Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Bagherra

Fratia alba

Recommended Posts

Vreau sa stiu... =P~ cit mai multe dar,nu gasesc lucrari despre...

Voi,ce stiti? =P~ Si ce parere aveti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peter Deunov a fost un mare maestru spiritual de origine bulgara. Unul dintre discipolii sai, poate cel mai important, a fost Omraam Mikhael Aivanhov, tot bulgar, nu de origine franceza, dupa cum se mediatizeaza. Din cate stiu eu, acesta din urma este fondatorul "Fratiei Albe".

Carti cu sau despre Deunov nu stiu unde ai putea gasi, sunt foarte rare, in schimb cartile lui Aivanhov sunt usor de gasit. Filozofia lui e aceeasi, din moment ce i-a fost discipol lui Deunov.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lucrarile lui ma interesau...

Aivanhov, am...si ceva Gudjieff...dar,insuficient. =P~

Despre fratia alba nu gasesc chiar, nimic.

Crezi ca e doica Anticristului care,"de la Dunare se va ridica"? =P~ Fireste,va pacali lumea...fiind confundat cu un salvator...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lucrarile lui ma interesau...

Aivanhov, am...si ceva Gudjieff...dar,insuficient. =P~

Despre fratia alba nu gasesc chiar, nimic.

Inteleg.

 

Crezi ca e doica Anticristului care,"de la Dunare se va ridica"? =P~ Fireste,va pacali lumea...fiind confundat cu un salvator...

Cine? Fratia Alba?

Share this post


Link to post
Share on other sites

=P~ Ihi...

Poate gresesc...nu stiu...asa simt.Multe nu sunt ceea ce par a fi...

Desi,multi...inclusiv, Vanga... il vorbeau de bine. =P~ Ea,era bulgaroaica dar altii,nu.

Muzica e doar o parte a marelui Adevar.La fel de importanta e culoarea... =P~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drept e ca multe nu sunt ceea ce par...

Eu stiam ca aia care intentioneaza sa pacaleasca lumea cu anticristul deghizat in salvator (mantuitor) le zice altfel.

Despre Fratia Alba nu stiu ce sa spun, ca nu stiu nici eu mare lucru. In schimb,despre Deunov si, mai ales, Aivanhov am si eu o parere buna.

Logic ar fi sa spun ca si Fratia Alba este un lucru bun, deoarece fondatorul ei este Aivanhov, dar n-am s-o fac. Sunt convins ca initial intentiile lor au fost bune, dar e posibil sa se fi schimbat treaba intre timp, avand in vedere ca Aivanhov a murit in '86 =P~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intra pe site-ul acesta si poti afla acolo mai multe informatii. Exista mai multe optiuni pentru limba in care doresti sa citesti; mai putin romana.

Din cate am vazut au si posibilitatea de a citi acolo unele dintre textele scrise de el, dar depinde foarte mult si de limba in care alegi sa citesti; eu m-am uitat la varianta in lb rusa si chiar e de citit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am gasit ceva demn de vazut despre paneuritmie:

Oare,de la el s-o fi inspirat Gregorian Bivolaru? :o:

De fapt,yoga... :ro:

=P~ Sau Deunov s-a inspirat din yoga?

Sesizati asemanarea cu obiceiurile dacilor? :cry:

Va ginditi la alaturarile astea? :x Si "toate drumurile duc la Roma"!

La religie,legile Versului,(spun prostii daca zic Merkaba? :doh: ),cimatica...ma rog,nu-s prea documentata dar,ma bintuie niste idei...=P~

 

Aaa...bagati-l in hora si pe Masaru Emoto.Ce ziceti? =P~ Prinde contur marele Adevar biblic?

Drunvalo,Horowich...si mai am un pont in mineca dar il las pe mai tirziu. :o:

Deveniti religiosi? =P~

Edited by Bagherra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te inseli !

 

Incearca sa aplici ce se zice in crestinism despre pomul bun , care se cunoaste dupa roadele sale . Linia Peter Deunov , care s-a cristalizat in era noastra prin Omraem Aivanhov este fara doar si poate un pom bun ! Renunta la speculatiile si interpretarile tale personale preconcepute si incearca sa vezi strict ce preda Aivanhov.. si voila , vei dezlega misterul si ambiguitatea Fratii Albe - Universale .

