Jump to content
Forum Roportal

Rate this topic

Recommended Posts

salutari sunt narcis am 30 de ani si sunt infestat cu virusulb....am urmatoarea intrebare......sunt purtator inactiv insa ceace nu pricep io......daca sunt purtator inactiv DE ce urina imi este colorata(indeosebi dimineata)fecalele apoase(diaree,colorate)gaze,greturi...........este normal asta?toti ceilalti purtatori au aceleas simtome......va multumesc multa sanatate

Share this post


Link to post
Share on other sites

De unde stii ca esti purtator inactiv? Ai viremia B nedetectabila?

Poate medicii au vrut sa spuna ca esti purtator sanatos pentru ca ai transaminazele normale, ceea ce inseamna altceva.

Urina inchisa la culoare, diareea etc, pot avea si alte cauze. In orice caz, cauzele sunt clar digestive, dar nu neaparat ficatul e de vina. Revino cu mai multe detalii!

 

A-propos: daca ai diaree, e normal sa fii usor deshidratat. Daca esti deshidratat, e normal sa ai urina inchisa la culoare, mai ales dimineata (dupa o noapte intreaga in care nu prea ai consumat lichide).

Parerea mea este sa fii atent la ce mananci. Respecta normele de igiena (diareea poate fi explicata si de o infectie microbiana). Balonarile, gazele etc, pot fi date si de o anume afectiune a colecistului. Nu te impacienta, doar ai grija la ce mananci si bei in urmatoarele zile. Sunt convins ca simptomele astea iti vor disparea ...

Edited by Connny

Share this post


Link to post
Share on other sites

salve cony si ms pt precizari...ce sa zik diagnostiul mi sa pus in urma urmatoarelor analize......sper sa nu gresesc pt ca le copiez de pe un buletin de consultatie.....la momentul consultatiei nu ajunsasera analizele la medic si le'a citit din baza de date...in fie sper sa nu gresesc

AgS-POZITIV

Age-NEGATIV

Ag-anti.e-POZITIV

PCR-NEGATIV(nedetectabil)

GOT-AST-33(val ref 11-37)

GPT-ALT-40(val ref 5-45)

GGT-20(VAL REF 3-50)

sper sa nu fi gresit cu nimik desi am redactet exact ceace scrie pe buletin .ar mai fi cateva referinte aici pe buletin pe care nu le inteleg dar am sa redau asa cum inteleg

set pot:84%

BT:0,72

ISI:34%........POATE INTELEGE CINEVA DESPRE CE ESTE VORBA.............va multumesc

VA DORESC LA TOTI MULTA SANATATE SI UN PASTE FERICIT(apropo carnea de miel dauneaza,ouale banuiesc ca da)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut Narcis,

 

din analizele pe care le-ai postat pot spune asa:

- esti un purtator sanatos, dar nu stim daca esti purtator inactiv. Adica, pacientii cu analize hepatice bune, dar cu Ag HBs prezent se numesc purtatori sanatosi. Daca viremia ADN VHB PCR este nedetectabila (adica virusul nu se replica), atunci pacientii se numesc purtator de virus inactiv.

Viremia VHB se face prin metoda PCR (polymerase chain reaction).

Tu ai scris acolo PCR - negativ. Dar asta e altceva: este Proteina C Reactiva care a iesit negativ. Cine ti-a interpretat analizele s-o fi gandit ca PCR e viremia si de aici o fi concluzionat ca esti inactiv.

Totusi, verifica, te rog, cu medicul tau la ce face referie PCR? La proteina C reactiva, sau la viremie ADN VHB PCR.

Daca pe buletin scrie doar atat, PCR, inclin sa cred ca e vorba de proteina C reactiva, care inseamna altceva.

In fine, nu conteaza. Parerea mea este ca tu esti bine, cel putin in moentul de fata. Adica enzimele hepatice sunt in valori normale.

BT - inseamna Bilirubins Totala

set pot - nu stiu, dar s-ar putea sa insemne proteinele serice totale. Ele se fac pentru a se interpreta impreuna cu electroforeza proteinelor serice.

Iti lipsesc totusi niste analize:

Pt. ficat (pe langa ceea ce ai facut pana acum):

- electroforeza proteinelor serice

- fosfataza alcalina (GGT se interpreteaza impreuna cu fosfataza ALKP)

- ecografie abdominala

- alfa fetoproteina

- eventual ai putea face un fibroscan + fibromax (dar sunt cam costisitoare: ~8-900 Ron)

Pentru infectia VHB:

- viremia (ADN VHB PCR). De asemenea costisitoare: ~500 Ron

 

Sanatate!

Edited by Connny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna.am 25 de ani,fac sport de performanta si anul trecut in mai am descoperit ca am un virus hepatic b:(.am facut analize.TGO,TGP in limite,uneori usor marite.fibroscanul mi-a iesit fibroza mica,viremia:12 237 copii ADN VHB/ml 3589 UI/ml. si de curand mi-am facut si punctia...si mi-a spus asa:semne usoara de activitate si fibroza usoara. Scor K nodell:N=3 L=1 I=1 F=1 A=5 F=1 .RESTUL ANALIZELOR SUNT OK.DOAR CA FIERUL IMI E MULT SUB LIMITE.

oare trebuie sa fac ceva tratament?cat de grav este?imi poate influenta activitatea in sport?mai am voie sa fac efort mare?

