Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Alexandru82

Probleme cu sotia tatalui meu

Recommended Posts

As vrea sa va rog sa-mi acordati cateva sfaturi intr-o problema pe care o am recent si habar nu am din ce colt sa o iau...problema sta in felul urmator:

 

Tatal meu a decedat de curand...el este recasatorit si are un copil cu respectiva sotie,eu fac taxi pe o masina care e trecuta pe numele ei,dupa moartea tatalui i-am zis ei ca nu imi trebuie nimic si am sa-i semnez orice act are nevoie de succesiune doar sa ma lase sa mai fac taxi pe masina respectiva inca o perioada pana voi pleca inapoi in strainatate iar dupa aia poate sa o vanda si sa faca orice cu bani...toate au fost bune si frumoase...acum 3 saptamani am fost plecat cu niste treburi in Italia si m-am intors ieri acasa si m-am trezit ca vrea sa imi ieie masina ca ea vrea sa o vanda.

Ea are un apartament cu 4 camere,si doua masini eu doar atat vreau sa stiu daca am dreptul la ceva din ce are ea cu toate ca bunurile ar fi trecute pe numele ei...sunt foarte amarat acum ca am ramas fara munca si deocamdata chiar nu pot sa ma intorc inapoi la munca in strainatate,ea doar atat mi-a spus ca va trebui sa semnez un act de succesiune si ca vrea sa vanda masina...

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi fain pentru reply, eu chiar nu vroiam nimic dar mia inceput sa planga sa faca crize si alte prosti... ca masina nu mio poate da...maine am sai expun problema in fata ... dar nu stiu daca imi va da copie dupa certificatul de deces al tatalui meu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi fain de sfaturi...eu chiar nu am trecut niciodata prin asa situatie...si nu stiam ce sa fac...maine trebuie sa-i duc masina ca cu asta ma tot zgarie la creieri...nu stiu ce ar trebui sai zic ca sa o pot constrange sa nu imi ieie masina ca nu mai pot lucra dupa aceea.

Masina valoreaza in jur la 9000 de euro cu tot cu echipament iar apartamentul care il detine undeva la 50 de mii plus ce are in casa si cealalta masina ajunge la vreo 70 dar eu nu vreau chiar nimic de la ea adica nu vroiam dar acum ca a sarit la grumazu meu si imi pierd locu de munca si nu vreau asta...asa ca nu stiu ce ar trebui sai zic sa o pun putin pe ganduri ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu i-o dai. Ii zici ca si tu ai dreptul la mostenire, spune-i si ce ti-a zis break2, sa vada ca nu te poate fraieri si o sa se mai calmeze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar am venit de la notar si mia zis acelas lucru care l-ai zis si tu...sa fac actul de primire de succesiune,dar daca totul e trecut pe numele ei si au ramas putine pe numele lui atunci voi primi mai nimic sau voi intra in proces cu ea unde va fi foarte greu sa demonstrez ca el a contribuit la cumpararea apartamentului,masini si altor bunuri,intr-un fel mi-a dat de inteles ca sa asigurat pentru un caz de acesta dar eu ma intreb oare nu sunt bunuri comune toate proprietatile care le-au acumulat in timpul casniciei...eu asta nu mai inteleg ...habar nu am ce sa mai zic...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca vrei sa ai macar o scobitoare din ceea ce a apartinut tatalui tau,nici in gluma sa nu afirmi in fata cuiva ca nu ai nicio pretentie!

La dreptul de mostenitor nu exista abureli;accepti sau refuzi.Nu poti refuza dar,vrei...ceva! :roll: Daca refuzi dreptul de mostenitor,adio...la tot!

Nu poti spune ca accepti asta,dar nu vrei aia....sau ca accepti sa fii mostenitor doar, pentru un an.

Cauta pe net dreptul civil si te lamuresti.

Deci:accepti mostenirea (partea ta,stabilita prin lege) sau refuzi.Repet:refuzind,nu mai poti cere nimic,nici macar un bat de chibrit...daramite,masina.

Acceptind,ai drepturi mult mai mari decit masina.Atentie,ca-ti tai singur craca. :P

Fii respectos,clar si stabil in afirmatii ca sa nu provoci confuzii si dusmanii.Sotia tatalui tau l-a ingrijit nu,tu;deci,merita...macar,respect.

Mai mult:ai un fratior...care,si el trebuie sa traiasca,Nu te lacomi.Nasul meu de dulau imi spune ca nu esti sincer...scz.

La divort,mama ta si-a luat drepturile(pentru ea si copilul ei...tu.) deci... :D ce mai vreti?

Stiu cum e legea dar,ar trebui revazuta...prin unele locuri. :roll:

Asta,intre noi fie vorba. :roll:

Daca acea masina e pe numele "cucoanei",tot ce se intimpla cu acea masina,ea plateste si ea raspunde deci,e firesc sa fie ingrijorata.

Si eu fac succesiunea cu cei trei fii ai sotului meu;ei se plimba cu una dintre masini iar eu platesc amenzile.Te asigur ca nu-i placut si nici cinstit. :roll:

Nu-i vorba de sperieturi ci,de onestitate,sinceritate si respect.Asta-i viata...