 

http://www.scribd.com/people/documents/482739/folder/108154 - un link cu 16 carti de ale sale , pentru cine e interesat , dintre care o recomand in special pe aceasta pentru a face direct legatura cu sibiectul : http://www.scribd.com/doc/20820584/AIVANHO...estru-Spiritual .

 

 

Dupa episodul romanilor cu Misa , toata lumea e paranioa in legatura cu practicile spirituale :doh: , in special cele care mentioneaza traditiile orientale si in special cuvantul devenit 'tabu' deja - yoga ! triplu :doh:

Ceea ce ar trebui sa fie clar dupa ce s-a intamplat acolo , pentru cine are intradevar ochi sa vada si o capacitate cat de cat , de sinteza si analiza.. e ca oricine poate cadea prada energiilor inferioare care exista in noi . Omul in stadiul de fata e un buchet , de energii negative si pozitive care trebuie prelucrate pentru atingerea urmatorului step - de constiinta si fiinta ! Asa cum suntem acuma , sufletul nostru este doar intr-un stadiu larvar de dezvoltare si poate fi manipulat si influentat sa se dezvolte in ambele directii . Daca puseul energetic negativ din om , este hranit si sustinut atunci el va deprinde o inteligenta proprie care va actiona comform normelor sale negative-strict matematic.. si iata deci nasterea raului propriu zis !

 

La "misa" asta s-a intamplat ! Daca omul gresit foloseste mijloacele corecte.. atunci fara doar si poate , ele vor deveni mijloacele gresite !

 

In orice fel de asceza se pune in special accentul pe disciplina inainte de toate . Inainte de teorie si de tot . Disciplina , care va intari vointa si care va creste puterea personala 'in sens interior spiritual'.. care va duce la o putere de control asupra noastra si a energiilor negative . Pentru cine are ochi sa vada la "misa" s-a intamplat exact pe dos.. s-a pus accentul pe pasiune/sex/senzualitate , care este exact opusul disciplinei !

 

In orice manastire budista , sau chilie isihastrica se pune accentul pe abstinenta sexuala ! pentru ca omul in stadiul in care este acum nu poate controla energiile sexuale si se indreapta direct inspre abis daca le da frau liber , chiar si in joaca . Si mai rau , omul cu cautare spirituala care incearca o cale asa zisa tantrica.. este exact ca fluturele care zboara inspre lumanare !

 

Romanilor din tot ce tine de yoga si spiritualitatea occidentala , le-a ramas doar gandul cu asa-zisul tantrism practicat de pseudo/eliberatul'evident ne-' Bivolaru . Deplorabila starea noastra generala de intelegere si perceptie 'ca si opinie publica'.. care defapt reflecta ce ne caracterizeaza in era actuala- barfa si sexualitatea !

Nici internetul nu ne opreste in aceasta directie aiurea de perceptie . Cu tot mambo-jamboul asta new-age-ist , devine foarte greu sa faci diferenta dintre ce e real 'valoros' si ce nu . Am dar rapid un search sa vad despre Fratia Alba si am intrat pe tot feluri de linkuri "ezoterice" cu federatii galactice :lol: si diferite indemne de iubire , integrare si compasiune amestecate cu tot felul de nume de arhangheli si ingeri si toate mamele ! :doh:

 

Ar trebui sa fie evident pentru oricine ca astea sunt doar articole de genul ziarelor de scandal , gen The Sun sau click si ciao- la noi . Insa puneti mana pe o carte adevarata de spiritualitate si tot misterul se va risipi pe loc !

