Sari la conținut
Forum Roportal
Mashime

Se vor reduce materiile scolare?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Eu sunt eleva in clasa a V-a si am aflat ca s-ar putea intampla un lucru ingrozitor si anume ca materiile se vor reduce substantial. La inceput am crezut ca este doar un zvon, dar din ce in ce mai multi afirma acest lucru. Desigur, cadre didactice. N-as fi de acord sa mai ramana 6-7 materii. Am aflat ca cele ramase vor fi: limba materna, matematica, o limba straina, religie, sport, si stiinte (date cu "pipeta", iar printre acestea se numara si istoria, geografia, biologia etc.)

Credeti ca, intr-adevar, se va recurge la aceasta procedura? Sunteti de acord?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce vocabular ai pt clasa a V-a :spiteful:

Elevii de obicei se bucura cand au mai putin de invatat. Pe tine de ce te ingrozeste?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
N-as fi de acord sa mai ramana 6-7 materii. Am aflat ca cele ramase vor fi: limba materna, matematica, o limba straina, religie, sport, si stiinte (date cu "pipeta", iar printre acestea se numara si istoria, geografia, biologia etc.)

 

 

Acum c

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este foarte posibil, atata timp cat la conducere vor fi persoane care doresc doar mase inculte, usor de manipulat. Copiii parlamentarilor pot urma scoli particulare, iar cei saraci nu trebuie decat sa stie sa stranga un surub cu o cheie si apoi sa mearga acasa si sa stea cu o sticla in mana si sa asculte manele.

Oricum, toate noutatile ce vizeaza invatamantul sunt orientate spre scaderea calitatii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cele zise de Erena + desen, cultură civică, lucru manual şi latină (latina doar

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In clasa a cincea avem 14 materii. Personal, nu mi se pare o idee buna sa se reduca materiile scolare. Fiecare materie are scopul ei in dezvoltarea culturala a viitorului adult. Daca s-ar reduce materiile scolare la jumatate, viitorul adult nu s-ar mai dezvolta atat de mult din punct de vedere cultural. Noi nu avem cultura civica si nici lucru manual (cultura civica am avut in clasa a patra). Invatamantul se schimba mult prea brusc pentru elevi si pentru cadrele didactice. Ca exemplu, bacalaureatul. La examenul oral acum nu se mai dau note, ci se dau certificate de competenta, o sa avem dosare... Just, majoritatea elevilor se bucura cand afla ca nu vor mai avea atat de invatat. Dar aceia sunt, dupa propria-mi parere, inconstienti care nu tin la dezvoltarea lor culturala.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Drept sati spun sunt de acord sa mai scoata din materi sunt pe clasa a 10 a la profil matematica informatica si am o mutime de ore anapoda care nu au nici un rost si oricum de pe clasa a 9a ar trebuie sa se axeze doar pe materi de profil nu pe toate care oricum nu ne intereseaza.Spre exemplu eu am doar o ora de informatica iar in rest fac desen muzica psihologie engleza si franceza cate 3 ore pe saptamana nu am putea renunta la ele si sa facem numa ce ne intereseaza?

Tu habar nai cu ce se mananca viata asta poti sa ai nustiu cate facultati teminate la zi cu medii nustiu cat de mari si nuti gasesti de munca fara sa dai spaga sau sa ai pile.Stiu cazuri reale si sau dus in Spania.Si oricum in Romania au ajuns prea multi oameni cu diplome mai trebuie si muncitori

Mie mi se pare un lucru bun si oricum acuma o sa dispara si invatamantul la distanta (adica diploma pe bani)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×