Eu,zic sa-i faci o vizita "cucoanei" si sa fii sincer si rezonabil cu ea.Nu cred ca nu te va intelege.

Orice intelegere se face la notar sau in scris...si cu martori altfel,e zero!Ai o intelegere scrisa cu "cucoana"? :pardon: Atunci,e dreptul ei sa te joace cum vrea.Cine greseste(prin credulitate),plateste! :roll: Sau mai romaneste:"prostia se plateste!"

Ti-o spune un om patit...

Daca tatal tau a decis in vreun fel,inseamna ca asa trebuie sa ramina;inseamna ca stia el, ce stia! :roll:

Respecta-i memoria si vointa.Dar,nici nu da cu piciorul la ceea ce ti se cuvine ca nu va plinge nimeni daca tu, refuzi mostenirea.

Informeaza-te apoi,decide;fara sa intirzii prea mult ca iesi din termene.

Bafta! :roll:

Edited by Bagherra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu am nici o intelegere scrisa cu ea,chiar acum am fost la avocat si mia zis sa ma inteleg cu ea inainte de succesiune in privinta masini eu normal ca voi accepta succesiunea ca nus prost sami refuz drepturile de mostenitor dar ea nu vrea sa faca nici o intelegere eu iam zis clar ei ca numi trebuie nimic doar masina,nu sunt smecher si nici prefacut nici macar nu stiu clar cat e partea mea din ce o avut tata...iar ea cand va face succesiunea avocatul mia zis sa il chem atunci sa merg cu el,nu-mi trebuieste nici o parte din casa si nici din ce are in casa vreau doar sa mai pot munci atata tot.

Problema e ca ea nu vrea sa discute cu mine si nici sa faca vreo intelegere...nu sunt eu ala capos ci ea iar tata inainte sa moara a spus tuturor ca masina ramane a mea dar din pacate degeaba deoarece masina e pe numele ei si nu inteleg de ce tine ea atat de tare de masina din moment ce are de pierdut mai mult daca nu se intelege cu mine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:roll: "Moartea cainilor,bucuria nebunilor!"

Pai,telefoneaza-i si spune-i ca daca nu vrea sa stati de vorba omeneste ca sa gasiti o situatie de compromis risca s-o dai in judecata si sa-ti plateasca daune pentru tot inclusiv,avocatul! :roll: Desi,repet:"a zis tata..." nu tine loc de act.

Ba,chiar si un act poate fi contestat.

Cauta-ti alta masina ca pe asta nu cred ca o vei mai vedea. :pardon: iar pina se termina succesiunea.... :roll: dai faliment;ca birocratia e greoaie. Spune-i "cucoanei" ca daca refuza dialogul,veti ingrasa avocatii.

Scz...e o zicala:"Catirii incapatinati,fac avocatii bogati!"

Sau pe romaneste:"Unde doi se cearta,cistiga al treilea!"(Avocatul :roll: )

Edited by Bagherra

Share this post


Link to post
Share on other sites

dar dacă soţia ar fi primit moştenirea

Share this post


Link to post
Share on other sites

:P Ha? Cum adica,in timp ce traia? :doh:

Aia,era donatie nu mai era mostenire. :)

Alex...vezi,ca mai mult ca sigur "cucoana" a deschis succesiunea in care,trebuie sa existe toate actele,masa succesorala,mostenitorii....de unde iti poti face o idee.

Bunurile dobindite dupa casatorie sunt bunuri comune cu exceptia bunurilor cumparate in timpul casatoriei pe numele unuia dintre soti;acelea sunt bunuri personale..Partea tatalui tau din bunurile comune se va imparti intre voi...trei. :D dupa cotele stabilite de lege,daca nu exista un testament ce prevede altfel.

Daca tanti are masina aia cumparata pe numele ei,adio,masina! :beee: Fiindca,trebuie vazuta provenienta banilor cu care s-a cumparat acea masina.

Daca "cucoana" a avut o alta masina,sau un alt bun...si vinzindu-l s-a cumparat acea masina,chiar daca nu se cumpara pe numele ei,masina cumparata e bun personal si exclusiv al ei.Nu e bun comun.

Succesiunile sunt "murdare" si consumatoare de energie."Rabdare si tutun."

Si ai grija cu avocatii,fa un contract scris si clar cu ei cind ai angajezi,specifici in contract modul de plata,suma...si ce trebuie sa-ti faca ei de banii aia altfel,"ce vei lua pe mere vei da pe pere"ba,te vei trezi si dator vindut... :D avocatului!

Ti-o spune Stan patitu'...

Inainte de a-ti angaja un avocat gindeste-te daca se merita. ;) Succesiunea merge oricum, inainte ...iar daca au vrut ei sa nu-ti ramina nimic ,nu-ti va ramine! S-au gindit dinainte...

Urita treaba,te inteleg...dar,n-avem ce face! E dreptul nescris al fiecaruia sa faca ce vrea cu bunurile lui.

Edited by Bagherra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×