar mai ales ca sa ii ajute pe altii sa evolueze.

Nu stiu in ce masura suportam efectele karmice ale greselilor noastre,sau sub ce forma.Dar nu cred totusi ca e ceva rigid.

Cred ca ghizii nostrii ne arata efectiv evenimetele asa cum s-ar putea ele desfasura -ca si cum le extrag dintr-un fel de "zona a viitorurilor alternative" -poate ca bat campii.

Edited by Arcangelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

trebuie sa vezi karma ca un cont in banca-ai karma buna inseamna depozit,ai karma rea inseamna datorii.

daca depozitul tau e mic nu ai multe de ales,daca ai depozitul generos ,iti poti alege multe variante.

daca ai datorii ,aleg altii pentru tine,poate chiar cei carora le-ai facut rau.

Share this post


Link to post
Share on other sites
trebuie sa vezi karma ca un cont in banca-ai karma buna inseamna depozit,ai karma rea inseamna datorii.

daca depozitul tau e mic nu ai multe de ales,daca ai depozitul generos ,iti poti alege multe variante.

daca ai datorii ,aleg altii pentru tine,poate chiar cei carora le-ai facut rau.

Krishna, de unde capeti karmele?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×