 

 

Pot sa zic , ferm convins , fara sa am nici un fel de cunoastere de prima mana , ca Fratia Alba - Universala nu are nimic de a face cu Antichristu si teoria sfarsitului lumii , cultivata in crestinism . Doar citindu-l pe Aivanhov iti dai seama ca sfaturile si invataturile pe care le da , vin de undeva de sus si nu au nici cea mai mica zgarietura sau tenta dubioasa ! ;)

Fratia asta e ca un fel de ONG spiritual , infiintata de spirite inalte -dimensional . NU e infiintata de Aivanhov , sau Deunov , ci el este doar un mesager , o mana a Fratii , care nu degeaba se numeste Universala . Exista maestri foarte evoluati /din invizibil , care o conduc.. iar nu cei care se inscriu in ea ca si cursanti , o compun . Ei au cumva un statut de viitor membru , daca vor evolua destul de mult , pentru ca Fratia la propriu e compusa din maestri spirituali nemateriali -care au evoluat la randul lor de la stadiul de simplu om 'chinuit si pacatos' si acum vor sa ii ajute si pe ceilalti sa nu isi piarda lumina 'interioara' pe drumul energiilor si entitatilor laturalnice !

 

Deci foarte simpla explicatia . Nu are nimic de-aface cu sfarsitul lumii si cu razboiul biblic care se duce in exterior ! Mi se pare super hilar :dance: ca majoritatea credinciosilor nu isi dau seama de evident :

 

Ei stau mereu in garda sa-l vada pe -satanel dupa colt , aparand la televizor.. de mana cu un yoghin , un budist si un extraterestru :lol: preluand controlul lumii cu ajutorul UFO-urilor.. si dand foc , in acelasi timp , cu raze laser tuturor bisericilor dupa care bineinteles vor persecuta pana la venirea lui Isus si a cavaleriei , pe toti sarmanii si devotatii alesi -pupaciosi de cele sfinte . :ok:

 

 

Nebunie curata - i tell ya ! sau tina pe ochiul mintii , cum se spune in limbaj bisericesc . Razboiul se duce de multa vreme si e strict in Interior ! Punct .

In interiorul nostru se castiga si se pierd bataliile sfinte.. zi de zi !

 

Focusul raului propriu-zis acolo e ! El nu are nici un interes sa distruga lumea ci doar sa o stoarca de energie si intentie . Daca distruge lumea nu mai are teren de joaca . Ca si in matrix sau star-gate , raul e un organism simbiotic care are nevoe incontinuu de 'gazde' . Fara teren de joaca si-ar pierde si el existenta , asa ca nici o grija pentru lumea exterioara ca va fi bine , mii de ani de acum incolo !

Intoarceti-va atentia asupra celei interioare care e sub asediu.. desi la prima 'noastra' vedere nu pare . :)

 

 

Horovitz , Drunvalo , David Wilcok.. si toti profetii astia de internet spun chestii interesante , demne de bagat in seama si care ne maresc orizontul cunoasterii , dar ! Faptul ca nici unu din ei nu este un eliberat in viata , si isi traiesc pe deplin conditia de om si natura umana , cu toate calitatile si viciile sale , nu le da prea multa patrundere a adevarului.. sau cel putin nu in totalitate . Puterea corupe , iar odata ce ajung in atentia publicului , infloriturile si luatul pe aratura se intrepatrund cu intuitiile ! doar de dragul atentiei celorlalti si sentimentului de special .

Pentru ca : fara o cale spirituala autentica 'care se bazeaza pe disciplina si asceza pentru a te face sa transcenzi conditia umana' , urmata care sa te faca sa ajungi la statutul de initiat nu vei detine in veci , dar in veci adevarul gol golut ! Totdeauna va fi trunchiat de imaginatie , preconceptii si ganduri straine !

 

 

Dansurile alea , care par still 'misa' sunt benefice pentru armonizarea organismului . :cry: Din timpuri uitate de istorie , toate culturile 'salbatice sau nu' practica zbantuiala intr-o forma sau alta . Chestia e ca , dansul aduce la unison totatalitatea corpurilor energetice si le centreaza ! Prin dans intri de asemenea in rezonana cu vidul/universul , vibratia realitatii ! indiferent pe ce muzica te bagi .