multumesc frumos si multa sanatate tuturor....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.TGO si TGP sunt in limite normale...asta e f bine dar nu e suficient ptr. a trage o concluzie.Viremia de 12 237 de copii nu e o viremie mare dar este detectabila..si peste pragul de tratament ( 10 000 copii)..Inteleg ca exista si o fibroza mica..dar cat de mica???? mai exact care este valoarea fibroscanului?...Punctia ar trebui sa ti dea sau nu un grad de fibroza ( daca exista)Pe rezultatul acestei investigatii trebuie sa scrie gradul fibrozei( este de la 1 la 4 ). Parerea mea este ca esti purtator de virus...dar..trebuie sa vb cu un medic specialist in tratarea hepatitelor...spune i ca faci sport de performanta...din ce stiu eu trebuie evitat efortul sustinut...o ecografie abdominala ai facut? splina ce dimensiuni are ? Una peste alta, la prima vedere nu cred ca stai prea rau....trebuie sa ti monitorizezi starea de sanatate cu analize periodice si sa incerci sa duci o viata cumpatata ..de asemeni nu consuma alcool si medicamente sau alte chestii care sa dea de lucru suplimentar ficatului tau..Referitor la sport numai o discutie cu medicul te poate lamuri.Probabil ca, cel mai mult conteaza cat de mult este afectat de fibroza ficatul tau...printr un ficat fibrozat sangele nu circula la fel ca printr un organ sanatos...si de aici apar ceva complicatii..de asta te am intrebat ce inseamna "fibroza usoara"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

salut.la fibroscan mi-a iesir 4,5.ecografie am facut...mi-a iesit normal.si splina e ok.....numai din cand in cand mai am dureri in partea dr.:eat:.si dupa efort maximal am un gust amarui .oare de la ce sa fie?

ms frumos pt ajutor.mi-ai mai dat putina speranta

Edited by Cristinick
Nu mai citati in intregime posturile anterioare!

Share this post


Link to post
Share on other sites

4,5 inseamna dupa cunostintele mele fibroza nesemnificativa(daca exista!) ..daca si splina e in limite normale atunci e ok...ramane problema viremiei care desi nu este mare este pozitiva....teoretic de la o viremie mai mare de 10000 de copii te poti inscrie la tratament...asta nu inseamna ca o sa si primesti...din ce am observat la cei cu analize asemanatoare ca ale tale indicatia de tratament este entecavir...inceperea unui tratament antiviral poate fi un cutit cu 2 taisuri...dupa cum ti am mai spus numai o discutie cu un doctor bun, cu experienta in tratarea hepatitei te poate lumina..durerile nu provin de la ficat...poate fi o problema la colecist..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

citababy a mentionat deja care este scorul fibrozei in urma punctiei inca din primul mesaj: F=1.

Asta inseamna fibroza minima. Nu e rau, dar nu e nici ideal. Ideal ar fi fost F=0, adica fara fibroza.

In fine, durerile si gustul amarui le ai de la colecist. Ce inseamna sport de performanta? Ce fel de sport? Care este gradul de efort pe care il depui?

Asa cum spunea Florino, consulta medicul tau curant.

Sanatate!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salut,

citababy a mentionat deja care este scorul fibrozei in urma punctiei inca din primul mesaj: F=1.

Asta inseamna fibroza minima. Nu e rau, dar nu e nici ideal. Ideal ar fi fost F=0, adica fara fibroza.

In fine, durerile si gustul amarui le ai de la colecist. Ce inseamna sport de performanta? Ce fel de sport? Care este gradul de efort pe care il depui?

Asa cum spunea Florino, consulta medicul tau curant.

Sanatate!

Recitind mesajele scrise mai sus am observat si eu rezultatul punctiei...deci fibroscanul a confirmat punctia...sau invers...fibroza 1 ..nu e de speriat,dar in contextul in care tu faci sport de performanta..asta implica efort fizic intens....hmmm..daca medicul iti va spune s o lasi mai usor cu efortul ar trebui sa l asculti.Cred ca in conditii normale fara eforturi fizice sustinute nu vei avea probleme...Oricum asta nu e decat parerea mea personala...medicul iti va spune mai multe...eu de ex, am fibroza 2 (asa a iesit la punctie, la fibroscan a iesit mai mica dar asta e alta discutie) l am intrebat la randul meu acum ceva vreme pe un medic de la Bals daca e bine sau nu sa fac sport in aceste conditii...Raspunsul a fost ca pot face miscare...e chiar indicat ptr a evita o viata sedentara dar mi a precizat sa nu depun EFORT FIZIC SUSTINUT . Explicatia ar fi urmatoarea...in conditii de fibroza...datorita modificarii proprietatilor tesuturilor afectate ale ficatului sangele nu mai circula asa cum ar trebui...eeee..de aici incep belelele...apare asa numitul fenomen de hipertensiune portala...splina se mareste...vena porta creste si ea in diametru..apar varicele esofagiene..DAR repet...NU ESTE CAZUL TAU...cu fibroza 1 traiesti bine merci 100 de ani si mori din cu totul alta cauza...eventual de batranete...Ideea este sa ramana asa mereu si noi tre sa facem tot ce putem sa ramana asa mereu...lupta se duce in mai multe planuri zic eu...in primul rand trebuie mentinuta viremia cat mai mica...eventual nedetectabila...in al 2 lea rand ficatul fiind deja afectat nu trebuie sa i mai dam si noi in plus de munca...adica alcool,medicamente,stres,etc...daca ptr mentinerea viremiei jos lupta imunitatea noastra ptr restul suntem noi datori...Intr o propozitie trebuie sa ducem o viata sanatoasa, bineinteles asta inseamna ca tre sa facem si miscare, sport...dar toate cu limita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×