 

 

So : lets have one :giveheart:

 

Edited by Zen`sei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adica,nu trebuie sa implicam religia? :lol: Pai,eu tocmai asta incercam sa fac;sa dovedesc ca "toate drumurile duc ..." catre aceeasi tinta.Inclusiv,religia ca si cale.(Deunov il diviniza pe IIsus)

Ai citit "Fragmente dintro invatatura necunoscuta"de Ouspensky(discipolul lui Gurdjieff)? :doh:

Elimin ideea de "bine" si "rau";ma incurca...si de altfel,cred ca e falsa.Nu exista bine si rau la propriu.Binele si raul sunt polii aceleiasi baterii numita OM."Sunt a filei,doua fete".Una se cheama Dzeu(sau...bine,sau...Gigel) iar alta,Satana(rau ...samd).

Ideea in jurul careia ma invirtesc eu ca un fluture de noapte era ca yoga,religia,paneuritmia...si toate practicile astea,umane...bat la usa aceluiasi Adevar. :lol:

Nu stiu cum sa zic... :giveheart: Babeste:muzica,dansul("gimnastica" yoghina,miscarea... imbinata cu sunet),pictura,rugaciunea (cuvintul,sunetul...) au in final,acelasi efect asupra noastra si nu numai.

Declanseaza aceleasi energii.Sau ma rog...niste energii,cum spui si tu.Deci,are de-a face cu ceea ce poate declansa ori anihila deci,cu razboiul si sfirsitul lumii caci,metoda cea mai simpla,cea mai accesibila muritorului de rind e ...rugaciunea(religia).Ea manipuleaza energiile,nu?

Adica,ce obtine religia prin metodele ei,obtine si yoga prin metodele ei;obtine si stiinta prin metodele ei...samd....

Scopul e acelasi doar ca e atins prin metode,pe cai diferite.Asta vroiam sa zic. :cry: Dansul acesta...miscarea lenta,o regasim in multe:yoga,gimnastica,dans,religie,la daci...deci,nu e intimplator; cu el se obtine...ceva! E o cheie.

Nu sunt de acord cu tine ca functioneaza la fel indiferent pe ce muzica il bagi.Neeea...;)

Tocmai aici e ...buba.Ca nu-i o prajitura pentru gura ...rock-ului. :o:

Iata,pentru ce sunt subiectiva si pentru ce le fac carcalete.

In fine...studiez, inca.Pe unele dintre ele acum le-am descoperit si sunt un pic euforica si confuza;ma simt ca gaina in gramada. :doh:

Si primul impuls a fost sa le...amestec.Sa fac legaturi.Sa constat ca au un punct comun.

Despre fratia alba nu gaseam nimic si sunt in ceata. :dance:

Cum multe lucruri nu le-am stiut pina acum,volumul mare si divers de informatie asociat dorintei de cunoastere ma sufoca si ma face poate,sa gresesc.

Cum(simplist fie spus) sfirsitul lumii nu e strain de constiinta universala,de spiritualitate caci,in fapt,e vorba de energii,nu?...creatoare ori,distructive...pe care,OM-ul le manipuleaza dar, inconstient... e firesc sa-mi alunece gindul catre el.De facto',toate aceste practici,inclusiv religia sunt niste unelte.

Nu cu rea intentie am facut asocierea acestor hore cu una sau cu alta... Era doar o constatare.

Nu ma agat nici de religie,crestinism(chiar,ma irita ...termenul) nici de ...altele ci,doar constat tangente si caut o explicatie.

Daca le disociem cum ma sfatuiesti tu,pierdem privirea de ansamblu,de sinteza."Divide e impera!"remember? :doh:

Cind am zis:"yoga! :doh: " nu am gindit nimic rau ci,am realizat ca yoga=miscare=armonie ...adica,aceeasi Marie.

Eu,nu il condamn pe Bivolaru.Nuuu....

Tipul e ...bravo,doar ca e ..om si el.Pacat.A fost o vaca buna care,a dat cu piciorul la galeata de lapte pe care o daduse. :ok: Sper, ca se intelege ceva din toata polologhia mea. :doh: Scz...

Cemai:ma intereseaza fratia alba . :) Vreau sa stiu cit mai mult despre ea.

Edited by Bagherra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×